Volgend seizoen slechts twee Hertzbergers bij Rotterdam

Foto © Ben Haeck - www.hockeyfotografie.nl

Maurits Hertzberger heeft zondagmiddag tegen Oranje Zwart zijn laatste thuiswedstrijd in het shirt van Rotterdam gespeeld. Het werd een mooi afscheid voor het thuispubliek, want de wedstrijd werd gewonnen met strafballen.

Hertzberger heeft na acht seizoenen aangegeven te stoppen bij Heren 1 vanwege zijn maatschappelijke carrière. De verdediger heeft een goede baan en kan het niet meer combineren met tophockey. Hiermee komt de teller niet meer op drie, maar op twee Hertzbergers bij Rotterdam. Zijn broers Jeroen en Willem blijven wel voor de groen-witten spelen.

Ondanks de overwinning op OZ begon de wedstrijd voor de vertrekkende Hertzberger minder leuk dan verwacht. Een minuut voor de line-up kreeg hij tijdens het inspelen op keeper Pirmin Blaak een bal op zijn neus. Nadat het bloeden was gestelpt, kon de zaalinternational alsnog spelen. Of zijn neus gebroken is, is nog onduidelijk.

Als Rotterdam aanstaande zaterdag wint bij OZ, is dat Hertzberger zijn allerlaatste wedstrijd voor de Rotterdammers. Wint OZ, dan wordt het zondag in het beslissende duel dat Hertzberger definitief afscheid neemt. De winnaar sluit dit seizoen als derde af en speelt het volgende seizoen in de EHL.

Naast Maurits nemen ook Mark Knowles en Ryan Archibald afscheid bij Rotterdam.

Reageer