Amsterdam bang verlies hockeyhoofdstad


Voorzitter Erik Cornelissen van Amsterdam is bang dat Amsterdam zijn positie als hockeyhoofdstad verliest, nu de olympische ambities zijn gestopt.
Enkele maanden na de toewijzing van Amsterdam als naamgever van eventuele Olympische Spelen in 2028 ziet het kabinet af van het binnenhalen van de Olympische Spelen. Cornelissen zegt op de website van de landskampioen: “de hoop is dat de gemeente, ondanks de Olympische Ambitie die in de ijskast gaat , toch blijft investeren in sport in Amsterdam en ook in het Amsterdamse Bos.”
Maar verdere ontwikkelen op het gebied van sport in Amsterdam blijven voorlopig uit. Hij wijst er erop dat ‘concurrenten’ Utrecht en Rotterdam aan de weg timmeren en dat Amsterdam niet mag achterblijven. “We moeten ons sterk blijven maken om grote hockeyevenementen naar het Amsterdamse Bos te halen,” bepleit hij.
Utrecht heeft namelijk grote stappen gezet met de aanleg van nieuwe kunstgrasvelden bij Kampong en hockeyclub Rotterdam heeft plannen om haar complex verder uit te breiden. Bovendien is Den Bosch ook bezig met verdergaande plannen voor haar complex en het WK in 2014 is in Den Haag en Rotterdam.
“Amsterdam mag haar positie als hockeyhoofdstad niet verliezen! Als club zullen we er alles aan doen om dit te voorkomen,” aldus de voorzitter van Amsterdam.

Comments (14)

 1. Hoezo mag dat absoluut niet?
  Rotterdam heeft veel betere faciliteiten en parkeer gelegenheid dan Amsterdam.

 2. @Rotjeknor, omdat het in Rotterdam altijd zo irritant waait en het daar zo ongelooflijk ongezellig is….komt misschien door al die parkeerplaatsen

 3. @Jeroen, Denk dat het op Rotterdam gezelliger is dan op Amsterdam waar bij compwedstrijden geen hond op de tribune zit.

 4. ik vind persoonlijk amsterdam ook wat gezelliger in dat bos. stadion zit daar toch ook bomvol bij play offs en oranje wedstrijden? daarnaast ligt amsterdam beter dan r’ dam

 5. @hansie, stadion van Rotterdam zit ook vol met playoff wedstrijden of de Ehl of de championstrophy die in Rotterdam was.

 6. Het ontbreekt bij HCR aan alle gezelligheid. Ik hoop dat ze met de verbouwing daar ook extra aandacht aan gaan besteden. Hoe? Tsja, ik ben geen architect. Nu komt het in ieder geval tekort om grote getallen ‘buitenstaanders’ (lees: niet leden van HCR) aan zich te binden. De potentie is er. Nu nog de invulling verzorgen.
  Ben zelf overigens erg benieuwd naar de nieuwe aanpak van Den Bosch. Die kunnen zomaar HCR en Amsterdam in een klap wegvegen… De opmerkingen van Corneel begrijp ik vanuit die gedachte dan ook erg goed.

 7. @assvanPaul, als het nou ergens niet gezellig is waar geen hond op de tribune zit is het bij Amsterdam.

 8. @petertje, misschien niet tegen clubs als voordaan of rotterdam, maar het zit er vrij vol als bl’ daal, kampong, pinoke, hgc enzo op bezoek komen, dus waar heb je het over man? denk dat er gemiddeld over het hele seizoen bij amsterdam meeste publiek zit van de gehele hoofdklasse. grote club, veel clubs in de buurt en lekker overdekt, vandaar. dus praat geen onzin

 9. @karel, hou jezelf niet voor de gek, er zit geen hond in het stadion op wat ouders van spelers of speelsters na. Dus we kunnen met hele grote zekerheid zeggen dat bij Amsterdam gemiddeld niet de meeste toeschouwers trekt.

 10. @Kareltje, los van het feit dat er bij Amsterdam geen hond zit. Lees even terug wat jezelf schrijft. Tegen Voordaan en Rotterdam misschien niet? Rotterdam is 1 vd topclubs in de HK .
  Wanneer het vol zit bij Amsterdam is als ze playoff finale halen zelfs tijdens de halve finale is het er niet vol, en vaak neemt dan ook de tegenstanders BV Bloemendaal meer mensen mee, dus je theorie slaat nergens op.

 11. Kareltje heeft denk ik wel gelijk. bij een beetje wedstrijd zit overdekte tribune goed vol, dat is veel meer dan langs de hekjes bij pinoke, kampong en bl’ daal kan ik je vertellen. lijkt misschien niet, ,aar is toch zo. en sinds wanneer tellen ouders niet mee als publiek?

 12. @gerard, bij clubs die jij opnoemt staat allemaal meer publiek dan er bij Amsterdam komt.
  Ben het met Peter eens dat er op Amsterdam amper publiek is

 13. @gerard, goed lezen het enige publiek zijn de ouders dus natuurlijk tellen die mee.

 14. Het echte probleem is dat het bij internationale toernooien zo ongelooflijk druk is buiten het wagener stadion dat je letterlijk over de koppen kunt lopen. Het wordt tijd voor een nieuw hockeystadion met meer zitplaatsen en voldoende buitenruimte voor eettentjes stickverkopers ed. En of dat stadion nu in Utrecht, Amsterdam of Rotterdam komt doet eigenlijk niet ter zake, als het er maar komt. Laten we niet vergeten dat de Duitsers met het stadion in Mönchen Gladbach behoorlijk voor lopen op ons.

Reageer