Westerhout: “Hij vertrok zonder de groep gedag te zeggen”

De mannen van SCHC keerden deze week terug in Nederland van een trainingsstage in het Argentijnse Buenos Aires, maar wel zonder de Zuid-Afrikaan Lloyd Norris-Jones. De international besloot tijdens de stage niet meer terug te keren naar Bilthoven, omdat hij in Nederland niet lekker in zijn vel zou zitten. Op Hockey.nl reageert aanvoerder Sebastiaan Westerhout op het plotselinge vertrek van de aanvaller.

“Ten eerste was de start van Lloyd bij SCHC niet helemaal ideaal. Lloyd deed met Zuid-Afrika mee aan de Commonwealth Games in India en keerde dus behoorlijk vermoeid terug. Maar ja, je bent wel een buitenlander. Dan weet je dat de verwachtingen hooggespannen zijn. Dat kon Lloyd niet helemaal waarmaken. Maar hij begon wel gelijk iedereen te vertellen wat ze moesten doen.”

“Er zijn allerlei gesprekken geweest. Zo was er onder meer een bijeenkomst van Lloyd en de overige aanvallers. Dat ging er behoorlijk pittig aan toe, heb ik begrepen. Erna leek de lucht geklaard. Lloyd ging ook veel beter spelen. Meer scoren. Maar twee dagen later was het voorbij. We zaten met de groep bij elkaar toen Lloyd ineens opstond. Hij zei dat hij wegging. Heel kort en bondig. De dag erop was hij inderdaad ook weg. Zonder de groep gedag te zeggen.”

Reageer