Van der Linden: “Ik wil er graag bij horen”


Floris van der Linden speelde in Melbourne zijn eerste hele toernooi met het Nederlands elftal. De 24-jarige verdediger viel met zijn neus in de boter, want hij maakte meteen een finale mee. Jammer genoeg wisten ze niet van het gastland Australië te winnen en gingen ze met zilver naar huis.
Van der Linden: “Australië is een stukje verder dan wij. We hadden de kans om voor een stunt te zorgen, maar dit is absoluut een heel mooi resultaat. Zeker voor mij was het een prachtig eerste toernooi en uniek om meteen een finale te spelen. Ik hoorde van mijn teamgenoot Rogier Hofman dat hij daarvoor vijf jaar moest wachten.”
De verdediger van HGC viel voor de zomer af voor de Olympische Spelen: “In Perth speelde ik ooit mijn eerste interland, maar dit was toch iets anders. Ik speelde tussen de grootste jongens van de wereld. Het was genieten. Ik was topfit. Ik kon alle trainingen goed meedoen omdat ik het hele voorbereidingsprogramma dat we van tevoren hadden meegekregen afgewerkt had. Ik kon me puur op het hockey focussen.”
Buiten het feit dat Van der Linden elke wedstrijd op de bank begon, maakte hij wel steevast zijn minuten: “Elke wedstrijd heb ik wel meer dan de helft gespeeld. Het is lekker als dat meteen kan op een eerste toernooi.”
Voor alsnog is de voormalig Belgisch jeugdinternational geen vaste waarde voor het team van Paul van Ass: “Ik wil de eerste paar maanden nog meer mijn plek afdwingen. Ik ben daarvoor nu ook twee maanden gestopt met mijn studie. Ik wil er graag bij horen. Ik heb nog zeker zes, zeven mooie hockeyjaren in me. Die wil ik er echt helemaal uithalen.”
Bron: AD

Reageer