Update HIL: Ranchi Rhinos en Jaypee Punjab Warriors op weg naar de top – Hoofdklasse Hockey Nederland

Update HIL: Ranchi Rhinos en Jaypee Punjab Warriors op weg naar de top

Twee weken geleden ging in Mohali, India de tweede editie van de Hockey India League van start. Inmiddels is de competitie halverwege erop en hebben de Delhi Waveriders de koppositie overgenomen van de Jaypee Punjab Warriors. De Uttar Pradesh Wizards deden vanmiddag goede zaken door de Kalinga Lancers te verslaan. Zij nemen nu de vierde plek in, vlak achter de Ranchi Rhinos en de Jaypee Punjab Warriors.

Wizards de Nooijer Ockenden HIL India

– Zaterdag 8 februari

Uttar Pradesh Wizards – Delhi Waveriders: 3-4

De Delhi Waveriders kenden een goed begin van de wedstrijd en leken een simpele zege te gaan boeken tegen het team van coach Roeland Oltmans. Via Talwinder Singh, Rupinder Pal Singh en Simon Child (2x) neemt het team van Sardar Singh in de eerste helft al een ruime 4-0 voorsprong. De Uttar Pradesh Wizards geven zich echter niet gewonnen en komen na mooi voorbereidend werk via Thimmaiah terug in de wedstrijd. In de tweede helft maakt V.R. Raghunath de 4-2 en daarmee is zijn team terug in de wedstrijd. Pardeep Mor maakt er dan zelf nog 4-3 van maar daar blijft het bij.  Een knappe comeback van het team van Teun de Nooijer en Sander Baart maar de punten gaan naar de koploper, de Delhi Waveriders.

Jaypee Punjab Warriors – Mumbai Magicians: 4-1

Wederom geen overwinning voor de Mumbai Magicians die pas één keer gelijk wisten te spelen. Dit keer waren de Jaypee Punjab Warriors van Jaap Stockmann te sterk. Via SV Sunil kwamen de Warriors al vroeg op voorsprong waarna Dhahamvir Singh de stand een kwartier later al verdubbelde. Nog voor rust nemen de Warriors via Affan Yousuf en Sandeep Singh een comfortabele 4-0 voorsprong. De Magicians weten nog wel de 4-1 te maken maar verder komen ze niet. Hierdoor blijft het team hekkensluiter in deze competitie. De Warriors behouden hun aansluiting op koploper Delhi Waveriders/

– Zondag 9 februari

Uttar Pradesh Wizards – Kalinga Lancers: 3-1

Ook de nieuwkomers van de Kalinga Lancers kennen geen succesvol seizoen. De Uttar Pradesh Wizards komen via V.R. Ragnuth op 1-0. Lang blijft deze minimale voorsprong op het bord staan, pas in de tweede helft lukt het het team van Teun de Nooijer om deze te verdubbelen. In het laatste kwartier weten de Lancers dan ook eindelijk het net te vinden. Gonzalo Peillat maakt dan de aansluitingstreffer. Dan wordt het ook eindelijk spannend. Eén minuut voor tijd wordt de overwinning voor de Wizards pas veilig gesteld. Na een mooie voorzet van Sander Baart schiet Teun de Nooijer de 3-1 binnen.

 Mumbai Magicians – Ranchi Rhinos: 0-1

Door een goal in de elfde minuut van Justin Reid-Ross hebben de Ranchi Rhinos de overwinning tegen de Mumbai Magicians binnen weten te slepen. Hij won hierdoor logischerwijs de Hero Goal of the Match en daarnaast ook de Yes Bank Garv Award. Door deze winst staan de Rhinos nu gelijk met de Jaypee Punjab Warriors. Alleen de Delhi Waveriders hebben meer punten dan deze twee ploegen maar ook twee wedstrijden meer gespeeld.

Vandaag hebben alle teams rust. Morgen spelen de Jaypee Punjab Warriors om half vier Nederlandse tijd tegen de Kalinga Lancers.

Klik hier voor het volledige wedstrijdschema.

Via Starsports zijn enkele wedstrijden live te volgen en kun je de doelpunten terug kijken.

Leave a Reply