Comments (41)

 1. Alles in het teken van afscheid.

 2. paul koning.

 3. Wat is deze man onecht!!!De Nooijer (geblesseerd, laat Bloemendaal barsten)traint nu apart weer mee. Die kans had Docherty ook verdiend!!!

 4. Broodje Aap

  Zum Kotzen!!

 5. Wat een NAAAAAAAAAAARRRRRRRRRREEE man.. De slechtste coach die Nederland zich kan wensen!

 6. Docherty is not injured all medical assesments say his injury is healed he is fit and can play he should still be in the squad. Just an excuse. an ass excuse

 7. Van Marwijk

  Als Van Ass het Nederlands voetbal elftal had gecoacht was het heel anders verlopen…

 8. Alles in het teken van hockey (Open deur als je internationaal tophockey moet spelen op de OS).
  Herstel? (andere hockeylanden vieren geen vakantie op een feesteiland in de Mediterranee).
  Duidelijkheid met lijstjes die ik thuis heb liggen?
  Sommige spelers hebben nu al door dat ze in de gevarenzone zitten en niet geselecteerd gaan worden?
  Repareren van misstappen in de poules (Hoe dan wel? Dit is een vorm van ultiem indekken).
  Onze bondscoach kijkt uit naar de start (De echte Olympische topsporter naar de winst in de finale!)
  Alles moet bij elkaar komen (Kunnen we gaan pieken op de juiste momenten met deze aanpak?)
  Laten we accenten leggen op de zaken die er echt toe doen. Nog heel veel werk aan de winkel met deze bondscoach!

 9. Bart van Meerwijk

  Het is toch te triest voor woorden dat we zowel bij het voetbal als bij het hockey zulke droeftoeters aan het roer hebben staan. Ik heb me lang afzijdig gehouden met commentaar over deze beide lieden, maar, man wat een figuren.
  Ongetwijfeld is Van Ass een prima ondernemer. Laat hem dat maar weer gaan doen. Denk dat hij daar meer succes mee heeft. Wat een minkukel, zijn woorden spreken twijfel uit en dat is denk ik het laatste wat deze groep nodig heeft.
  Ben bang dat hockey net zo rampzalig zal aflopen als voetbal nu…

 10. Heel verstandig die lijstjes van Paul. Nederland beschikt, anders dan velen hier willen geloven, individueel niet over de sterkste selectie internationaal gezien. Het zal dus uit de combinatie/positionele aspecten moeten komen. Voorbereiding en het in tot detail visualiseren en doordenken van veel mogelijke combinaties is hier cruciaal en meer dan het halve werk. In de voorbereiding en de beperking toont zich de meester. Paul, trust your instincts please!

 11. Zoals vele anderen vind ik de mannenbondscoach een vreselijke man, die de hockeysport het kak imago terugbezorgt waar we net een beetje vanaf waren, niettemin vind ik dit interview in relatie tot eerdere persmomenten behoorlijk meevallen..!

 12. @maktub
  “Paul, trust your instincts please”
  Een instinct is een soortspecifiek en erfelijk vastgelegd gedragspatroon, waarbij ervaring of leren geen rol speelt. Het instinct van een organisme is genetisch vastgelegd, waarbij specifieke actiepatronen (stimulus-respons) optreden als een gebonden keten van reflexen (Eng: fixed action patterns)
  Als de bondscoach deze raad opvolgt, zijn we helemaal de pineut! Het gaat bij topsportbegeleiding om motiveren, doelen stellen en verwachtingen waarmaken. Ik lees niets over een mooie medaille op de OS.

 13. Aardappel

  Vreselijke man dit. Kan die vent niet normaal praten?? Hebben we er járen over gedaan om hockey van het kakkineuze imago af te helpen en dan komt er zo´n Pipo?! Vind je het gek dat mensen Hockey zien als een kak sport voor de elite?

 14. amsterdammer

  Ik “zit” al heel lang als Amsterdammer op dit forum en lees en volg de reacties, en zie tot mijn grote ergernis steeds meer onbeleefd, en scheldend commentaar.
  Gebruik het forum nu eens voor discussie ipv primaire oprispingen te plaatsen.
  Mag ik de verschillende “commentatoren” erop wijzen dat het inderdaad goed is om het kakkerige imago ver achter ons te laten, maar we onze sport wél hoffelijk en beleefd moeten houden! Doorschieten richting onwelvoegelijkheden is mijns inziens de verkeerde weg.

