Van der Horst: "We begrepen dat de familie het leuk vond"


De medaillewinnaars van de Olympische Spelen in Londen hebben dinsdagmiddag geluncht in Amsterdam in het Paleis op de Dam. De lunch was op uitnodiging van koningin Beatrix.
Normaal gesproken is de ontmoeting direct na de Olympische Spelen, maar vanwege een vakantie van het koningshuis, werd de lunch uitgesteld. Er moest dus een nieuwe datum worden geprikt. “Vanwege het 100-jarige bestaan van NOC*NSF leek het de organisatie leuk om het tegelijk te doen met het Sportgala, dat dinsdagavond plaats vindt. Daar stemde het Koninklijk Huis mee in”, zei Robert van der Horst.
De lunch herinnerde hem aan de Spelen. “Het geeft aan hoe bijzonder je prestatie was, als je bij de koningin op bezoek mag komen.”
Bij de lunch waren Koningin Beatrix, Prins Willem Alexander, Pieter van Vollenhoven en prinses Margriet aanwezig. Het bleef niet alleen bij een etentje, er werd ook gesproken met de leden van het koningshuis. “We zijn voorgesteld aan de familie en gefeliciteerd door de familie.” Daarna was de lunch waarbij de leden van het Koninklijk Huis zich tussen de coaches en sporters begaven. “We begrepen dat de familie het leuk vond.”
Bron: Omroep Brabant

Reageer