Video: Golden goal van absolute wereldklasse levert Waterloo Ducks Belgische titel op


De Waterloo Ducks zijn vandaag voor de derde keer Belgisch landskampioen geworden in het hockey. In de play-off finale won het in Lier op het terrein van Herakles met 3-2 van de Dragons, na een ‘golden goal’ in het begin van de tweede verlenging.
Bij de rust stond het 1-0 in het voordeel van Waterloo dankzij een treffer van De Pauw in de 30e minuut. In de 48e minuut verdubbelde Cosyns de voorsprong voor de Ducks (2-0). Na de reguliere speeltijd stond het 2-2 gelijk na een heuse inhaalbeweging van de Antwerpenaren, die in de laatste drie minuten twee doelpunten wisten te scoren. Na een eerste verlenging van zeven en een halve minuut bleef de wedstrijd onbeslist, maar het was Boccard die in het begin van de tweede verlenging de derde landstitel voor Waterloo verzilverde.
Waterloo won de eerste wedstrijd van de play-off finale met 2-0, de Dragons waren de sterkste in de tweede wedstrijd (4-2)
Bron: HLN.be

Comments (6)

 1. Iman Trafo

  Die zul je maar tegenkomen als team. in zijn eentje de hele tegenstander wegspelen. Pas maar op Jaap!

 2. Ik vind die official zo mooi, die die supporters tegen houd, na de golden goal.
  Wat een pannenkoek, laat die mensen toch feesten. Maar zeker een hele mooie goal!!!

 3. Als die goalie niet zo hoog stond op het veld, dan zou hij niet boord cirkel staan en was het waarschijnlijk geen doelpunt!!!!

 4. Iman Trafo

  @toon
  Je hebt helemaal gelijk, als de spits de bal over het doel heen had gewipt, was het idd geen goal geweest. De spits heeft dus eigenlijk mazzel gehad en zou je het doelpunt niet mogen tellen?????

 5. @ Iman Trafo,
  Ik zeg absoluut niet dat het niet goed gespeeld is door de aanvaller. Misschien als de goalie in zijn doel stond was het nog steeds een doelpund geweest. Enkel had de goalie in zijn doel moeten staan gezien er nog 2-3 verdedigers naast die aanvaller staan.
  zie jij Jaap Stockman bijna aan de middenlijn staan tijdens de wedstrijd?

 6. Iman Trafo

  Hoe je ook blijft argumenteren, dis is en blijft een uniek, schitterend doelpunt!!! Punt!

Reageer