 15. @Ammsterdammer wat bedoelt u precies? Wie is hier negatief dan? Helemaal niemand toch?
  U overdrijft of leest dingen die er niet zijn.
  Niet iedereen is zoals u groot fan van de boswachter maar niemand doet hier lelijk tegen hem hoor.
  Overigens roept Paulus alle vervelende reacties zélf over zich af want het is nu eenmaal een zeer irritant pratend manneke en een hele slechte reclame voor het hockey bovendien..

 16. amsterdammer

  Beste Hagenees,
  Leg mij a.u.b. geen dingen in de mond die ik niet heb gezegd. Ik heb in deze reactie mijn mening over het fuctioneren van de bondscoach van de mannenploeg niet gegeven. Lees mijn berichtje even na.
  Ik erger mij aan het niveau van vele reacties, ook op andere berichten. Ik wil het best even toelichten.
  De taal die sommigen zich op dit forum gebruiken noem ik straattaal waardig. Je mening geven is goed, we leven in een vrij land. Maar doe dat op een fatsoenlijke manier. Dat is wat ik te zeggen had.

 17. Ik begrijp de post van Amsterdammer ook niet helemaal. Niets mis met de reacties deze keer.
  (altijd gedacht dat Amsterdammer Floris Evers is, ook zo’n nutteloze geitenbreier. Netjes genoeg, Amsterdammer?)

 18. Dhr. Floris

  Niets mis met de reacties?
  Dat is nu juist het probleem dat mensen van mening zijn dat er met opmerkingen als minkukel, pipo, zum kotzen en nutteloze geitenbreier niets mis is. Op de persoon spelen is sowieso niet constructief maar het dan ook nog eens op een onbeschofte manier te doen is geen verrijking voor deze site.
  In tegenstelling tot sommigen hier betreur ik de “democratisering” van de hockeysport ten zeerste.

 19. Inderdaad “play the ball and not the player”.
  We hebben het hier over de bondscoach van het mannenhockey in NL. Hij dient te communiceren over en leiding te geven aan de verbeteringsprocessen op weg naar de OS in Londen. De tijd dringt!
  De vele luchtballonnetjes die hij oplaat zijn alom bekend, als ik mij baseer op het persbericht van de KNHB lees ik over deze bondscoach het volgende:
  Profiel
  Ties Kruize: “We zochten een ambitieuze vakman met een bewezen staat van dienst. Iemand op wie de term ’daadkrachtig coachend leider’ van toepassing is en die communicatief sterk is. Iemand die in staat is van gedragsstijl te wisselen en effectief te handelen in verschillende en wisselende situaties binnen en buiten het veld. Een trainer/coach die mensen weet te binden om tot een optimale prestatie te komen. En die een herkenbare, creatieve, attractieve en succesvolle speelstijl weet te ontwikkelen. Een stijl van willen winnen”.
  Binnen het democratisch bestel van de hockeybond is het niet verwonderlijk dat een fungerend bondscoach permanent wordt getoetst aan bovenstaand ideaalbeeld. Afhankelijk van de filters die je toepast komen sommige bijdragen wel eens hard door, maar je bent blijft als lezer nog altijd zelf verantwoordelijk voor een juiste interpretatie.
  De efficientie en effectiviteit van de voorbereiding op de OS beoordelend, kunnen wij als trouwe fans van het NL mannenhockeyelftal niet veel anders dan zeer kritisch de communicatie en leiding van de bondscoach op dit moment bekijken.

 20. wacht nog iets meer dan 41 dagen en oordeel daarna pas!

 21. Dhr. Floris, kom op zeg.

 22. Grote Smurf

  @Floris stelt u zich eens niet zo aan zeg!
  Wat is er mis met totaal onschuldige woorden als minkukel,oelewapper,pannekoek en Pipo? Nutteloze geitenbreier is juist creatief verzonnen en daar is totaal niets kwetsends aan. Als dit u al schokt dan moet u zich maar niet buiten de grenzen van uw veilige smurfendorp wagen.
  Door mensen zoals u en de boswachter komt hockey nooit van zijn kakkineuze studentikoze elite sport imago af.

