Weusthof ambassadeur Right To Play

Roderick Weusthof is ambassadeur van Right To Play geworden. Right To Play is een internationale humanitaire organisatie die ernaar streeft om alle kinderen ter wereld te kunnen laten sporten en spelen.

De Rotterdam-spits legt uit waarom hij voor dit ambassadeurschap heeft gekozen: “Als je ziet hoe belangrijk sport en spel voor de ontwikkeling van het kind kan zijn, dat is niet te onderschatten. Ik heb er als persoon zelf heel veel aan gehad. Dat recht moet ieder kind op de wereld hebben. Zonder sport en spel geen toekomst. Daarom zet ik mij graag in voor Right To Play!”

Weusthof kwam via Oranje-collega Floris Evers, die al sinds 2009 actief is voor het goede doel, bij Right To Play terecht. “Floris vertelde over het werk van Right To Play en de evenementen in Nederland waar hij als ambassadeur zijn medewerking aan verleent. Dat sprak mij meteen enorm aan. Right To Play staat precies waar ik ook voor sta. Dat maakt deze connectie voor mij ook zo sterk en waardevol.”

De international is enthousiast en wil zich flink inzetten voor Right To Play: “Als het in mijn hockeyschema past, doe ik dat met veel plezier. Of het nu het in ontvangst nemen is van een cheque of het geven van een clinic, voor een goed doel als Right To Play doe ik dat graag,” aldus het strafcornerkanon over zijn ambassadeurschap.

Reageer