Voorspellingen Hoofdklasse heren 30 maart

Oranje Zwart- Tilburg: 4-1

Oranje Zwart deed afgelopen zondag goede zaken door te winnen bij hekkensluiter HDM. Daarnaast kan de ploeg van Sjoerd Marijne misschien weer beschikken over Marcel Balkestein, die, als alles goed is, met een kapje op de bank zit. Woensdagavond wacht de andere kandidaat voor rechtstreekse degradatie: Tilburg. Die ploeg verloor hun laatste wedstrijd. In eigen huis verloor het nipt van SCHC. Zeker voor Tilburg-coach Roger van Gent is dit een bijzonder duel. Hij stond in het verleden jaren aan het roer bij Oranje Zwart en hoopt zijn voormalig werkgever een loer te draaien. Dat lukt hem echter niet.

Den Bosch-Kampong: 2-2

Een confrontatie tussen twee teams die niet in beste vorm verkeren. Den Bosch kreeg ongenadig hard op de broek van Amsterdam en is uit op revanche. Kampong behaalde na de winterstop pas drie punten en lijkt te snakken naar het einde van het seizoen. Er is ook iets positief te noemen. Strafcornerman Melchior Looijen is ook de tweede seizoenshelft goed op dreef en is inmiddels medetopscorer van de Hoofdklasse met 17 doelpunten. Aan de Oosterplas eindigt deze belangrijke wedstrijd is een gelijkspel.

Pinoké-Amsterdam: 2-4

Pinoké liet afgelopen zondag voor het eerst punten liggen in dit kalenderjaar. Dat gebeurde uit bij Bloemendaal, dus de ploeg van coach Gilles Bonnet hoeft zich absoluut niet schamen. Amsterdam haalde uit tegen Den Bosch, dat met vlagen uitstekend combinatiespel speelde. De ene goal was nog mooier dan de ander, en het plezier lijkt weer helemaal terug. Eerder in het seizoen won Pinoké verrassend bij de buurman met 0-1. Zover komt het deze keer niet. Amsterdam wint en slaat een gaatje.

SCHC-Laren: 2-5

SCHC won twee keer op rij en heeft daardoor een mooi gat geslagen met de onderste ploegen. Het gat met nummer tien Den Bosch bedraagt maar liefst zeven punten. Een voorsprong die Stichse eigenlijk niet meer uit handen mag geven. Voor Laren lijkt het seizoen klaar. De ploeg van Roelant Oltmans staat zesde, zonder aansluiting te hebben bij de top vier. Ook voor degradatie hoeft men niet bang te zijn in ’t Gooi. Laren wint en staat daardoor nog steviger op die zesde plaats.

HGC-Bloemendaal: 3-2

De trainerswissel heeft bij HGC vooralsnog niet geleid tot het gewenste schokeffect. In Laren verloren de Gazellen onder leiding van interim coach Dirk Loots met 3-2, waardoor de gevreesde tiende plek akelig dicht in de buurt komt. Bloemendaal wandelt met speels gemak door de tweede seizoenshelft heen. Onder leiding van Dave Smolenaars stonden de Mussen nog geen punt af.  Leuke bijkomstigheid is dat dit duel de herhaling is van de finale van vorig seizoen. In tegenstelling tot toen wint HGC dit keer zeer verrassend.

Rotterdam-HDM: 6-1

Eerder dit seizoen won HDM van Rotterdam en dat betekende een grote surprise. Een herhaling van die stunt zal moeilijk worden, want Rotterdam is uitstekend op dreef. De laatste vier wedstrijden werden allemaal met minimaal verschil gewonnen, waardoor de havenstedelingen zijn opgeklommen naar de derde plaats op de ranglijst. HDM haalde na de winterstop nog geen punten, terwijl ze die in de strijd tegen degradatie heel goed kunnen gebruiken. Ook in deze midweekse wedstrijd valt voor de Hagenaren weinig te halen.

Reageer