 23. @amsterdammer, fuctioneren. een typo die mooie asscociaties bij dit onderwerp oproept. 🙂

 24. Dhr. Floris

  Als ik uit moet leggen wat daar mis aan is zijn we helaas al enkele stations gepasseerd.
  Maar goed; wat voegt het toe? Is het inhoudelijk? Getuigt het van respect?
  Overigens: het schokt me niet, ik vind het gewoon onbeschoft.
  Zoals hiervoor gememoreerd: “play the ball and not the player”.
  Daarnaast: ik zou er totaal geen moeite mee hebben als hockey juist wat meer elitair werd. Als je hoort wat er af en toe, zelfs bij de jongste jeugd, geroepen wordt kunnen we wel een beschavingsoffensief gebruiken.
  Maar goed we zullen het er maar op houden dat we niet allemaal dezelfde opvoeding hebben genoten.

 25. @amsterdammer, @hokkie, @dhr.floris; fuctioneren zou zo uit de koker van onze (nette, elitaire en waarschijnlijk goed opgevoede) bondscoach kunnen komen, lees het citaat uit een landelijk dagblad van 19/11/11 ( je kan bijna niet geloven dat hij het op deze wijze heeft verwoord waar hij als bondscoach mee bezig is):
  Van Ass: ‘Ik ben nu eenmaal een nette jongen in een blazer, een echte hockeyer. Niet dat ik straks met de stoom uit mijn oren langs de kant sta. Maar ik wil wel uitstralen: fuck it, die gouden plak in Londen is voor ons en niemand anders. Het is on-Nederlands, maar we zullen ook uit onze comfortzone moeten treden om eindelijk een finale te winnen.’
  Het gaat om daden (zowel van de bondscoach als zijn team), bla bla horen we al genoeg in deze (hockey)wereld. Nu zes maanden later is er van een gouden plak geen sprake meer. 41 dagen afwachten en dan pas oordelen is een vorm van je kop in het kunstgras steken. Over handelingssnelheid een andere keer.

 26. Ik heb weinig respect voor Paul van Ass. Het gaat me niet eens om het elitaire gehalte, dat zal me jeuken (sorry als u dit als schokkend ervaart Dhr. Floris), maar zijn arrogante voorkomen stoort me nou eenmaal, met name het gemak waarmee hij zijn tekortkomingen bagatelliseert.
  Dhr. van Ass kan mij niet bekoren. En u, Dhr. Floris, ook niet.

 27. Grote Smurf

  Meneer Floris bent u soms de tuinkabouter himsélf? U heeft beiden hetzelfde elitaire gewauwel. Als u ´oelewapper en Pipo´ al schokkend vindt en vuige straattaal noemt,dan kunt u zich maar beter nooit in de échte grote boze mensenwereld wagen. Het leven buiten uw eigen groene grazige veilige Teletubbie wereldje moet u zwaar vallen,ik heb met u te doen. Maar ik wens u wel veel succes in Londen toe en vergeet niet dat het een grote enge stad is he,waar men nogal eens een vervelend woordje laat ontglippen.

 28. @John, inderdaad!! Het gaat niet om het elitaire gehalte maar om de draaikonterigheid (scrabble, 175 pnt) van deze man. OK we zullen geen oneerlijkheid zeggen, we blijven beleefd maar lees al zijn intervieuws maar even na en je weet dat de weerhaan op de eerste de beste plattelandskerk meer standvastigheid heeft dan deze mijnheer in blazer en aardappel in zijn keel. Ik hoop oprecht dat we iets voor elkaar krijgen in Londen maar diep in mijn hart gun ik het deze man niet!! Wat heeft hij veel kapot gemaakt afgelopen jaar!

 29. Vanavond 3-3; NL-Pakistan, ben benieuwd naar de analyse en het plan van aanpak tot de OS van de bondscoach en de aanvoerder?

 30. @hockey; jouw laatste twee zinnen hierboven geven ook naar mijn mening het sentiment juist weer.
  Een korte analyse van recente voorvallen: Overal waar onze bondscoach de laatste twee jaren het gebrek aan communicatie gedemonstreerd heeft, is het hommeles, vraag maar aan oud-bondscoaches, oud-technische directeuren, oud-aanvoerders en oud-spelers. Misschien zijn ze op zijn oude zaak ook blij dat hij daar weg is. Een vlucht naar voren, Londen is niet ver meer! We gaan nog wat beleven!

