Weusthof: “Het was niet altijd even makkelijk”

Foto © Proshots

Vorig jaar werd Roderick Weusthof door de toenmalige bondscoach Michel van den Heuvel bedankt voor bewezen diensten en leek zijn interlandcarrière voorbij. Inmiddels heeft Paul van Ass het stokje van Van den Heuvel overgenomen en hij denkt duidelijk anders over de kwaliteiten van de Rotterdam-spits. De 28-jarige strafcornerspecialist werd weer opgeroepen voor Oranje en maakte tijdens de winterstop een oefentrip mee in het Spaanse Cadiz.

De aanvaller voelde onder Van den Heuvel ook wel dat de bondscoach het niet in hem zag zitten. “Voor mij persoonlijk was het niet altijd even gemakkelijk,” vertelt Weusthof in Spits. “Ik heb nu echt het gevoel dat ik een nieuwe kans heb gekregen. In Spanje heb ik als aanvaller vol meegedraaid en veel minuten gekregen. Van Ass is een echte people manager die heel goed kan communiceren. Dat is fijn werken.”

Sinds de aanstelling van Van Ass is de groep aanzienlijk verjongd. “Het is een goede mix met leuke jonge gasten. Mijn rol is dat ik als één van de ouderen mijn ervaring moet doorgeven aan de jonge spelers.”

Oranje speelt aankomende zomer het EK in Mönchengladbach waar het zich kan plaatsen voor de Olympische Spelen van 2012.

Bron: Jan Balk, Spits 24 februari 2011

Reageer