Verga nieuwe bondscoach Nederlands jongens A

Foto © Ben Haeck - www.hockeyfotografie.nl

Alejandro Verga is door de KNHB aangesteld als bondscoach van Nederland jongens A, dat laat de hockeybond weten in een persbericht. De hoofdcoach van de hockeymannen van HGC is daarmee de opvolger van Albert Kees Manenschijn, die eind september geen contractverlenging kreeg aangeboden van de bond.

Het is voor Verga niet de eerste keer dat hij voor een nationaal elftal staat. Eerder was de Argentijn bondscoach van Argentinië, Jong Argentinië en assistent bij Jong Oranje.

De Oranje-mannen onder 18 beginnen dit najaar met de voorbereiding op onder andere de Volvo 4-Nations Cup, die in april in Nederland wordt gespeeld.

Comments (18)

 1. theojanssen

  goede zaak!

 2. weer een clubcoach en dan staan we straks weer raar te kijken als er opeens talenten naar HGC gaan.

 3. Talenten hebben ze al ! En er is volgens mij niets mis mee om bij HGC te spelen !

 4. Vind het allemaal goede coaches. Maar weer geen Nederlander die coach is van een nationaal team…

 5. Le Roi

  Als ze goed zijn en iets toevoegen mag dat toch.

  Of moeten we je voortaan Geert noemen.

 6. Le roi heeft gelijk, clubcoach —-> bondscoach. Ik vindt het belangenverstrengeling. Geloof dat de KNHB het pad op was gegaan dat bondscoaches niet meer aan een club verbonden mochten zijn zie Calas, zie Cox. Vreemde move weer van Arno. En zijn er geen Nederlandse coaches inderdaad meer? waar is de trainer A (HT3) en trainer B (HT4) dan voor geweest?
  is deze niets meer waard? Maar we zullen zien weet wel dat Vega de zweep er over kan leggen bij de jochies en iets met het team kan bereiken.

 7. We krijgen een buitenlands duo Cavallet wordt assistent!

 8. misschien een leuke poolse manager erbij

 9. Als Chris het wordt icm Alex. Dan is het mentale punt snel opgelost.

  Echte Winnaars die de achilleshiel van het nederlandse hockey goed kennen.

  Afscheid nemen van het rijkeluiszoontjes denken

 10. Amsterdammer

  Hoi allemaal,
  Het is weer een inhoudelijk sterke discussie zeg!!
  Kwaliteit telt, denk niet klein, denk groot. Verruim je blikveld. HT3 en HT4 zegt mij (ik heb HT4) helemaal niets. Theoretisch prima opleidingen, in de praktijk leer je het vak pas. En er zijn toch meer wegen die naar Rome leiden?? Vertrouwen en passie zijn m.i. de magische woorden. (Niet gezegd dat die bij NL trainers ontbreken hoor, maar Cavallet en Verga kunnen toch lastig “buitenlanders” genoemd worden). Beiden zijn sinds jaar en dag in Nederland en combineren hun eigen kennis, kwaliteit en vooral identiteit aan dat van Nederland. “Best of both worlds” zou ik zeggen.
  Goeie move dus! Veel succes en vooral plezier!!

 11. een argentijn en een zwitser in Nederland zijn in mijn bescheiden ogen geen Nederlanders.Los van het feit of ze nou wel of niet goed zijn.

 12. Enge discussie is dit aan het worden over buitenlanders wel of niet.

 13. amsterdammer

  Dank Peter.
  Veel PVV praat inderdaad.
  Ik dacht dat de hockeygemeenschap wat ruimdenkender zou zijn, maar ik heb me helaas vergist.

 14. Beide heren wonen al jaren in Nederland, daar gaat het niet om, ik verwonder dat er geen Nederlandse coaches op de Nationale jeugd elftallen meer kunnen staan? zie Ned. A Meisjes en Ned A jongens.
  Ben er wel van overtuigd dat beide heren heilige huisjes gaan omgooien

 15. Lijkt me prima eens een nieuw verhaal bij Ned A door te laten klinken. Maakt allemaal niets uit. Ned A is een opleidings instituut waar veel spelers door de molen gaan.
  Nederlands hockey (KNHB en Clubs) heeft toch al alles in “buitenlandse” handen gelegd. De jarenlange internationale vervlakking zal nog groter worden, Nederland is zijn “eigen” spel compleet kwijt geraakt en nooit meer gaan aanhaken. Hoe goed Verga cs ook zijn. Ondanks wat prijsjes dat Ned A misschien zal halen.

 16. Amsterdammer

  Jammer, ik haak af. Toedeledokie allemaal….. geef het volk brood en spelen….En ziehier….onnozel gedoe.
  Armoede, waar heb je het over? Waardevolle bijdragen, daar wacht ik op, geen loze kretologie over armoede. Waardevolle discussie. Maar als Jan en alleman maar gaat schieten met hagel, ben ik er klaar mee. Naïef natuurlijk van mij, dit is duidelijk niet het juiste podium om hockey inhoudelijk te praten. Succes met “actie/reactie” deze reactiemogelijkheid zal niet leiden tot zinvolle gedachtewisseling.
  De impulsieve “ingeving” heeft hier de overhand. Sterke ermee.

 17. Susan Breid

  Eindelijk! Zowel alyson als verga beide ex international verbonden aan belangrijke opleidingsteams. Tot nu toe stonden daar alleen maar mensen op die het belangrijker vinden om gezien te worden dan werkelijk op te leiden, ze hadden geen van allen de skills om jongens iets bij te brengen. Een cursus is niet voldoende.
  Gefeliciteerd KHNB.

 18. Er word weer lekker veel misgund hier, waarom hebben veel mensen hier een maar…..Dit is iemand die niet is aangenomen omdat hij zo een goede hielenlikker is of goed netwerkt maar op basis van kwaliteit. Dit is ook niet iemand die het doet voor zijn eigen status maar vaniut een enorme passie…..een passie waar veel NL coaches wat van kunnen leren, dat zijn tegenwoordig meer computercoaches

Reageer