Weusthof: ‘Het weekend gebruiken om als team stappen te maken’ – Hoofdklasse Hockey Nederland
Kampong

Weusthof: ‘Het weekend gebruiken om als team stappen te maken’

De heren van Kampong spelen aanstaand weekend in Lille de voorrondes van de EHL. Een bijzonder moment voor het team maar ook voor de club. Dit is namelijk voor het eerst, sinds de invoering van het huidige format van de EHL, dat de club mee doet.

Kampong
Credit: Maurice de Wert

Kampong spits Roderick Weusthof merkt ook dat het leeft op de Utrechtse club. “Ja iedereen heeft er zeker zin in. Ze hebben er lang naar uitgekeken, het is toch iets speciaals voor de club. Binnen het team hebben we het er ook over gehad, dat het bijzonder is dat je hier heel vorig seizoen naartoe hebt gewerkt. De doelstelling was top drie positie voor deelname aan de EHL en nu is het dan zover.”

Weusthof is één van de weinigen in zijn team voor wie het niet de eerste keer is dat hij aan de EHL meedoet. Tijdens de EHL van 2011/2012 werd hij met zijn toenmalige club Rotterdam vierde. Samen met Mirco Pruyser van Amsterdam werd hij destijds topscorer van het toernooi. De topschutter zelf was deze prestatie eigenlijk alweer vergeten. “Ach, je gaat niet naar een toernooi om topscorer te worden. Het is natuurlijk een leuke beloning maar het gaat uiteindelijk om de teamprestatie.” Mede doordat zijn meeste teamgenoten nog geen EHL ervaring hebben moesten alle EHL regels even doorgenomen worden, vertelt hij. “Ook hebben we het gehad over bijvoorbeeld camera’s die op het veld staan. Het moet even benoemt worden maar verder moet je er ook niet te lang bij stil staan. We benaderen elke wedstrijd verder gewoon zoals we in de competitie ook doen.”

Kampong start het toernooi zaterdag tegen SC Stroitel Brest uit Wit Rusland. Voor zover hij zich kan herinneren heeft Weusthof nog nooit tegenover een Wit-Russisch team gestaan. Stroitel Brest speelt vrijdag al tegen het andere team uit Poule B, Rot-Weiss Köln. Voor Kampong een voordeel, volgens Weusthof. “Ja want ik neem aan dat onze begeleiding daar gaat kijken om te zien hoe zij spelen, of er nog bijzonderheden zijn. Maar verder moeten we voornamelijk van onze eigen krachten uit gaan. Als we spelen zoals we kunnen dan zouden we die ploeg gewoon moeten verslaan.”

De dag erna volgt het Duitse Rot-Weiss Köln. Een sterke tegenstander met in de gelederen onder andere de broers Christopher en Philipp Zeller. Kampong middenvelder Robbert Kemperman speelde enkele jaren geleden nog bij deze club. Ondanks dat er ondertussen wat seizoenen zijn verstreken heeft het team toch wat aan Kempermans kennis van de Duitse competitie. Weusthof: “Ik denk dat er op elke club toch wel een bepaalde cultuur bestaat en daar kan hij ons een hoop over vertellen. Het is misschien niet precies hetzelfde team als waar hij toen in speelde maar zo weten we wel meer over hoe Duitse clubs spelen en wat we ongeveer kunnen verwachten.”

Morgenavond vertrekt het team vanuit Utrecht naar Lille. Weusthof heeft er zin in. “Het mooie is dat je zo’n weekend kunt gebruiken om als team stappen te maken dus dat zullen we ook zeker niet nalaten.”

 

SV Kampong heeft voor zaterdag 26 oktober een heuse supportersbus geregeld die enthousiaste toeschouwers vanuit Utrecht naar Lille zal brengen en weer terug. Wil jij ook mee? Klik dan op deze link voor meer informatie.

 

Leave a Reply