Vermeulen nieuwe aanvoerder Oranje


Hockeybondscoach Paul van Ass heeft Klaas Vermeulen aangewezen als nieuwe aanvoerder van het Nederlandse elftal. De middenvelder van hockeyclub Amsterdam vervangt routinier Floris Evers, die momenteel op wereldreis is en heeft aangegeven niet meer voor het Nederlands elftal uit te willen komen. Oranje speelt vanaf aankomende zaterdag in het Australische Melbourne om de Champions Trophy.
Keuzeheer Van Ass heeft zijn eigen visie op het aanvoerderschap. Terwijl Floris Evers tijdens de Olympische Spelen in Londen aanvoerder was bij het Nederlands elftal, koos diens clubcoach Taco van den Honert Taeke Taekema als aanvoerder bij Amsterdam. Ook nu is de aanvoerder van de landskampioen weer niet de eerste keuze van de bondscoach. Spits Billy Bakker leidt het hockeyteam van Amsterdam, zijn ploeggenoot Klaas Vermeulen doet dat vanaf zaterdag bij Oranje.
Vermeulen is een opvallende keuze als aanvoerder omdat de 24-jarige international voor de winterstop weinig speelde vanwege een ernstige schouderblessure. In de halve finale tegen gastland GrootBrittannië op de Spelen in Londen kwam hij in botsing en was zijn toernooi ten einde.
Zonder de middenvelder verloor Oranje de olympische finale van Duitsland met 2-1. De revalidatie van Vermeulen nam een enkele maanden in beslag.
Nederland speelt in de strijd om de Champions Trophy tegen Pakistan (1 december), Australië (2 december) en het België (4 december) van de nieuwe Nederlandse bondscoach Marc Lammers. Daarna volgt de tweede ronde en het finaleweekeinde. Oranje verdedigt in de Champions Trophy een bronzen medaille. Die werd precies een jaar geleden veilig gesteld in het Nieuw-Zeelandse Auckland .

Comments (4)

  1. Weinig Speelde? Hij speelde op de eerste (2) wedstrijd(en) na gewoon alles voor Amsterdam…

  2. Inderdaad vreemde keuze, maar v.Ass kent een aantal jongens van toen hij JO onder zijn hoede had. Waarom Jolie niet??? Meer ervaring en meer interlands en dat was toch doorslaggevend bij de keuze van Evers?? Maar ja, wat toen gold bij v. Ass zal nu wel weer anders zijn. Beleid bij stellen noemt hij dat geloof ik.

  3. @Bert, waarom een vreemde keuze? gewoon een goede speler die vanuit zijn positie op het veld ook nog mooi overzicht heeft en Jolie is ook pas sinds 11 wedstrijden aanvoerder dus of die nou heel veel meer ervaring heeft als aanvoerder.

  4. Goede keuze.

Reageer