Voorspellingen play-offs en -outs heren

Foto © Gerrit van Keulen

Amsterdam-Bloemendaal

Een klassieker, zo mag je deze finale gerust noemen. Amsterdam bereikte die finale door Oranje Zwart te kloppen. In de eerste wedstrijd had het een verlenging nodig en in een tweede strafballen om de Brabanders van het lijf te houden. Bloemendaal rekende in twee duels vrij eenvoudig af met Rotterdam. De Mussen staan voor de zevende keer op rij in de finale en voor de vierde keer is Amsterdam de tegenstander. Bloemendaal is wederom de favoriet, maar kan de hoge verwachtingen niet waarmaken. Amsterdam wint over drie duels en mag zich voor het eerst sinds 2004 weer tot landskampioen laten kronen.

Voorspelling best-of-three: 2-1

Rotterdam-Oranje Zwart

De komende week staan twee teleurgestelde teams tegenover elkaar. Zowel Rotterdam als Oranje Zwart hadden ongetwijfeld meer verwacht van het seizoenstoetje. Voor beide teams was de droom om landskampioen te worden al na één weekend voorbij. Rest nog de strijd om de derde plaats. De winnaar hiervan plaatst zich voor het volgende EHL-seizoen. De mentale veerkracht speelt in deze duels een belangrijke rol. Oranje Zwart heeft vorig jaar laten zien dat het daarover beschikt en laat dat ook dit jaar zien. En de week kon al niet meer op voor OZ-coach Marijne. De oefenmeester is donderdagochtend namelijk vader geworden van een dochtertje.

Voorspelling best-of-three: 0-2

Klein Zwitserland- Den Bosch

Klein Zwitserland plaatste zich voor de volgende play-off-ronde door Push tweemaal te verslaan nadat het in beide wedstrijden op een grote achterstand stond. Den Bosch kende een zeer matig seizoen in de Hoofdklasse. De ploeg van coach Reinoud Wolff eindigde als tiende en is dus veroordeeld tot het spelen van de nacompetitie. In het verleden is gebleken dat het verschil tussen de nummer twee uit de Overgangsklasse en de nummer tien uit de Hoofdklasse over het algemeen te groot is. Dit jaar is dat niet anders. Den Bosch blijft behouden voor de hoogste klasse.

Voorspelling best-of-three: 0-2

Hurley-HDM

Hurley moet de teleurstelling van de drieluik met Schaerweijde zien weg te spoelen. De Amsterdammers verloren de beslissende wedstrijd op strafballen en waren dus heel dicht bij een plekje in de Hoofdklasse. Tegen HDM volgt de herkansing. Die ploeg eindigde dit seizoen als elfde in de Hoofdklasse en wil het verblijf daarin absoluut verlengen. De Hagenaars trekken in het derde en beslissende duel uiteindelijk aan het langste eind en laten Hurley met lege handen achter.

Voorspelling best-of-three: 1-2

Comments (1)

  1. martijn greuter

    dus word bloemendaal toch nog kampioen!
    wand die spelen thuis twee keer tegen amsterdam!
    bloemendaal 2-1amsterdam

Reageer