WK: Overzicht en doelpunten dag 5 (heren)

Op dag 5 van het WK in Den Haag kwamen de Oranje heren niet in actie maar werden er wel drie wedstrijden gespeeld in poule A. Lees hier wat er gebeurde en bekijk de doelpunten.

WK-Spanje-Engeland-heren-RU

Maleisië – Engeland: 0-2

Maleisië komt al vroeg op achterstand tegen Engeland. Al na vier minuten krijgt de vrijgelaten Mark Gleghorne de bal rond de strafbalstip aangespeeld en pusht daar vervolgens met zijn backhand de bal simpel over de Maleisische keeper. Daarna volgt een vervelend moment waarin Hafifi Hanafi na een actie voor het Engelse doel in zijn gezicht wordt geraakt door de klomp van duikende keeper George Pinner. Hij moet het veld met een brancard verlaten. In de slotfase van de eerste helft heeft Tom Carson tot twee maal toe de kans om van dichtbij de voorsprong te verdubbelen maar beide keren kan Subramiam Kumar met het puntje van zijn stick de inzet keren. In de tweede helft zijn de grootste kansen wederom voor Engeland maar het lukt ze lange tijd niet om de overwinning veilig te spelen. Drie minuten voor tijd weet Ashley Jackson pas de wedstrijd in het slot te gooien. Vanuit kopcirkel sleept hij zijn team naar 0-2.

Bekijk hier de doelpunten:

‘4: 0-1 Mark Gleghorne

’67: 0-2 Ashley Jackson

België – Australië: 1-3

Australië zet in de tweede herenwedstrijd van dag 5 direct de aanval in en weet al binnen enkele minuten twee corners te versieren. Waar de eerste van Kieran Govers nog een makkelijke prooi is voor keeper Vincent Vanasch moet hij een minuut later toch zijn meerdere erkennen in de inzet van Chris Ciriello. De oud-Bloemendaler sleept de 0-1 binnen en ziet deze voorsprong twee  minuten later alweer verdubbelt worden. Dan belandt de rebound van een schot van Glenn Turner in de stick van Jacob Whetton die van dichtbij de 0-2 binnen pusht. Daarna zakken de Kookaburras iets terug en krijgen de Belgen meer ruimte. De ploeg van Marc Lammers versiert in deze periode vier corners maar de aansluitingstreffer komt er niet. Ook na rust is het Australië dat feller start en na een minuut spelen de voorsprong vergroot naar 0-3.Vanaf kopcirkel schiet Eddie Ockenden met zijn backhand zijn tweede treffer van de dag binnen. De ‘Red Lions’ weten tien minuten later nog wel aansluiting te vinden via een treffer van Sebastien Dockier maar daar blijft het ook bij. De eerste nederlaag voor de Belgische mannen is een feit. Australië gaat ondertussen fier aan kop in poule A met negen punten uit drie wedstrijden.

Bekijk hier de doelpunten: 

‘7: 0-1 Chris Ciriello

‘9: 0-2 Jacob Whetton

’36: 0-3 Eddie Ockenden

’46: 1-3 Sebastien Dockier

India – Spanje: 1-1

India en Spanje hadden beide winst nodig om nog enigszins zicht te houden op een plek bij de laatste vier. Ze speelden echter gelijk en daarmee lijkt die kans nu verkeken. Waar Spanje in de beginfase de beste kansen krijgt om de score te openen is het India dat als eerste het doel weet te raken. Een actie van Mandeep Singh mondt uit in een strafbal die hard binnen de palen wordt gepusht door Rupinder Pal Singh. Een minuut voor rust komen de Spanjaarden op gelijke hoogte. Nadat Santi Freixa tot twee maal toe op de Indiase keeper pusht is het Roc Oliva die uit de rebound keihard de 1-1 binnen schiet. Ook in de tweede helft hebben de Spaanse hockeyers de overhand maar het lukt ze niet de langs keeper PR Sreejesh te krijgen. De wedstrijd eindigt dus in een gelijkspel en daar schieten beide teams eigenlijk niet veel mee op.

’29: 1-0 Rupinder Pal Singh

’34: 1-1 Roc Oliva

Reageer