Vermeulen blij met Stockmann


Klaas Vermeulen heeft als aanvoerder van Oranje nog niet verloren. De Nederlandse hockeymannen hielden na de 3-1 zege op Pakistan gastland Australië tijdens de Champions Trophy op een 0-0 gelijkspel.
Gevoel
In Melbourne had Australië voor eigen publiek in een met vijfduizend toeschouwers stijf uitverkocht huis de beste kansen. Zo kreeg de formatie van Ric Charlesworth zeven strafcorners terwijl Oranje maar één korte hoekslag kon forceren. Desalniettemin hield Vermeulen een goed gevoel over aan de wedstrijd.
„We zijn er in het verleden vaak genoeg hard afgegaan tegen Australië”, zei de pas 24-jarige nieuwe aanvoerder van Oranje. „Het is duidelijk dat we stappen voorwaarts hebben gemaakt.”
Nadelig
Ondertussen baalde Vermeulen zelf van zijn twee groene kaarten waardoor Oranje vier minuten met een man minder moest hockeyen. „Dat was nadelig voor het team”, liet de aanvoerder weten. „Er gingen nog wel een paar dingetjes mis. Des te beter dat we ondanks dat Australië op 0-0 hebben gehouden.” Nederland is al zeker van de kwartfinale, maar dat geldt voor alle deelnemers van de Champions Trophy. Er wordt in twee poules van vier gespeeld en alle teams gaan door.

Bron: Sp!ts

Reageer