Van den Honert: ‘Teleurstellend dat we niet kunnen meedoen tot aan het eind’ – Hoofdklasse Hockey Nederland

Van den Honert: ‘Teleurstellend dat we niet kunnen meedoen tot aan het eind’

De mannen van Amsterdam hebben zich net als vorig jaar niet weten te plaatsen voor de play-offs. Nadat de Amsterdammers vorige week verloren van Pinoké had de ploeg het al niet meer in eigen hand. Concurrent Bloemendaal zou punten moeten laten liggen tegen HGC of Tilburg. Beiden wedstrijden werden dit weekend echter gewonnen en dus is voor de Hoofdstedelingen het doek definitief gevallen. Amsterdam-coach Taco van den Honert vertelt in een interview met de NOS over de heersende teleurstelling in zijn team en de mogelijke toekomstplannen.

De heren van Amsterdam voelden na vrijdag de bui al hangen. Bloemendaal won met 3-2 van HGC en hoefde alleen Tilburg nog te verslaan om een play-offticket te bemachtigen. Amsterdam moest gisteren nog een topwedstrijd spelen tegen Rotterdam. De regerend landskampioen werd met 2-0 aan de kant gezet, maar ook Tilburg was een maatje te klein voor Bloemendaal (5-1) en dus komt het seizoen voor de ploeg van Van den Honert na dit weekend tot een eind. “We speelden vandaag een goede wedstrijd,” vertelt hij. “Maar dan constateer je na afloop dat je niet in de top vier eindigt en dat is erg teleurstellend. Toen we Pinoké op bezoek kregen en verloren, hadden we al het gevoel dat het moeilijk ging worden. Je hebt het dan gewoon niet meer eigen hand.” Vrijdag hadden de mannen nog een klein beetje hoop, omdat HGC een ploeg is die je dit seizoen niet zomaar overwint. Toch trok Bloemendaal aan het langste eind en wist Amsterdam dat hun concurrent het niet zou laten liggen tegen Tilburg.

Zonder play-offs of Euro Hockey League is aan het seizoen dus nu al een eind gekomen. Voor Van den Honert niet iets waar hij graag aan went. “Je wilt met Amsterdam altijd mee doen tot het einde, dus is het erg jammer dat we uitgespeeld zijn. En dat nu twee jaar op rij. We hebben een jong team, zeker achterin. Dit is ook een beetje het beleid dat wordt gehanteerd. We willen een jong team proberen lang bij elkaar te houden en halen niet één sterspeler die na een seizoen weer vertrekt. Maar hoe dan ook, ook met dit jonge team is het teleurstellend dat we niet deelnemen aan de play-offs.”

Van den Honert won de landstitel met Amsterdam, maar moet nu dus al twee jaar zonder competitietoetje doen. “De kans is groot dat ik gewoon doorga,” zegt Van der Honert over de toekomst van zijn loopbaan. “We gaan het de komende tijd gewoon eens allemaal bekijken en bespreken. Het hangt een beetje af van wat daar uit komt. Ik ben een echte Amsterdammer en als blijkt dat het anders moet, dan help ik nog mee zoeken ook naar een opvolger. De club moet goed door.” Van der Honert blijft het coachen bij zijn club nog steeds even leuk vinden, ook in mindere tijden. “De jaren waarin het minder goed gaat, zijn ook nog altijd leerzaam, dus heb ik er nog steeds plezier in. Het team blijft volgend jaar gewoon bij elkaar en we krijgen er wat versterkingen bij. We hebben gericht ingekocht en hopen dat we dingen die we nu missen, door de versterkingen opvullen,” zegt de coach, vooral doelend op de strafcorner. “Een goede corner zou ons echt wat extra punten op kunnen leveren. Zo zie je in het gelijkspel tegen Kampong van eerder dit seizoen, dat we negen corners krijgen. Zonde dat we daar nu nog niet effectiever in zijn, maar daar wordt dus aan gewerkt.”

Comments (8)

 1. Teleurstellend lijkt me zwak uitgedrukt, voor het 2e jaar achtereen mist Amsterdam de playoffs.

  Tijd voor een nieuwe coach?

 2. Nieuwe coach lijkt me wat overdreven, maar speerpunt voor nu mag toch zijn dat ze eindelijk weer eens een topcorner gaan aantrekken. Veldspel zit goed in elkaar, gooi een corner erbij en zie ze wel weer playoffs draaien.

 3. De huidige coach zit er al zolang in verschillende functies misschien zou het eens verfrissend zijn om een nieuwe coach aan te stellen?

  Beetje zwak ook om over een jong team te beginnen.

 4. Havenga van Kampong? versterking voor verdediging en door aantrekken van Belg, wellicht interessante overstap voor hem.

  vd Honert lijkt me nog steeds uitstekend geschikt. Maar als de club iets anders wil zouden ze Anan en vd Honert kunnen omwisselen.

 5. Havenga niet echt een goede speler, prima corner maar veldspel nou niet echt heel goed. Moet lekker blijven waar dit zit. Wellicht goed idee om hun keeper te wisselen, sinds hij er is halen ze geen playoffs meer.

 6. Sinds het vertrek van Klaas Veering is het Amsterdam niet meer gelukt de play-off’s te halen !! Misschien een andere, minder arrogante en socialer (zoals Klaas Veering) keeper contracteren ?? L. Goedegebuure een idee, verneem positieve reacties over hem !!

 7. Denk niet dat het alleen aan de keeper ligt. Uiteindelijk moet je scoren om te winnen. Misschien tactische wijzigingen? Beetje flauw om leeftijd de schuld te geven. Neem aan dat de jongens geselecteerd zijn op kunnen en niet op gebrek aan ervaring.

 8. justin – reid – ross ofzo iets…

Leave a Reply