WK: Overzicht en doelpunten dag 7 (heren)

Op dag zeven van het WK in Den Haag kwamen de Oranje heren niet in actie maar werden er wel drie wedstrijden gespeeld in poule A. Lees hier wat er gebeurde en bekijk de doelpunten.

India-heren-WK-RU

Spanje – België: 2-5

Onder toeziend oog van de vele meegereisde Belgische toeschouwers wonnen de ‘Red Devils’ vanmiddag met 2-5 van Spanje. Hoewel de Spanjaarden hun ziel en zaligheid in elk duel legde, waardoor het soms ook wat fysiek werd, was België hockeyend gewoon beter en vooral zeer doeltreffend bij strafcorners. Van de vier keer dat de ploeg van Marc Lammers in de eerste helft mag aanleggen op kopcirkel worden er twee binnen gesleept. De eerste komt op naam van Tanguy Cosyns die de bal rechtstreeks langs de Spaanse keeper pusht. Twee minuten later spelen de Belgen een variant op Alexandre De Saedeleer en sleept ook hij raak. Zes minuten voor tijd lijkt Spanje aansluiting te vinden. Lijkt, want doordat het schot gevaarlijn zou zijn geweest geeft de arbitrage een vrije slag voor België. De Spanjaarden protesteren hevig maar scheidsrechter Christian Blasch laat doorspelen en weigert het spel stil te leggen om de videobeelden te bekijken. Tot overmaat van ramp weet België vlak voor rust de voorsprong te vergroten via Emmanuel Stockbroekx. Met zijn backhand schiet hij de bal tussen de legguards van de keeper door.

Ondanks de achterstand blijft Spanje ook  in de tweede helft strijden. Ze weten al snel een strafcorner te versieren maar de aansluitingstreffer blijft uit. De Belgen zijn niet lang daarna wel effectief van kopcirkel en zien Cosyns zijn tweede van de dag binnen slepen. Met deze 0-4 voorsprong voor België is de wedstrijd definitief gespeeld. Pas twaalf minute voor tijd, als John-John Dohmen de score al naar 0-5 heeft weten te brengen weet Eduard Tubau eindelijk de Spaande nul van het scorebord te halen. Acht minuten later brengt captain Santi Freixa de stand nog naar 2-5 maar dat was te laat om de overwinning van de ploeg van Marc Lammers nog in gevaar te brengen.

Met deze overwinning hebben de Belgen een halve finale plek zelf in de hand. Maandag zullen zij in een direct duel met Engeland uit gaan maken wie er naast Australië de finalesrondes in zal gaan.

Bekijk hier de doelpunten:

‘ 13: 0-1 Tanguy Cosyns

’15: 0-2 Alexandre De Saedeleer

’34: 0-3 Emmanuel Stockbroekx

’39: 0-4 Tanguy Cosyns

’47: 0-5 John-John Dohmen

’58: 1-5 Eduard Tubau

’66: 2-5 Santi Freixa

 

14:30 India – Maleisië: 3-1

In de tweede heren wedstrijd van zaterdag won India overtuigend van laagst-geplaatste formatie van Maleisië. De ploeg van Sardar Singh kwam na een kwartier spelen op voorsprong via Jasjit Singh. Nadat de corner voor India niet goed werd gestopt belandde de bal bij Singh die zijn ploeg van kopcirkel  hard aan de leiding schoot. In de periode die volgt krijgen zowel Sardar als Rupinder Pal Singh als Sunil kansen om de 2-0 binnen te tikken maar waar zij nalaten te scoren had Maleisië in de tweede helft meer geluk.  In de 46e minuut brengt Razie Abd Rahim via een rake strafcorner de Maleisische formatie weer op gelijke hoogte. Daarna neemt Akashdeep Singh India bij de hand. Met twee het heft weer in eigen hand door als succesvol eindpunt van twee counters te fungeren. Hij tipt zijn ploeg naar een 3-1 voorsprong die het team van bondscoach Terry Walsh daarna niet meer weggeeft, ook niet als Marhad Jalil acht minuten voor tijd de 3-2 binnen schiet

Bekijk hier de doelpunten:

’14: 1-0 Jasjeet Singh

’46: 1-1 Razie Abd Rahim

’49: 2-1 Akashdeep Singh

’51: 3-1 Akashdeep Singh

’61: 3-2 Marhad Jalil

Engeland – Australië: 0-5

Al vanaf minuut één blijken de sterke Kookaburras echt een maatje te groot voor Engeland. Al na dertig seconden onderschept Glenn Turner de bal en speelt vervolgens Matt Gohdes in die met zijn eerste balcontact de 0-1 binnen schiet. Elke keer als Australië aanzet dreigt er gevaar. De mannen van Ric Charlesworth zijn snel en fysiek erg sterk en lopen de Engelsen er meer dan eens finaal uit. Waar Australië in de eerste helft via Liam de Young en Jamie Dwyer uit loopt naar 0-3, schiet Engeland slechts één keer een bal op goal. Als Kieran Govers er op slag van rust een scoop van Mark Knowles in één keer het goal in tikt is de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Hoewel de Kookaburras in de tweede helft wederom snel het doel raken nemen ze daarna wat gas terug. De druk op Engeland vermindert enigszins al komen de mannen van Bobby Crutchley er nog steeds niet aan te pas. De beste kansen blijven alsnog voor de Australiërs maar het lukt ze niet de voorsprong nog verder uit te breiden.

Met deze overtuigende overwinning heeft Australië zich als eerste herenteam verzekerd van een plek in de halve finale. Engeland en België zullen maandag in een direct duel uitmaken wie van de twee de andere plek in beslag zal nemen.

Bekijk hier de doelpunten:

‘1: 0-1 Matt Gohdes

”13: 0-2 Liam de Young

’28: 0-3 Jamie Dwyer

’35: 0-4 Kieran Govers

’38: 0-5 Aren Zalewski

 

 

 

Reageer