 31. L.S., of al uw kritieken op de Bondscoach juist zijn of niet, geef hem in ieder geval ” het voordeel van de twijfel ” Automatisch wordt de Bondscoach afgerekend op het resultaat NA de Olympische Spelen. Stop nu even met alle kritiek, het voegt NIETS toe aan de huidige situatie en de KNHB verandert nu toch niets meer VOOR de O.S. Overigens trekt niemand zich er iets van aan wat u en ik vinden !!

 32. @Hr.Floris, nee Geachte Heer Floris, “”we zullen er maar van uit gaan dat we niet allemaal dezelfde opvoeding hebben genoten”” U moet u doodschamen om dit aan opvoeding te koppelen!!! Ik ken meer mensen uit een eenvoudig milieu die meer innerlijke beschaving hebben dan de elitaire wereld waar U misschien deel van uit maakt! Achterklap, oneerlijkheid, valse beschaving , erbij willen horen, jaloers zijn maakt deel uit van uw wereld van netwerken en tegen elkaar opbieden.OK er zitten ook misschien ook goede bij maar als je met de bus van KWF langs de deur gaat heeft uw soort altijd al gestort en duwt Jan met de Pet er 5 euro in. Schaam u om u voor te staan op u opvoeding!!!

 33. L.S., ga vooral door met geven van gefundeerde kritiek. Het bondsbestuur van de KNHB heeft twee jaar geleden een enorme gok genomen door een internationaal onervaren coach zonder papieren aan te stellen met de opdracht om het NL heren hockeyteam op het mondiale erepodium te krijgen. De resultaten tot nu toe zijn sportief gezien teleurstellend, zicht op verbetering de komende maand mistig en de concurrentie tijdens de OS in Londen profileert zich relatief sterker door professionelere voorbereidingsprogramma’s.
  Topresultaten worden bereikt met verstandig denkwerk en hoogwaardige training en uitvoering, dan alleen is een mondiale plaats af te dwingen. Deze aanpak wordt enorm gemist, met kritiekloos toekijken gaan we het niet redden.

 34. Dhr. Floris

  @Bert,
  Dan zijn die mensen toch goed opgevoed? Opvoeding is niet (alleen) een kwestie van weten welke vork je moet pakken maar juist ook, ik zou zeggen bij uitstek, een kwestie van wederzijds respect en innerlijke beschaving.
  Ik constateer uitsluitend dat sommige mensen vinden dat bepaalde reacties wel kunnen en ik vind van niet. Ja ik denk dat dat, voor een groot deel in ieder geval, voortkomt uit opvoeding. Maar ik zeg absoluut niet dat hoeveel geld men op de bank heeft een voorwaarde is voor een goede opvoeding. Gelieve mij dat dus ook niet in de mond te leggen.
  Elitair koppel ik in mijn beleving juist aan omgangsvormen en in die zin dus opvoeding, juist niet aan geld. Dat is wat ik bedoel met de hockeywereld mag wel wat meer elitair worden. Maw. elkaar met wat meer respect benaderen. Ik snap niet dat mensen daar moeite mee kunnen hebben.
  En het gaat mij er juist om dat een hoop reacties, en dan heb ik het over de reacties op deze hele site, geen getuige geven van respect.
  Sterker nog de beheerders van deze site zijn daar, indachtig de opmerking op de voorpagina, ook van overtuigd.

 35. @dhr.floris; Met alle respect, wat een elitaire prietpraat. Hebben wij het hier over (top)hockey?
  Opvoeding is iets dat je meegeeft aan volgende generaties. Het heeft sterk te maken met je eigen leercirkel, voordat je weer nieuwe progressie kunt maken. Uit de ernst van jouw beweringen zou ik kunnen opmaken dat je geen kinderen en kleinkinderen hebt die in deze hectische tijden hun weg zelf moeten vinden. Ik ben het met jou eens dat respect aangeleerd kan worden, onder andere met een verstandige opvoeding.
  De mededeling van de beheerder van HKH is waarschijnlijk ingegeven door bobo’s die de status quo prediken.
  Een vraag ter beantwoording: Denk je dat de huidige bondscoach op een respectvolle wijze zijn huidige positie heeft verkregen en uitvoert?

