Westerhout verkast naar Schaerweijde – Hoofdklasse Hockey Nederland

Westerhout verkast naar Schaerweijde

Sebastiaan Westerhout (30) verkast van SCHC naar Schaerweijde. Met deze eerste transfer heeft de nieuwbakken hoofdklasser uit Zeist behalve een oud-speler ook een geroutineerde kracht in haar gelederen opgenomen.

“Ik heb recentelijk de beslissing genomen,” aldus Westerhout (foto links) terwijl hij vanaf het terras van het clubhuis neerkijkt op het waterveld waar hij volgend jaar in de clubkleuren van zijn oude club het avontuur in de Hoofdklasse zal aangaan. “Doordeweeks kan ik bij SCHC met name de trainingen, die overdag staan gepland, steeds moeilijker combineren met mijn drukke werkzaamheden als sponsormanager bij McGregor Fashion Group in Driebergen. En als je het vermogen hebt om nog een paar jaartjes mee te kunnen en willen doen in de Hoofdklasse, moet je keuzes maken.”

“Niet lang na die gedenkwaardige woensdagavond, toen ik hier in de kuil deelgenoot was van een geweldig promotiefeest, kwam uitgerekend dit Schaerweijde op mijn pad. Een van de argumenten om de knoop door te hakken is dat alle trainingsuren in de avond zijn gepland. Bovendien heeft de club, het team en de begeleidingsstaf onder leiding van Bart Looije de ambitie om het verblijf in de Hoofdklasse te continueren. Het is dus een geweldige uitdaging om m’n Hoofdklasse-ervaring uit te dragen in een vertrouwde omgeving met betrokken clubmensen. Kijk, de beslissing om terug te keren naar mijn oude club is niet over een nacht ijs gegaan. Ik heb vanaf 1998, afgezien van de degradatie in 2001, mooie sportieve jaren gehad in Bilthoven. Jaren die ik op deze gezellige familievereniging en op het waterveld voor ons ongetwijfeld met veel plezier zal gaan voortzetten. We gaan met het mannenteam van Schaerweijde in de kuil iets moois neerzetten,” aldus Westerhout AD Utrechts Nieuwsblad.

Comments (3)

 1. Mooi! Welkom terug!

  Ben benieuwd wie er nog meer volgen.

 2. Geweldig nieuws!
  Terug op het oude nest.
  Wie volgt?

 3. s’weijde

  Wilde SCHC nog wel met hem verder? Hij was nog al wat traag in zijn betere jaren namelijk!

Leave a Reply

uil:home-alt Home uil:newspaper Nieuws uil:schedule copy Programma ♀ uil:schedule copy Programma ♂