Dames Klein Zwitserland degraderen uit hoofdklasse


De dames van HC Klein Zwitserland zijn zondag rechtsreeks gedegradeerd uit de hoofdklasse. Vorige week won de Haagse ploeg nog van HC Rotterdam, en was er nog een sprankje hoop op lijfsbehoud. Na het 4-1 verlies van zondag bij SCHC is de achterstand van 7 punten op HC Rotterdam, met nog twee wedstrijden te spelen, onoverbrugbaar. Het team zal komend seizoen in de overgangsklasse uitkomen.

Comments (18)

 1. Ben benieuwd naar hun team van volgend seizoen.

 2. Waar ging het mis?

 3. @Ton, op meerdere fronten. Alleen de interne teamsfeer leek tot het eind toe behoorlijk te zijn gebleven. En dit mag een prestatie worden genoemd.

 4. @Ton: jaaaaaaaren terug al. Zat er al een tijd aan te komen. Eigenlijk hebben bij KZ de dames nooit prioriteit gekregen. Alle aandacht en geld ging naar de heren. Begin jaren ’00 zat er ineens schwung in en kregen ze aantrekkingskracht op talent uit de regio (met name van HDM met Naomi van As, De Blaey, Paladino en zo, maar ook van Forescate met Siersema, Visch etc). Toen in 2008/2009 al het geld erdoor heen is gejaagd om de heren weer in de Hoofdklasse te krijgen (en daar te houden) verliet de een na de ander het schip, met de bekende afloop. Opnieuw beginnen nu dus. Zal niet makkelijk zijn want jeugd is sterk verwaarloosd. Gaat jaren kosten, if ever…

 5. Goede analyse Diederik;zo is het.
  De dames van KZ zaten al veel eerder tegen degradatie aan.
  Was het niet in seizoen 2006/2007 dat ze ook al moesten vechten tegen degradatie? Ik heb nooit begrepen waarom Naomi van As deze middelmatige club zolang trouw is gebleven en niet al seizoenen eerder voor een topclub koos.
  Op haar twitter was te zien dat de KZ dames hun degradatie vierden in de kroeg. Een vreemde reactie;Het lijkt mij niet dat er ook maar íets te vieren valt.

 6. Iman Trafo

  Ach, je verdriet verdrinken kun je ook in de kroeg doen, is bovendien dan goed voor het saamhorigheidsgevoel. Enne… Alleen maar zitten kniezen is ook niet goed. Het is gebeurd en valt toch niet meer terug te draaien. Sterkte dames!

 7. kunnen ze Ties Kruize zijn ere lidmaatschap ook afnemen? wegens wanbeleid in zijn tijd?

 8. Zo he he, eindelijk. Nu hun kapsones nog verliezen en dan zien we ze wel weer terug over een jaar of 10. Krijgen ze een special op tv, de roemruchte club van de jaren 80 is weer terug op het hoogste niveau. Helaas is de stap van de ovk naar de hk toch al zo groot, dat je gelijk degradeert. Zie hurley nu, leek mooi te worden maar nu toch echt klaar. Wanneer gaan Braaksma en consorten het ergens anders proberen?

 9. @Thijs;kapsones? Dat valt toch wel mee? Waar basseer je dat op?

 10. Nog respect voor KZ ook, ze hebben met dit team toch een paar punten weten te pakken en bleven positief. Kwamen gewoon veel kwaliteit tekort. Op naar een stabiele positie in de OVK volgend jaar!

 11. Ook na het vertrek van Eveline de Haan, Maaike Kaufmann en Sabine van Silfhout blijft er een jong en talentvol team over. Dat gaat prima in de ovk spelen.

 12. Van Oostduin

  Het is voor KZ te hopen, dat Padalino blijft.

 13. HAHA denken jullie echt dat er spelers blijven??? Kijk maar naar HGC, die weet ook niet in een keer terug te promoveren omdat er gewoon een aantal goede krachten naar andere HK clubs zijn gegaan..

 14. klap voor het Haagse hockey. met een beetje pech hebben ze volgend jaar helemaaal geen hoofdklasse teams meer. HGC heren en HDM dames alles behalve veilig. En KZ en HDM heren weten alles van hoe een play-out kan verlopen.

 15. @CK jij snapt het niet. Op Naomi haar twitter stond een foto van een reünie van het oude team van KZ. Dit staat los van het team dat afgelopen zondag gedegradeerd is. Je maakt er lekker je eigen verhaal van. Bovendien, ze mogen toch ook wel iets gezelligs met elkaar doen, of moeten ze de hele dag janken en sippen?

 16. Quintus Haigh

  KZ blijft welbeschouwd natuurlijk een prachtclub, een instituut. Hun Heren 1 is nu echter te licht. Onvoldoende gefocust. Meer een recreatieteam op niveau. Het verhaal van de Dames is bekend. M.a.w.: opnieuw bouwen. Bezig met de zeven magere jaren.

 17. Zeven?

 18. Met topspeelsters als F. Pfeiffer de Kleijn moet dat helemaal goed komen……..

Reageer