 36. amsterdammer

  L.S.: Dank voor de steun @Dhr.Floris. Het gaat hier niet om meningen, want daar is het forum voor bedoeld, het gaat om beschaving, fatsoen en hoffelijkheid. Inderdaad valt het mij enorm tegen dat ik moet constateren dat in mijn zeer geliefde hockeysport de hufterigheid zo explosief is toegenomen. Blijf overigens allemaal reageren op nieuws en artikelen, maar doe dat alsjeblieft op een nette toon en met onderbouwde argumentatie. Bespaar de serieuze schrijvers en lezers primair “gedoe”.
  Nogmaals dank!

 37. @amsterdammer en @dhr.floris; Inderdaad de wereld is veranderd de laatste 50 jaar:
  Als zoon of dochter van een dokter, fabrikant, professor of politicus had je een beduidend grotere kans om in het NL hockeyteam geselecteerd te worden.
  Ballotage om clublid te worden was normaal.
  Op de Olympische Spelen van 1960 konden alleen mannenteams worden ingeschreven.
  Er bestonden toen geen masterclasses voor bondscoaches.
  De hockeystick was van speciaal geselecteerde houtsoorten.
  Er werd gespeeld op natuurgras.
  Internet bestond nog niet.
  Etc.
  Het woord hufterigheid was toen en ook nu nog niet te vinden in het Van Dale woordenboek. Het woord hufter wel (minachtend gebruikt voor een lomp en grof iemand). Met de explosieve toename van het aantal hufters in de hockeysport valt het best nog wel mee. Welke criteria leg je aan om minachtend over anderen te oordelen?
  Ik constateer dat ik nog elke zondag naast en samen een supporter van de tegenpartij van een hockeywedstrijd kan genieten.
  Ik constateer dat een succesvolle oud-bondscoach met mastertiltel voor een spannende wedstrijd van zijn hoofdklasseteam de eigen supporters vriendelijk toespreekt en instrueert welk gedrag er wordt verwacht.
  Ik constateer dat de derde helft democratischer en minder elitair is geworden.
  Ik constateer dat hockeyvaders en hockeymoeders nog steeds hun driejarige hockeyzonen en hockeydochters met veel passie en inzet de eerste beginselen van de hockeytechtechniek en hockeyregels bijbrengen.
  Ik constateer dat hockeykwaliteiten worden gewaardeerd en erkend en dat hiermee een basis wordt gelegd voor mondiale presaties in de hockeysport.
  Ik constateer tot mijn spijt dat de stroperigheid en vriendjespoliteik van hockeybobo’s met hun bestuurskunsten lompe en groffe reacies uitlokken.
  Gaarne jullie reactie?

