Amsterdam dankzij goede tweede helft langs De Terriërs – Hoofdklasse Hockey Nederland

Amsterdam dankzij goede tweede helft langs De Terriërs

Amsterdam – De Terriërs 4-0 (1-0)
1-0 Kiki Collot D’Escury, 2-0 Eva de Goede (sc.), 3-0 Ellen Hoog, 4-0 Eva de Goede (sb.)
De  nummer twee van de ranglijst Amsterdam kwam, net als koploper Den Bosch,  pas aan het eind van het eerste bedrijf op voorsprong tegen de nummer tien van de ranglijst De Terriërs. De coach van de Amsterdamse vrouwen Alyson Annan gaf als oorzaak het gebrek aan effectiviteit aan. “De eerste helft speelden wij niet goed, omdat wij heel slordig speelden. Wij hadden veel kansen, maar de laatste pass was gewoon slecht verzorgd. Wij waren niet effectief en niet scherp.”
Amsterdam heeft de minst gepasseerde verdediging van de dames hoofdklasse. “In het algemeen doen we het heel erg goed en dat is de verdienste van de verdediging en van het hele team dat wij de minste doelpunten tegen hebben. Het is wel een fijn gevoel dat je zo’n verdediging hebt”, aldus Alyson Annan.
Met deze overwinning staat de club aan de Kalfjeslaan op 21 punten. Dat is drie punten minder dan koploper Den Bosch, dat vandaag won van HDM en nu dus op 24 punten staat.
De dames uit Heiloo zijn misschien niet heel lang blijven plakken, want er was nog meer slecht nieuws. Directe concurrent Nijmegen wist in Laren de stand op 1-1 te houden. Het Nijmeegse dameselftal onder leiding van Rob Haantjes is wellicht wat later huiswaarts gegaan.

Leave a Reply