Voorspellingen Hoofdklasse heren zondag 8 mei

Pinoké-Den Bosch: 2-2

Voor Pinoké is het seizoen al een aantal weken voorbij. Het heeft lang meegedaan om de play-offs, maar kwam uiteindelijk tekort. De vijfde plaats is nu het hoogst haalbare voor de Amsterdammers. Voor Den Bosch ziet de wereld er wat anders uit. De Brabanders zijn veroordeeld tot het spelen van de play-outs. Aanvoerder Ruben Mulder heeft daar wel een verklaring voor. “Het team is ten opzichte van vorig jaar op veel plekken veranderd. Daardoor hebben we een relatief lange periode nodig gehad om belangrijke zaken op orde te krijgen. Daarbij kunnen we over het hele seizoen concluderen dat we moeilijk scoren op belangrijke momenten en we te makkelijk goals tegen krijgen.” Op de vraag of Den Bosch terecht op de tiende plek eindigt, moet de verdediger bevestigend antwoorden. “Als je aan het einde van de rit op deze positie staat is het terecht en zijn er geen excuses te verzinnen. Ik vind wel dat we in potentie veel beter zijn dan waar we nu staan.” Voor beide ploegen staat er zoals gezegd weinig meer op het spel komende zondag. “Wij zullen deze wedstrijd moeten aangrijpen om ons optimaal voor te bereiden op de play-outs. Het is alweer te lang geleden dat we een wedstrijd hebben gewonnen dus laat dit het startpunt zijn van een mooie serie.”

Laren-HDM: 4-2

Laren kent een uitstekende tweede seizoenshelft en heeft nog zicht op de vijfde plaats. Dan moet het wel winnen van HDM en dat lijkt geen probleem te moeten zijn. De Hagenaren wonnen tegen Tilburg de wedstrijd van het jaar en hebben dat naar eigen zeggen goed gevierd. Daarbij staat er voor HDM helemaal niks meer op het spel. Het staat elfde en het blijft elfde, dus op naar de play-outs. Laren wint en sluit en seizoen waardig af.

Bloemendaal-Kampong: 3-1

Bloemendaal kende vorige week veel problemen met Den Bosch, maar won desondanks met 1-3. De Mussen zijn zeker van de eerste plek en hebben dus het thuisvoordeel tijdens de play-offs. Kampong verloor van Laren en kent een moeizaam seizoen. De Utrechters staan achtste en kunnen bij winst streekgenoot SCHC nog voorbij steken. Dat zit er helaas niet in voor de blauwhemden.

Tilburg-Amsterdam: 1-6

Na zeven jaar Hoofdklasse viel afgelopen zondag in Den Haag het doek voor Tilburg. De manschappen van Roger van Gent verloren met 4-1 op bezoek bij concurrent HDM en moeten het volgend jaar een afdeling lager gaan proberen, maar dan onder de naam HC Tilburg. Amsterdam pakte tegen SCHC in de laatste minuut de drie punten en staat keurig tweede. Bij winst houdt het die plek vast en dat gaat naar alle waarschijnlijkheid ook gebeuren. Verder is dit voor Taeke Taekema een mooie gelegenheid om zijn seizoenstotaal nog wat op te krikken en de topscorerstitel in de wacht te slepen.

SCHC-Oranje Zwart: 2-4

Voor SCHC is dit ondanks de nederlaag in de slotminuut tegen Amsterdam een uitermate geslaagd seizoen. Vooraf werden de mannen van Adel Fuentes getipt als degradatiekandidaat nummer één, maar daar is geen moment sprake van geweest. Vanaf het begin af aan sprokkelde Stichse de punten bijeen en een zevende plaats is het mooie resultaat. Oranje Zwart hoopt stiekem op een misstap van Amsterdam waardoor het nog tweede kan worden. Dan moet het zelf in ieder geval winnen, en dat lukt.

HGC-Rotterdam: 3-2

HGC kent een zeer matig seizoen. Nadat het vorig jaar de finale van de play-offs haalde, zag het een aantal dragende spelers vertrekken. Dat verlies heeft het eigenlijk nooit op kunnen vangen. De Wassenaarse ploeg eindigt, ongeacht het resultaat tegen Rotterdam, op een negende plek. Wel hebben de hockeymannen van HGC een halve finale plek in de EHL en staat er volgend seizoen een nieuwe coach voor de groep, namelijk Alex Verga. Rotterdam wil koste wat winnen om een betere uitgangspositie tijdens de play-offs te verwerven. Dat lukt niet en zo eindigt Rotterdam als vierde en mag het volgende week zaterdag tegen landskampioen Bloemendaal aantreden.

Reageer