Bossche Dames op achterstand tegen Amsterdam


Dat is het gevolg van de terechte uitnederlaag die Den Bosch zaterdagmiddag in het eerste halvefinaleduel in het Wagenerstadion leed: 2-0. Den Bosch had het moeilijk tegen Amsterdam, dat via de vaak opkomende middenveldster Eva de Goede veelvuldig gevaarlijk werd. Net toen de ploeg van coach Raoul Ehren in de eerste helft de grip op de wedstrijd kreeg, scoorde Amsterdam. Een lange bal van achteruit werd door Ellen Hoog knap bij Kitty van Male gebracht, die met haar backhand Lizzy Koeton verschalkte.
Den Bosch was na rust al een paar keer ontsnapt, toen De Goede er alsnog 2-0 van maakte uit een rebound. Een slotoffensief leverde nog wel twee Bossche strafcorners op, maar die werden net als de twee pogingen voor rust onschadelijk gemaakt. Kelly Jonker raakte namens Amsterdam nog de paal.
“Het was alsof een deel van de groep niet besefte dat dit de play-offs zijn”, zei coach Ehren na afloop. “Het was te mat. Amsterdam speelde met veel meer pit.”
Den Bosch zal zondag (12.30 uur) thuis moeten winnen om een derde duel af te dwingen.
In het Brabants Dagblad van maandag uitgebreid aandacht voor de halve finale van HC Den Bosch.
Bron: Brabants Dagblad

Comments (7)

 1. Wat een matige wedstrijd. Bij Den Bosch ontbrak inderdaad scherpte bij de meesten en Amsterdam had geluk dat een paar speelsters dat wel hadden. Paumen speelde niet zoals van we van haar gewend zijn. Emilie Mol ongelukkig, Vorstenbosch niet gezien. Sabine Mol had wat goede acties maar als ze dan uiteindelijk in de cirkel kwam niet doelgericht. Ik vond Frederique Derkx en Karin den Ouden twee lichtpuntjes bij DB. Goed in hun taak hockeyend, niet te veel rare fratsen en verdedigend sterk op een paar kleine momentjes na. Ook geen onmogelijke passes die Brugts en Paumen wel af en toe probeerden te geven. Welten veruit het lastigst af te stoppen voor Amsterdam. Had niet altijd geluk met beslissingen scheidsrechters (voordeel of niet) en was veel bezig met deze scheidsrechters.
  Bij Amsterdam De Goede uitblinkster. Bleef maar gaan, liep zichzelf constant vrij tussen Goderie en Paumen in. Holman paar mooie scoops, Polkamp verdedigend sterk, ging geblesseerd aan het hoofd (?) van het veld. Matheussens-Veenhoven paar mooie intercepties maar miste techniek om daar echt iets goeds mee te doen. Van Male was druk bezig en scoorde een prachtige goal. Hoog ook gedreven hoewel niet altijd even gelukkig.

 2. Volgens mij ben je DB supporter. Amsterdam was veel beter dan DB, op alle fronten. Het had wel 5-0 kunnen zijn. DB zeeratig, vooral Welten was verschrikkelijk slecht, wat een zeurpiet tegen de scheids de hele tijd, vallende ziekte, leek een beetje op Drogba. Verder kwam DB niet verder dan 2 corners, geen kans gehad. Vorstenbos en Mol zijn veel te zwaar en traag, Paumen kan het niet alleen. Ben benieuwd morgen.

 3. Een zwaluw maakt nog geen zomer. Amsterdam voelt zich misschien gesterkt door 2 overwinningen op rij maar ik denk dat ze met lege handen naar huis gaan.
  Als de dames van DB zich even boos maken dan zijn ze veel beter dan Amsterdam.

 4. Nou John, dan denk ik dat je de wedstrijd van vandaag niet hebt gezien. Tijdperk Den bosch is toch echt definitief ten einde, wat een matige wedstrijd vandaag. Ze komen niet verder dan wat geschreeuw tegen de scheidsrechters, er zit totaal geen lijn meer in hun spel. Amsterdam en vooral Laren zijn echt veel beter op dit moment. Enige kans voor Den Bosch is thuisvoordeel.

 5. Ach misschien wel een beetje, maar dan jij toch ook zeker wel een beetje Amsterdam-supporter. Vond het van beide kanten zeer rommelig. Makkelijke passes fout, nog veel moeite met hobbelende ballen leek het (al had DB het daar inderdaad stukken lastiger mee), in combinaties constant achter degene die de bal moest ontvangen passen, etc.
  Vond het in ieder geval erg matig.
  Vond Welten zeker niet de slechtste en werd af en toe ook echt wel flink onderuit gehakt zeg. Je kan zeggen wat je wilt maar Amsterdam was met name bij haar af en toe flink te laat met verdedigen en probeerde dat dan op te lossen door even een voetje mee te pakken. Andere kant op overigens ook hoor, maar (voor mij) minder duidelijk op 1 persoon.
  Amsterdam zeker wel beter en verdiend gewonnen maar had ook zomaar 2 goals tegen kunnen krijgen bij corner-rebounds, die er overigens door Engels fenomenaal uit werden getikt.
  Morgen nieuwe wedstrijd nieuwe kansen. Conclusies nu zijn te voorbarig. Morgen zou zomaar eens helemaal andersom kunnen zijn. Vandaag vooral eerste helft toch weinig risico in het spel en DB zal morgen toch echt moeten.. Ben benieuwd, kan helaas niet komen kijken.

 6. Nou Karel, wat voor wedstrijd heb je vandaag gezien?

 7. Kom jongens, werk die site eens bij!!! Jullie lopen nu wel erg achter…. Kan dit niet echt “up to date” meer noemen!

Reageer