Voorspellingen vrijdag 28 maart (heren)

Nieuwe speelronde, nieuwe voorspellingen! Lees hier de voorspellingen voor de heren speelronde van vrijdag 28 maart.

Amsterdam-Laren heren RV (3)
Laren neemt het vanavond op tegen Amsterdam. credit: Rob Visser

Laren – Amsterdam: 1-6

Amsterdam heeft een flinke tik op de neus gehad dankzij de 4-2 thuisnederlaag tegen Pinoké. Hierdoor hebben de hoofdstedelingen plaatsing voor de play-offs niet meer in eigen hand. Vrijdagavond weet de ploeg zich goed te herstellen: het wint eenvoudig van degradatiekandidaat Laren en krikt en passant het doelsaldo flink op. Na een 3-0 ruststand (dankzij twee doelpunten van Billy Bakker) loopt de ploeg na rust uit naar een 6-0 voorsprong. In het laatste kwartier is Amsterdam met zijn hoofd in Wassenaar bij de kraker HGC – Bloemendaal waar het razend spannend is. Hierdoor verslapt de concentratie en weet Laren de eer te redden.

Oranje Zwart – Schaerweijde: 4-1

Dankzij de zwaarbevochte remise tegen Bloemendaal wist Oranje Zwart zich te plaatsen voor de play-offs. De laatste twee wedstrijden resteert de strijd om plaats één met Kampong waarmee een EHL ticket voor het volgende seizoen kan worden veiliggesteld. Tegen Schaerweijde vergeet de ploeg echter het doelsaldo flink op te vijzelen. Kansen krijgt Oranje Zwart hier genoeg voor, maar de scherpte ontbreekt. Voor Schaerweijde resteert een bloedstollende slotronde waarin het met Den Bosch, Pinoké en Hurley strijdt om plaats tien te ontlopen.

Rotterdam – Hurley: 4-1

Rotterdam kan zich tegen Hurley als derde ploeg plaatsen voor de play-offs. Dankzij een eenvoudige 4-1 zege lukt dit. De Rotterdamse doelpunten worden keurig over de twee helften verdeeld en zijn van verschillende makelij. Het hoogtepunt van de wedstrijd is de aansluitingstreffer van Kenny Bain, die op werkelijk schitterende wijze de 2-1 maakt. Verder komt de ploeg echter niet waardoor de promovendus nog steeds niet zeker is van lijfsbehoud. Ook hen wacht een spannende zondag.

HGC – Bloemendaal: 5-4

Dankzij de nederlaag van Amsterdam en het gelijke spel van Bloemendaal gloort er weer hoop voor HGC. Bij een zege op de Mussen op vrijdagavond doet de ploeg zelfs weer helemaal mee om plek vier. Bloemendaal verspeelde afgelopen zondag een 2-0 voorsprong tegen Oranje Zwart en heeft het daarmee aan zichzelf te danken dat de slotfase van de competitie bloedstollend wordt. Vrijdag wordt het een regelrechte thriller in Wassenaar. De spanning zorgt voor veel slordigheden en fysieke duels. Deze fysieke duels zorgen voor veel kaarten, de slordigheden worden door andere teams ongenadig hard afgestraft. Drie minuten voor tijd maakt Belgische spits Vincent Spitaels de winnende treffer.

Tilburg – Den Bosch: 0-1

De spanning voor degradatie (Tilburg) en plek tien (Den Bosch) hangt als een deken over de Brabantse derby. Van goed hockey is geen moment sprake, de angst om te verliezen is groot. Het resultaat? Een oersaai duel met weinig kansen en spektakel. De strijd vergoedt echter veel voor de toeschouwers die in grote getalen zijn op komen dagen. Net als iedereen zich verzoend lijkt te hebben met een 0-0 gelijkspel zorgt een even mooie als gelukkige tip in van Den Bosch toch nog voor euforie in het Bossche kamp.

Pinoké – Kampong: 2-4

Pinoké verraste vriend en vijand met de 4-2 uitoverwinning op Amsterdam. En daarmee staan de Steekneuzen twee wedstrijden voor het einde van de competitie op de veilige plek 9. Dankzij een ongelukkige 4-2 nederlaag tegen Kampong en de overwinning van Den Bosch op Tilburg kukelt de ploeg echter weer terug naar de gevreesde plaats onder de “streep”. Kampong speelt voor plek één in de competitie maar legt niet de beste vorm op de mat. Het is aan de individuele kwaliteit te danken dat het vier keer weet te scoren terwijl Pinoké te veel kansen mist.

 

Comments (5)

 1. Voorspelling?

  Tilburg wint van Den Bosch, Pinoke hoopt op een puntje tegen Kampong, Bloemendaal wint den ik toch echt wel van HGC..Het wordt een interessante speelronde..

  Eindstand na dit weekend: Amsterdam geen play-offs, Laren directe degradatie (en failliet), Tilburg en Den Bosch play outs.

 2. Bloemendaal pakt z´n kans met beide handen. Als ze nu niet tot op het bot scherp zijn zijn ze het nooit meer. Bovendien spelen ze het beste hockey na de winterstop. Nog belangrijker, er staat een team dat voor elkaar wil werken. Denk ook heel wat oranje op de roggewoning vanavond, wordt een mooie wedstrijd!

 3. Ik denk dat Tilburg er vol voor gaat zodat ze er niet direct uit gaan.

  Stel dat Tilburg wint dan gaat zondag de wedstrijd
  Den bosch – Pinoke uitmaken wie er naast Tilburg mee gaat doen met de play outs.

  In het geval dat Den bosch wint dan moet Pinoke winnen zondag van Den bosch om zich veilig te spelen ten kosten van Schaerweijde.

 4. Eindstand zondagmiddag

  1 Kampong
  2 OZ
  3 Rdam
  4 Bdaal
  5 Adam
  6 HGC
  7 Hurley
  8 Sweijde
  9 Pinoké
  10 DB
  11 Tilburg
  12 Laren

  Kortom er verandert niet heel veel…

 5. Beide teams van Pinoke gaan play-outs spelen. Maar de heren gaan het wel redden tegen een overgangsklasse team. Dat gat is veelste groot.

Reageer