Wedstrijd 2 september H.C. Tilburg Heren 1 – H.V. Victoria Heren 1 uitgesteld

Naar aanleiding van de uitspraak van de rechtbank van Utrecht van woensdag 29 augustus jl. zijn de KNHB en het bestuur van H.C. Tilburg in goed overleg over de gevolgen van deze uitspraak voor H.C. Tilburg. Hangende dit overleg heeft het bestuur van de KNHB besloten de wedstrijd van 2 september 2012 tussen Heren 1 van H.C. Tilburg en Heren 1 van H.V. Victoria uit te stellen.
In de uitspraak concludeert de rechtbank dat de KNHB het besluit van vorig seizoen om drie punten in mindering te brengen bij Heren 1 van H.C. ‘s –Hertogenbosch dient terug te draaien. Hierdoor komt H.C. ‘s-Hertogenbosch op plaats negen en S.C.H.C. op plaats tien in de eindstand van de Rabo Hoofdklasse seizoen 2011-2012.
Als gevolg vraagt het bestuur van H.C. Tilburg zich af of zij met haar Heren 1 rechtstreeks toegang dient te krijgen tot de Hoofdklasse voor het seizoen 2012-2013, danwel alsnog de play-offs dient te spelen tegen S.C.H.C. in de samenstelling van de teams zoals die in het vorige seizoen gold. Momenteel zijn beide besturen met elkaar in overleg.
Bron: Persbericht KNHB

Comments (10)

 1. Tilburg toevoegen als 13e ploeg slaat nergens op. Meer competitie data en nieuw programma in HK en een complete reshuffle en nieuw programma in de OVK. Met de wetenschap van vandaag hebben ze idd tegen de verekeerde ploeg play outs gespeeld. Utopie om nu nieuwe play out te spelen. Zullen de nieuwe werkgeveres (overschrijvingsperiode is al voorbij) leuk vinden…. Standpunten en rechtzaak van Den Bosch waren bekend. Waar waren toen de aanspraken van Tilburg op “spelen onder voorbehoud” of welke vorm van protest dan ook? Dit lijkt op mee surfen van een bizarre uitspraak van de rechter. In de hoofdklasse is deze regel al zeker 6 jaar usance. 1x een club die de billen brandt en de wereld staat op zijn kop. Via de achterdeur en de wet gelijke behandeling je recht halen is een pyrus overwinning. Hier moeten KNHB ( ben wel benieuwd wat hoger beroep gaat opleveren…) en Den Bosch een definitieve punt achter zetten. Bokshandschoenen uit en hockeyen. HC Tilburg moet m.i. de wellicht begrijpelijke grote broek uittrekken. Dat levert teveel onterechte gevolg schade op. Een plek in de hoofdklasse moet je verdienen en niet via een mazzeltje proberen af te dwingen. Kan niet wachten op de competiie. Dat die maar fair en spannend mag worden. En als je als club een keer de billen brandt; accepteer de regels van de hockeywereld en maak onze mooie sport niet tot lachertje.

 2. Volledig mee eens. Kan het Tilburg overigens niet kwalijk nemen dat ze opheldering vragen aan de bond, want meer doen ze eigenlijk niet.

 3. Helemaal mee eens een plek in de HK moet je verdienen op basis van resultaten en niet op basis van andere argumenten

 4. Hoofdklasse

  Een wedstrijd over spelen Schc Tilburg gaat hem ook niet worden, dan moet Schc eerst zien dat het oude elftal nog een keer wilt spelen?!

 5. Het behalen van de hoofdklasse doe je op basis van hockeycapaciteiten, niet op basis van juridisch steekspel, dus Tilburg, ga hockeyen en laat dit komende seizoen zien dat je in de hoofdklasse thuishoort. Overspelen van de playout is natuurlijk onzin.

 6. Er speelt nog wel meer dan alleen het Hoofdklasseschap. Zoals hier al eerder voorbij is gekomen zijn er ook nog 3 spelers van Tilburg geschorst als gevolg van gele kaarten behaald tijdens de play-offs tegen Den Bosch..

 7. Ik vermoed dat de enige reden waarom het overspelen in de oude samenstelling van SCHC en Tilburg als optie wordt genoemd is omdat de KNHB ook wel weet dat dat niet realistisch is, en dan blijft een 13e hoofdklasseplek voor Tilburg als enige optie over om haar tegemoet tekomen voor het onrecht wat haar is aangedaan.
  Volgens mij is alles al lang in de achterkamertjes geregeld, daarom hoefde Tilburg afgelopen zondag ook niet meer aan te treden.

 8. Het lijkt mij klinklare onzin om als zijnde SCHC allerlei oud spelers te laten binnen varen en in te vliegen, dat wordt pas echt een carnavals vertoning…Ik houd het toch op een plek voor Tilburg in de Hoofdklasse.

 9. @expat,want waarom zou Tilburg daar recht op hebben? Alleen omdat ze tegen de verkeerde club hebben gespeelt? Het enige waar Tilburg misschien recht op zou hebben is een schadevergoeding

 10. @Hans, het is niet zozeer ‘recht hebben op’, meer hoe dit ‘tot een einde te brengen’waar alle partijen mee kunnen leven. Dit lijkt mij de meest redelijke oplossing.
  Overigens zou ik in geval van schadevergoeding wel benieuwd zijn wat een plek in de Nederlandse Hoofdklasse waard is? Volgens mij levert hoofdklassehockey niks op behalve plezier, en kost het alleen maar bakken met geld. Zou de schadevergoeding dan moeten bestaan uit het salderen van de kosten die overgangs- en hoofdklasse hockey met zich meebrengen en eveneens het salderen van het verschil in plezier? Ben benieuwd wat daar dan de uitkomst van wordt, lees de hoogte van het bedrag:)

Reageer