Comments (7)

 1. amsterdammer

  Natuurlijk hoor je te balen van verliespartijen en zoals Jaap daar stond is dat goed gedaan, maar laten we ook eerlijk zijn: Australië heeft op dit moment het beste team van de wereld. Nederland is onder van Ass ook erg goed bezig maar heeft nog niet het sterke en doortastende niveau dat de Australiërs op de mat kunnen leggen. (Fysiek, mentaal, technisch en ook tactisch is er geen team in de wereld dat beter is dan zij) Nederland komt er aan, dat weet nu iedereen heus wel, maar is er nog niet.
  We hebben een aantal echte wereldtoppers in het team en een aantal potentiële wereldtoppers, maar we zijn nog niet zo steady als veel van de Australiërs!
  Passie, bezieling en gedrevenheid zien we langzaamaan ook in het Nederlandse team terug komen. Dat is prachtig om te zien. Maar ik wil wel wat vragen stellen en eens zien of er reacties op komen.
  Voeden wij onze toppers goed op? Sportief, maatschappelijk? Een tijd lang niet. Doen de Australiërs en ook de Duitsers dat beter? Ik denk het wel. Wat doen zij dan beter?
  Is het Ned XI-tal professioneel bezig? Ik denk het wel, dus wat mij betreft zo doorgaan, en geloven in de weg die je volgt en er met hart en ziel keihard aan blijven werken. Dan geloof ik in een absoluut topteam, op een toptoernooi in 2014!

 2. @amsterdammer, wie zie je als onze toppers? persoonlijk zou ik zeggen we hebben er 2 vd Horst ( was thuis ) en stockman en verder hebben we een aantal spelers dat misschien kan doorgroeien als internationale toppers.

 3. Begin weer te twijfelen. Duitsland komt met een veredeld U21 team aan. Australie heeft kennelijk absoluut ondermaats gepresteerd op de OS.
  Of wij choken in de finales of de achterstand is nog steeds wel erg groot tov Duitsland en Australie.

 4. @hokkie, Australie won brons in Londen omdat ze de halve finale verloren van Duitsland, kan gebeuren lijkt me. Barcelona wint ook niet ieder seizoen de Champions League. Dus volgens mij viel het wel mee met dat ondermaats presteren.
  We zien dat als toplanden niet met hun beste ploegen komen ze gelijk ver terugvallen, zie Duitsland op de CT.
  De cijfers geven aan dat we dichterbij komen, we spelen nu namelijk wel finales iets wat we een aantal jaar niet hebben gedaan. En ja finales kan je verliezen, volgens mij hebben we al 3x een WK voetbalfinale verloren.

 5. Amsterdammer

  Idd Vd Horst, Hertzberger (M.i.) en Stockmann zijn toppers, De Wijn, Bakker ook m.i. Mag wellicht nog explicieter acteren. Verga brengt flair, maar ook nonchalance.
  Corner van Vd Weerden is top, hockeyend lastiger.
  Onze jongelingen hebben mogelijkheden, zijn er nog niet. Ervaring op laten doen. Anders gaan opleiden? Bewuster om leren gaan met hun talent? Hen voorhouden dat de weg naar hun doelen minstens zo interessant moeten zijn als het halen van het doel? En er alles voor laten?

 6. Waarom schiet Govers ze er bij ons niet zo in.. Jammer

 7. omdat hij daar niet omringt wordt door kwaliteit.

Reageer