Ingwer Wiese: “Het voelde niet goed”

Foto © Proshots

Na vier jaar zit de zaalinterlandcarrière van Ingwer Wiese er hoogstwaarschijnlijk op. De technisch begaafde aanvaller besloot in een laat stadium dat hij niet alles opzij wilde zetten voor een nieuw zaalseizoen in het nationale team. Ook Wiese geeft de komende tijd de voorkeur aan zijn studie.

“Elk jaar dat ik in Oranje speelde, heeft me veel energie gekost, maar leverde ook veel plezier op”, aldus Wiese tegen Hockey.nl. “Maar het afgelopen seizoen werd dat plezier wat minder. Ik begin te twijfelen of ik de moeite die ik erin stopte wel terugkreeg. Daarnaast ga ik een drukke studietijd tegemoet. In heb altijd steun gehad van de Hogeschool In Holland waar ik communicatie studeer. Maar ik had nu weer drie maanden van mijn studie vooruit moeten schuiven. Dat wilde ik niet meer.”

Wiese is een van de vele spelers van de bronzen EK-selectie die afzwaait bij Oranje. “Ik heb lang gewacht met dit besluit. Ik heb er veel over gepraat en heb een training meegedaan. Puur om te kijken hoe het voelde. Stel dat ik drie ballen fantastisch in de kruising jaag, dan komt misschien dat gevoel weer terug, dacht ik. Ik wilde niet gelijk de deur dichtgooien. Vandaar dat ik het nog heb geprobeerd. Maar het voelde niet goed.”

Bron: Hockey.nl

Reageer