Voorspellingen play-offs heren zaterdag 14 mei

Rotterdam-Bloemendaal: 3-2

Rotterdam eindigde in de competitie als vierde en moet dus aantreden tegen nummer één en tevens de grote favoriet, Bloemendaal. De Rotterdammers zullen echter absoluut geen angst hebben voor de regerend landskampioen. In de reguliere competitie werd immers één keer gewonnen en één keer gelijk gespeeld. Het is overigens nog maar de vraag of Bloemendaal kan beschikken over Teun de Nooijer. De sterspeler kampt nog altijd met een kuit- en achillespeesblessure en pas na de warming-up wordt besloten of hij mee kan spelen. Mede dankzij de grote achterban wint Rotterdam deze eerste wedstrijd en legt daardoor de maximale druk op Bloemendaal.

Oranje Zwart-Amsterdam: 1-3

Een interessant duel aan de Aalsterweg te Eindhoven. Beide teams haalden in de competitie evenveel punten, maar het doelsaldo van de Amsterdammers was beter waardoor dit eerste duel niet in de hoofdstad, maar in Eindhoven wordt gespeeld. Beide teams lijken in goede vorm te steken,want de laatste twee duels in de competitie werden gewonnen. Een mooi duel is die tussen strafcornerkanonnen Mink van der Weerden (Oranje Zwart) en Taeke Taekema (Amsterdam). Naar verwachting wint Amsterdam dit eerste duel en heeft het twee kansen om het thuis af te maken.

Hurley-Schaerweijde: 3-2

Hurley hoopt middels deze play-offs weer na één jaar terug te keren naar de Hoofdklasse. De Amsterdammers overtuigden de hele competitie, maar beleefden een slechte generale repetitie. Vorige week kreeg het in eigen huis klop van Victoria. Allemaal vanzelf gaat het dus niet. Het moet ook aanvoerder Mark Caspanni missen wegens een knieblessure. Schaerweijde won de laatste vijf wedstrijden en lijkt dus wel helemaal klaar voor het seizoenstoetje. De ploeg uit Zeist haalde de afgelopen vijf jaar de play-offs, maar deed dat telkens als nummer twee. Dit keer dus al kampioen en hopelijk voor Schaerweijde lukt het dit keer wel. De eerste wedstrijd wordt in ieder geval verloren en moet dus in eigen huis rechtgezet worden.

Klein Zwitserland-Push: 3-5

Een duel tussen twee teams die de tweede seizoenshelft fantastisch draaiden. Klein Zwitserland won de laatste tien wedstrijden en verdient het dus absoluut om hier te staan. Datzelfde geldt voor Push; de Bredanaars wonnen de laatste negen wedstrijden. Grote man bij Push in de reguliere competitie was Stefan Duyf. Het strafcornerwonder mikte in totaal maar liefst 32 keer raak en werd daarmee topscorer in de Overgangsklasse. De Brabanders winnen de eerste wedstrijd en kunnen het zondag voor eigen publiek al afmaken.

Reageer