Veering: “Het is iets te veel voor iets te weinig”

Donderdagmiddag maakte de KNHB bekend met welke 27-koppige trainingsgroep bondscoach Paul van Ass op 31 oktober het Olympische trainingsjaar start. Opvallende namen zijn nieuwelingen Melchior Looijen, Sam van der Ven en Floris van der Linden. Maar net zo opvallend is het ontbreken van keeper Klaas Veering. In een interview met RTV N-H legt de sluitpost van Amsterdam uit waarom hij niet meer bij de selectie zit.

“Dat is in overleg met de bondscoach gegaan. Deze zomer ben ik na een afwezigheid van 4,5 jaar weer bij de groep gekomen met de bedoeling om eerste keeper te worden. Dat is niet gelukt, want uiteindelijk ging Jaap Stockmann als eerste keeper naar het EK. Naar aanleiding daarvan heb ik met de bondscoach gesproken om te kijken wat mijn kansen zijn.”

“Mijn vriendin en ik verwachten over zes weken ons eerste kindje,” vervolgt de geboren Leidenaar. “We gaan ook verhuizen, werken… Ik heb het gewoon erg druk met andere dingen en ik heb besloten dat die nu voor gaan. Het is het eigenlijk niet waard om het gehele traject in te gaan met al die onzekerheid, want de kans was groter dat het niet dan wel zou lukken voor mij.”

Veering was op de Olympische Spelen van Athene als tweede keeper met Oranje mee, en weet dus goed wat het traject inhoudt. “De Olympische Spelen zijn fantastisch, maar je moet niet vergeten dat die maar twee weken duren en de voorbereiding bijna een jaar, met niets anders dan leven voor het hockeyen. Dat is heel mooi als het goed en positief gaat, maar als dat niet zo is, dan is het iets te veel voor iets te weinig, zeg maar. Ik heb er goed over nagedacht en de balans opgemaakt, en ik ben uiteindelijk tot deze conclusie gekomen.”

Luister hier naar het gehele interview met Klaas Veering.

Reageer