Were Di-coach Woudenberg: “Onze prioriteit ligt op het veld”

Foto © Website Were Di

Were Di-coach Willem Woudenberg moest vandaag in plaats van naast de balken noodgedwongen tussen de balken staan. De boomlange Tilburger was gedwongen zijn team op te vangen omdat vier spelers nog op skivakantie waren en een andere speler niet onder zijn werkverplichtingen uit kon komen. Ook morgen speelt Woudenberg nog twee wedstrijden in het Eindhovense Topsportcentrum mee.

“Ik doe het liever niet, want ik heb veel last van mijn knie,” vertelt coach Woudenberg. “Maar als ik dit weekend niet mee zou spelen, zouden we niet genoeg spelers hebben.”

Dat er bij de Tilburgers tijdens het zaalseizoen geskied mag worden, zet misschien wel enige vraagtekens bij de motivatie van de ploeg. Maar de speler-coach legt uit hoe het zit.

“Onze hoofdprioriteit ligt dit jaar op het veld, want wij willen erg graag de play-offs halen. Het betekent niet dat wij het zaalhockey daardoor minder serieus nemen, maar wij trainen bijvoorbeeld niet. Dit deden wij vorig seizoen ook al niet en toen hebben we toch nog een redelijk goed seizoen gedraaid met een gelijkspel tegen verliezend finalist Rotterdam en Gooische en met winst op Rood-Wit. Uiteindelijk hebben wij ons kunnen handhaven in de Hoofdklasse en dat zal dit jaar ook weer onze doelstelling zijn.”

Were Di ging er zaterdagmiddag in de eerste wedstrijd tegen Amsterdam met een pijnlijke 9-2 nederlaag van af. Op zich geen schande aangezien de regerend landskampioen de gedoodverfde favoriet is met topspelers als Tigges, Pruyser, Verga, Bakker en Timman. De tweede wedstrijd van de middag werd een waar doelpuntenfestijn. Were Di en Nijmegen wilden elkaar niet het laatste woord geven wat uiteindelijk uitliep op een 9-9 gelijkspel.

Als alles goed is, is de ploeg uit Tilburg dinsdag weer helemaal compleet. Maar niet voordat ze het zondag opgenomen hebben tegen Oranje Zwart en Rood-Wit. Pas daarna kan Woudenberg weer vanaf de kant zijn aanwijzingen geven.

Geschreven door: Lisette Schmidt

Reageer