 38. amsterdammer

  Beste Logisch, dank voor je reactie. Ik ben het in grote lijnen met je eens, maar constateer tegelijkertijd ook dat de sfeer (kán ook niet anders, gezien de enorme toename van het aantal hockeyers sinds het dubbel WK van 1998), anders is geworden. Zéker in vooral woorden en soms ook daden bij clubs die op plekken zijn ontstaan waar een hockeyclub “vroeger” niet zo snel zou zijn ontstaan. (Buurt, soort gemeente etc.) Er is minder traditie die zo kenmerkend was voor hockey). Ik wil hier overigens ábsoluut niet suggereren dat er bij deze nieuwe clubs geen beschaving zou zijn. Over het algemeen gaat het allemaal wel en zie ik bij zgn. “beschaafde”clubs ook streetwise gedrag in woord en daad, dus……Ik constateer wél dat er een nieuw soort hockeyers bij is gekomen, mensen voor wie de weg naar het hockey vroeger onbekend was, met een “andere” sportieve benaderingswijze. Om duidelijk te zijn: de bij veel voetbalclubs heersende grofheid. De drempel was vroeger voor veel mensen uit lagere sociale milieus veel te hoog en het imago te elitair: daar pastte men eenvoudigweg niet bij en zou men zich zeer zeker niet hebben thuisgevoeld, was de heesende opinie. Vandaar soms die ballotage. Wat uiteraard ook pastte bij die tijd, en “tijd” is immers constant aan verandering onderhevig. (Bij de oude bolwerken in het Gooi, het Bos, Aerdenhout en Wassenaar, Bilthoven, noem ze maar, kom je nog steeds het “oude geld” en dito corporale “ballen” in gele en rode broeken, ray-ban, oldtimer en button-downe collegeshawls tegen, het oude beeld dus). Voor een verdere ontwikkeling van het hockey is dat niet erg, zelfs goed, trek de sport maar naar een veel breder publiek! Nu is de sport nog bijna 100% “WIT” maar ik kan niet wachten totdat er ook in, laten we zeggen, Amsterdam Zuid-Oost met al zijn sportieve talent ook een hockeyclub gaat ontstaan!!
  Van dit oude imago heeft onze sport in grote lijnen dus wel afscheid van genomen, maar hiervan is Paul van Ass wellicht nog een voorbeeld. (Alhoewel Paul gewoon bij de Voorschotense dorpsclub is begonnen en een teammaatje was van straight forward personality Hans Streeder was notabene, is zijn hete aardappel MEESTERLIJK!!!). Maar daar gaat het natuurlijk helemaal niet om!
  Ikzelf kom ook niet uit die elitaire wereld, mijn vader was een selfmade man die zich op de golven van maatschappelijke voorspoed sociaal gezien heeft opgewerkt tot “het soort” dat hockeyde. Ik ben toevallig begin jaren ’70 in het hockey terecht gekomen bij een toen nagelnieuwe club in de buurt van Rotterdam en ben er mijn verdere leven nooit meer los van gekomen. De passie vonk sloeg over en het is wekelijks de belangrijkste bijzaak in het leven!
  MAAR: Ik heb mezelf in die toen best nog wel elitaire sfeer kunnen ontwikkelen in een prettige, sportieve,goedgemanierde “liberale”sfeer, met over het algemeen, ruimdenkende mensen. De sfeer was veilig en familiair, het spel werd sportief gespeeld, soms op de rand, soms er ook écht wel overheen (ik was heus niet vies van een geniepigheidje hier en daar op zoek naar eigen voordeel, maar absoluut nooit om werkelijk iemand te blesseren!!), na afloop was er een échte 3e helft waar je gewoon sprak met je tegenstander en samen een drankje dronk. Dat is nu behoorlijk anders helaas. Ik merk het al bij mijn eigen hockeyende kinderen. Die wíllen helemaal niet “gezellig” doen met de tegenstander. Individualisering. De teams(veteranen uitgezonderd!!) zitten gescheiden van elkaar in het clubhuis en de wedstrijd is dan vaak nog lang niet afgelopen!! Ook het vaak zeer negatieve gedrag tegen scheidsrechters is een onderdaal hiervan. Ik zie barstjes ontstaan in mijn hockeywereld en die bevallen me niet.
  Verander om te verbeteren, behoud het goede. Normen en waarden dus: tegen verloedering.
  Mag ik je weer uitnodigen?

 39. @amsterdammer; Dank voor de zeer uitgebreide toelichting van jouw zijde.
  Het slot van jouw betoog is uit mijn hart gegrepen. De consequentie van deze denkwijze is de dialoog door de generaties heen in een vriendelijke, sportieve en soms corrigerende sfeer. Er is op dit vlak nog het nodige te bewerkstelligen, ik begrijp uit jouw woorden dat de energie die hiermme gepaard gaat ons niet te veel is. HKH vind ik een prima platform (weinig censuur). Als de kwaliteit van de geselecteerde onderwerpen en reacties toemneemt, kunnen we er van uitgaan dat de informatie drie (mogelijk vier) generaties aanspreekt. We blijven dan op de goede weg naar zinvolle progressie die onze mooie hockeysport nodig heeft.
  Ben ook benieuwd naar de inzichten van @dhr.floris.?

 40. Dhr. Floris

  @ a’dammer, Het gaat me niet om de mening het gaat me over hoe men die uit. De manier waarop men dat doet heeft, lijkt me, ook te maken met hoe men verder in het leven staat. Dat moet dan met die beschaving, fatsoen en hoffelijkheid. En om dan aan te haken bij de overige opmerkingen: over het algemeen gaat het er bij het hockey inderdaad zeer behoorlijk aan toe, maar af en toe gaat het ook erg fout, zoals a’dammer zelf al constateerde, en dat vind ik erg jammer.
  Hoewel ik op een hoop clubs toch ook wel constateer dat daar een kentering plaatsvind en dat men elkaar weer corrigeert waar nodig.
  Verder heb ik weinig toe te voegen:)

 41. amsterdammer

  @Dhr.Floris en Logisch: we hebben het over hetzelfde. Goed zo. Laten we alert blijven op dit forum en de HKH hockeywereld hopelijk wat fatsoen bijbrengen.
  Meningen moet men hier gewoon kunnen blijven uiten.

Reageer