Van den Heuvel verlengt Pakistaans contract

Michel van den Heuvel heeft na maandenlange onderhandelingen eindelijk zijn contract getekend bij de Pakistaanse hockeybond, zo meldt het Eindhovens Dagblad. De bondscoach staat nu tot en met Londen 2012 definitief als voor de groep.

Van den Heuvel werd in juni vorig jaar tijdelijk verkozen tot bondscoach van de Pakistani en won in november verrassend de Asian Games. Daarmee plaatsten zij zich als eerste mannenteam voor de Olympische Spelen.

De oud-bondscoach van Oranje twijfelde lang of hij wel door moest gaan met zijn Pakistaanse bondscoachschap in verband met vooral de veiligheid in het land. Maar nu is dan toch eindelijk het contract rond.

De Eindhovenaar wil als belangrijke voorwaarde een ‘volwassen programma’ draaien in de voorbereiding. “Ik wil dat we voldoende wedstrijden en toernooien kunnen spelen om te groeien. Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad om dat voor elkaar te krijgen,” zo vertelt de oefenmeester in het Eindhovens Dagblad.

Van den Heuvel is tevreden. “We gaan in totaal vijftig interlands spelen.” Om te beginnen vanaf morgen in Maleisië. De Pakistaanse ploeg strijdt daar mee om de Sultan Azlan Shah Cup, een jaarlijks internationaal invitatietoernooi.

Comments (2)

  1. Furrealz? That’s mraevlously good to know.

Reageer