Voorspellingen Hoofdklasse heren zondag 1 mei

HDM-Tilburg: 2-1

Voor beide ploegen is dit dé wedstrijd van het seizoen. HDM weet bij een overwinning dat het zeker is van het spelen van play-outs. Dat was voor aanvang van de competitie ook het enige doel van de mannen van coach Albert-Kees Manenschijn. Ook voor Tilburg is deze confrontatie van eminent belang. Zij weten dat het bij een nederlaag na zeven jaar afscheid moet nemen van de Hoofdklasse. En zo geschied. Tilburg komt tekort en daalt af naar de Overgangsklasse.

Rotterdam-Pinoké: 3-4

De week voor Pasen haalde Rotterdam een verdienstelijk punt bij Bloemendaal. Ondanks dat goede resultaat zakte de ploeg van Hans Streeder wel naar de vierde plaats op de ranglijst. Voor Pinoké zit het seizoen er op. De Steekneuzen presteerden uitstekend, maar kwamen net tekort voor de play-offs. Bij winst op Rotterdam eindigen de Amsterdammers sowieso vijfde. Met dat gegeven in het achterhoofd pakt Pinoké de volle buit.

Den Bosch-Bloemendaal: 3-2

Voor Den Bosch telt in deze wedstrijd alleen de winst. Ieder andere resultaat betekent dat het play-outs moet spelen. De uitschakeling tegen Oranje Zwart in de EHL was vorige week een flinke klap voor Bloemendaal. Een andere tegenvaller was het uitvallen van Teun de Nooijer. Hij is na Jamie Dwyer en Eby Kessing al de derde dragende speler die in de lappenmand zit. Dat breekt de Mussen aan de Oosterplas op. Den Bosch grijpt de laatste strohalm.

Oranje Zwart-HGC: 3-1

Het bereiken van de halve finale in de EHL heeft voor Oranje Zwart ongetwijfeld voor een flinke duw in de rug gezorgd. De Eindhovenaren versloegen Bloemendaal in het hol van de leeuw en mogen zich nu weer op de competitie gaan richten. Zondag wacht HGC. Die ploeg plaatste zich eveneens voor het finaleweekend en komt daarin uit tegen, jawel, Oranje Zwart. Eerst wacht nog het treffen in de competitie. Als HGC weet te winnen handhaaft het zich rechtstreeks. Dat gebeurt niet.

Kampong-Laren: 3-3

Een duel tussen twee ploegen die eigenlijk al uitgespeeld zijn dit seizoen. Daar zal geen van beiden blij mee zijn, want voor aanvang van de competitie werd er gemikt op een plaatsje in de play-offs. Kampong is de laatste weken wel aan een goede serie bezig. De laatste vier wedstrijden werd er niet meer verloren. Ook Laren doet het niet slecht met drie ongeslagen wedstrijden op rij. Die reeks wordt door beide ploegen uitgebreid. Er komt geen winnaar in Utrecht.

Amsterdam-SCHC: 4-1

Amsterdam is door de uitstekende resultaten van de laatste weken gestegen naar de tweede plek. Die positie wil het vasthouden met het oog op de play-offs. SCHC blijft week in, week uit, verbazen. De Bilthovense formatie won in de laatste wedstrijd ook bij HGC en handhaafde zich met groot gemak. En dat terwijl het voor het seizoen werd gezien als de gedoodverfde degradatiekandidaat. In het Wagener delft het komende zondag echter wel het onderspit.

Comments (1)

  1. Ik heb m’n vraagtekens bij R’dam – Pinoké. Rotterdam zal toch vol voor de punten gaan spelen als zij in de PO’s bloemendaal willen ontlopen en ook als zij voor het thuisvoordeel willen spelen op het moment dat zij 2e willen worden. Of niet?

Reageer