Van Der Weerden matchwinner in openingswedstrijd tegen India

Nederland is de Olympische Spelen begonnen met een 3-2 overwinning op India. Oranje zette vroeg druk op de Indiase defensie en creëerde zo een aantal gevaarlijke kansen, zo had Billy Bakker Nederland na 2 minuten op voorsprong moeten zetten. Hofman stak diagonaal het veld over, vond Teun de Nooijer vrij op de achterlijn, maar Bakker tipte de bal voor een leeg doel naast. Even later was het de beurt aan Teun de Nooijer, hij schoot de bal na een stopfout in de Indiase verdediging uit de stuit via de keeper naast. India loerde op de counter, maar op een paar harde ballen voor het doel van doelman Jaap Stockmann en een prima uitgelopen corner van Rogier Hofman na werd het niet heel gevaarlijk.
Robert van der Horst opende de score in de 20 minuut na een geweldige solo vanaf de middenlijn. Hij omspeelde een Indiase spits, liep vrij de cirkel in en haalde uit in de korte hoek. Dat de bal voor doelman Chetri niet onhoudbaar leek deed niets af aan de feestvreugde, 1-0. Nederland bleef druk zetten en in de 28ste minuut haalde aanvoerder Floris Evers handig een corner door de bal op een Indiase voet te drukken. Weusthof haalde hard uit en de bal verdween via de lijnstopper in het doel. Oranje kon zodoende met een comfortabele 2-0 stand gaan rusten.
In de tweede helft leek er geen vuiltje aan de lucht maar India scoorde toch na 10 minuten de aansluitingstreffer. Jaap Stockmann schatte een voorzet vanaf de zijlijn verkeerd in, de bal belande via de paal bij Dharamvir Singh die deze buitenkans niet liet liggen 2-1. De organisatie leek even zoek bij Nederland. India, dat via de counter steeds gevaarlijker werd scoorde snel de gelijkmaker. Shivendra Singh stond volledig vrij en scoorde 2-2. Alweer 3 minuten later schoot Mink van der Weerden Nederland naar 3-2 vanuit een strafcorner. Bob de Voogd kreeg nog een grote kans, maar de eindstand was al bereikt.
Nederland – India 3-2 (2-0)
20. 1-0 Van der Horst, 28. 2-0 Weusthof (sc), 45. 2-1 Dharamvir Singh, 48. 2-2 Shivendra Singh, 51. 3-2 Van der Weerden (sc)

Reageer