Vijfde plek voor Oranjemannen een feit

Foto © FIH / Frank Uijlenbroek

Na de deceptie van gisteravond (Nederland won van Polen, maar kwam één doelpunt te kort om zich te plaatsen voor de halve finale, red.) hebben de Oranjemannen de teleurstelling knap van zich afgeschud en zich weten te herpakken. In de wedstrijd om de vijfde plek werd Engeland met 4-2 verslagen en kan Oranje terugkijken op een succesvol WK.

Binnen 5 minuten pushte captain Tigges twee keer raak (corner en velddoelpunt) waarna Maurits Hertzberger nog voor rust de 3-0 maakte. Engeland leek niets in te kunnen brengen tegen het team van bondscoach Rösch.

Zo snel als Tigges in de eerste helft de score opende, zo snel deed de Amsterdam-speler dat in de tweede helft weer. Na drie minuten benutte de aanvoerder zijn tweede corner wat de 4-0 op het scorebord zette. Dit was ook meteen het laatste WK-doelpunt aan Nederlandse zijde. Mantell pushte nog een keer raak via een corner en één minuut voor tijd was het Alexander die voor het slotakkoord zorgde.

Momenteel staat Tigges met 16 doelpunten bovenaan de topscorersranglijst met vier doelpunten voorsprong op de nummer 2, de Duitse Thilo Stralkowski.

Reageer