Van der Weerden wederom matchwinner voor Nederland

Nederland heeft in een spannend duel met 3-1 van België gewonnen. Oranje had veel moeite met onze zuiderburen, maar trok dankzij twee doelpunten van Mink van der Weerden aan het langste eind.
Nederland kwam redelijk sterk uit de startblokken. Na vijf minuten versierde de Nooijer handig een strafcorner, maar de paal stond een treffer van Mink van der Weerden in de weg. Behalve een leep balletje van Kemperman op de klomp van de Belgische doelman Vincent van Asch wist Nederland niet echt gevaarlijk te worden. Op schotjes van Dekeyser en Den Aubel na wist ook België geen kansen te creëren.
In de eerste vijf minuten van de tweede helft viel al meer te beleven dan in de gehele eerste helft. België kwam scherp uit de kleedkamer en Jaap Stockmann moest twee keer handelend optreden op tip-in’s van Tom Boon en Cedric Charlier. Vijf minuten na rust haalde Amsterdam aanvaller Billy Bakker op behendige wijze een strafcorner. Mink van der Weerden wist wel raad met dit buitenkansje en pushte de bal kiezelhard achter de verbouwereerde Belgische doelman.
Met minder dan een kwartier te spelen kreeg België een strafcorner. De eerste inzet van Dekeyser belandde via Stockmann op een Nederlandse voet en in de herkansing was het wel raak voor Dekeyser: 1-1. Tien minuten voor tijd kreeg Nederland de vierde corner van de wedstrijd. In eerste instantie hield de eerste uitloper van de Belgen de bal nog tegen, maar Van der Weerden was er als de kippen bij om zijn tweede treffer van de wedstrijd binnen te pushen.
De Belgen gingen alles of niets spelen en wisselden, tijdens een gele kaart van Balkestein, de doelman voor een veldspeler. Bob de Voogd profiteerde hiervan en kon na een goede actie zijn eerste Olympische doelpunt maken.
Nederland staat door deze zege bovenaan in poule B en kan vandaag rustig kijken wat concurrenten Duitsland en Zuid-Korea gaan doen.

Comments (1)

  1. Goodbye TT10 Hello MVW30. Holland as found a new Penalty Corner specialist, way better defender than Taeke Takema, and with the Handicap that is only 23.

Reageer