Voorspellingen Hoofdklasse heren 3 april

Laren-Oranje Zwart: 2-1

Voor Laren zit het seizoen, na de nederlaag bij Stichtse, er definitief op. Het zal misschien nog een paar punten moeten pakken, kijkend naar de staart van de ranglijst. Oranje Zwart doet het gewoon heel behoorlijk dit seizoen. De Eindhovenaren staan slechts één punt achter koploper Bloemendaal en doen dus nog volop mee voor de eerste plek. Een meevaller: Balkestein speelt weer mee met OZ. In Laren loopt de formatie van Sjoerd Marijne tegen een verrassende nederlaag aan.

Amsterdam-Kampong: 4-1

Amsterdam lijkt de smaak weer helemaal te pakken te hebben. Op de galavoorstelling tegen Den Bosch volgde een uitstekende 5-2 overwinning bij de buurman, Pinoké. Kampong maakte woensdag in de uitwedstrijd tegen Den Bosch in de slotseconde gelijk en kwamen de Utrechters goed weg. Daarmee bleef het gat van drie punten tussen de twee ploegen intact. In Amsterdam komt de ploeg van coach Michiel van der Struijk duidelijk te kort.

Tilburg-Rotterdam: 1-7

Tilburg verloor midweeks bij streekgenoot Oranje Zwart. Helemaal ontevreden konden de bruinbroeken niet zijn, want het kon de play-off kandidaat heel lang bijbenen. Rotterdam won met pijn en moeite van hekkensluiter HDM en dat betekende de vijfde overwinning op rij met slechts één doelpuntje verschil. Tegen Tilburg gooien de havenstedelingen alle schroom van zich af en winnen met grote cijfers.

Bloemendaal-SCHC: 5-2

Bloemendaal lijkt na de winterstop niet te stoppen. Onder leiding van Dave Smolenaars wonnen de Mussen al hun wedstrijden. In de wedstrijd van afgelopen woensdag viel sterspeler Jamie Dwyer uit, met een naar zich laat aanzien, zware knieblessure.  Een fikse tegenvaller voor de landskampioen. SCHC won hun laatste drie wedstrijden en lijkt zeker van directe handhaving. Erg knap voor een ploeg met weinig ervaring. Komende zondag komt het team van Adel Fuentes duidelijk tekort.

HDM-Den Bosch: 1-4

Het treffen met Den Bosch is voor HDM één van de laatste kansen om nog, voor het onderlinge duel met grote concurrent Tilburg, van de laatste plaats af te komen. Den Bosch heeft de punten hard nodig om van die gevreesde play-out plek weg te komen. Die punten komen er ook. De Brabanders boeken een klinkende overwinning in Den Haag.

Pinoké-HGC: 0-4

Pinoké heeft met twee nederlagen op een rij even pas op de plaats moeten maken. De steekneuzen werden door concurrent Amsterdam in een rechtstreeks duel op een achterstand van vier punten gezet. De play-offs zijn door dat resultaat nog niet helemaal uit zicht, maar makkelijk zal het niet worden. HGC is bezig aan een rampseizoen.  De gazellen hebben pas 18 punten uit 17 wedstrijden en dat is vice-kampioen onwaardig. In Amsterdam valt alles op zijn plaats en Dirk Loots behaalt zijn eerste punten als coach.

Reageer