Voordaan kampt met concentratieverlies

Promovendus Voordaan maakt dit weekend een goede indruk. Gisteren speelde de promovendus nog gelijk tegen de finalist van vorig jaar Rotterdam, en zondagmiddag wisten de Bilthovenaren hun eerste wedstrijd van de dag tegen favoriet HDM het de Hagenezen tot kort voor het fluitsignaal nog knap lastig te maken.

De ploeg van coach Peter Kalfsterman kwam constant op een voorsprong waardoor het de HDM´ers achter de feiten aan liet lopen. Pas vijf minuten voor tijd wist HDM-aanvaller Robbert van de Peppel het tij te keren voor zijn ploeg door de 6-5 voorsprong -en tevens eerste voorsprong-  op het scorebord te zetten. Vanaf dat moment brak Voordaan en trok HDM uiteindelijk aan het langste eind: 8-5 voor HDM.

Voordaan-captain Tim Belderbos kan wel een verklaring geven waarom tegenstanders het zo lastig hebben tegen zijn team. “Als we fit zijn, staan we erg georganiseerd en spelen we een heel snel spelletje. HDM had er ook nauwelijks een antwoord op.”

Op de vraag hoe het dan komt dat Voordaan de voorsprong steeds uit handen geeft, geeft de aanvoerder een verklaring: “Dit hebben wij tot nu toe constant gehad. Ook tegen Rotterdam gaven wij de voorsprong weg. Het heeft te maken met concentratieverlies in de laatste tien minuten van de wedstrijd. Hierdoor valt onze organisatie weg. HDM heeft goed gebruik weten te maken met de ruimte die wij weggaven. Hier moeten wij echt aan gaan werken.”

Voordaan speelt zondagmiddag om 15.00 uur nog één wedstrijd tegen Amersfoort.

Comments (1)

  1. Ik was een wilde jeognn, die hield van bomenklimmen en voetballen. Volgens mijn broer was ik wel een grappig kind. Sociaal ook voor andere kinderen. Maar wild, wild!

Reageer