Vier dagen Europees tophockey op AH&BC – Hoofdklasse Hockey Nederland

Vier dagen Europees tophockey op AH&BC

Drie Nederlandse clubs strijden nog mee in de Euro Hockey League, het kampioenschap hockey voor de beste clubteams van Europa. De heren van Bloemendaal, Rotterdam en Amsterdam komen in het Paasweekeinde (29 maart t/m 1 april) in actie in Amsterdam, in een poging door te dringen tot de laatste vier van dit prestigieuze hockeytoernooi. Topsport Amsterdam ziet de Euro Hockey League als stimulering voor de sportparticipatie van de Amsterdamse jeugd.

De beste spelers van de wereld zullen meedoen aan de Euro Hockey League KO16 op AH&BC, waarvan veel in Nederland begonnen zijn en spelen.  Een van hen is Teun de Nooijer, drie keer uitgeroepen door de Internationale Hockey Federatie tot Speler van het Jaar. Met dergelijke rolmodellen ziet Topsport Amsterdam dit prestigieuze hockeyevenement dan ook als promotie voor de hockeysport en stimulans voor de sportparticipatie van de jeugd.

Kenmerk van de voor het Paasweekend geplande wedstrijden van deze Europese competitie is het knock-out karakter; alleen de winnaars gaan door naar de volgende ronde, de verliezers gaan naar huis. Wedstrijden die bol staan van inzet, spanning, passie en sportieve strijd. Alles wedstrijden zijn online te bekijken via www.ehlhockey.tv, maar dat kan natuurlijk niet tippen aan er live bij zijn. Kijk voor informatie over de kaartverkoop en het complete wedstrijdschema op www.ehlhockey.tv. De halve finales en finale worden gespeeld op 18 en 19 mei op een nader bekend te maken locatie.

Leave a Reply