Wolff: ‘Bakkertje is een groot talent’

De topper tussen Rotterdam en Oranje Zwart eindigde afgelopen weekend in een gelijkspel. Tot twee maal toe lukte het de thuisploeg terug te komen van een achterstand. Een mooie dag voor de 18-jarige Jochem Bakker die, door de blessure van Hidde Kruize, voor het eerst tijdens een thuiswedstrijd in de basis stond. 

Jochem Bakker

“Voor  mij is het natuurlijk mooi dat ik meer speeltijd krijg,” geeft de jonge middenvelder toe in het AD/Rotterdams Dagblad. “Maar met Hidde erbij hebben we een betere bezetting. Dus als hij weer kan spelen komt dat alleen maar ten goede aan het team.”

Bakker speelde een solide wedstrijd tegen landskampioen OZ en door de vele kansen in de slotfase had hij zijn ploeg er stiekem nog wel met de volle buit vandoor zien gaan. Desalniettemin kijkt hij tevreden terug op zijn spel. “Vorige week tegen Hurley ging het al lekker en nu heb ik ook bewezen dat ik me aardig staande kan  houden tegen internationals,” aldus Bakker die aangeeft niet te denken dat hij de plek van Kruize in kan nemen. “Ik vind het ook geen ramp als ik mijn basisplaats volgende week weer zou moeten afstaan, maar ik hoop dat Reinoud (Wolff, coach) me, door wat ik heb laten zien, makkelijker in durft te zetten.”

Het lijkt er niet op dat de middenvelder zich daar zorgen over hoeft te maken want zijn coach is vol lof over de prestaties van de 18-jarige. “Bakkertje is een groot talent. Hij traint al tweeënhalf jaar met de selectie mee en begint nu door te breken,” aldus de tevreden Reinoud Wolff die denkt in de uitwedstrijd tegen Bloemendaal weer een beroep te kunnen doen op Hidde Kruize.

Reageer