Dames Rotterdam gedegradeerd, De Terriërs gepromoveerd – Hoofdklasse Hockey Nederland

Dames Rotterdam gedegradeerd, De Terriërs gepromoveerd


In Heiloo begon Rotterdam uitstekend aan het duel. Het liet de thuisploeg geen moment in het spel komen, maar Rotterdam kon het overwicht niet uitdrukken in doelpunten. Na drie gemiste strafcorners was de vierde uiteindelijk wel raak. Eva Bots zette haar ploeg dik verdiend op een 0-1 voorsprong.
Na de thee was Rotterdam het kwijt op het zandveld van De Terriërs en dat resulteerde in de gelijkmaker. Tot overmaat van ramp kwam de thuisclub ook nog eens op voorsprong en in de slotfase werd het duel beslist in het nadeel van de Rotterdamse dames. Hierdoor promoveren De Terriërs uit Heiloo naar de hoofdklasse.
Hockey Club Rotterdam degradeert na zeven seizoenen op rij in de hoofdklasse te hebben gespeeld naar de overgangsklasse. Met Richard de Snaijer als nieuwe hoofdtrainer zal het ongetwijfeld proberen snel terug te keren in de hoogste competitie.

Comments (76)

 1. Noord Holland

  In een woord: geniaalgaafkicketof!
  Bye bye Rotterdam.

 2. Kan een klein glimlachje niet onderdrukken. Schitterend voor Terriërs en ook wel lekker voor die patsers op die winderige tribune daar in Hillegersberg. Richard kan aan de bak om de grote monden van zn nieuwe bestuur waar te maken, hopen dat hij niet het volgende slachtoffer wordt van de vloek die schijnt te heersen over trainers bij Rotterdam

 3. Hele knappe prestatie Terriërs, gefeliciteerd!

 4. Jan uit het Bos

  Gebeden zijn verhoord. Of is het gewoon dat het recht van de sterkste heeft overwonnen?
  Jammer dat Streeder bij HCR de gebeten hond is. Hij was toch degene die Remco Hartgers opvolgde toen hij er in de winter werd uitgeknikkerd. Het was tóen al een zwakke, nee erg zwakke ploeg.
  Jammer dat de nadruk op de heren wordt gelegd en dat zelfs daar het onvermogen overheerst. Onvermogen om een echt eigen team neer te zetten.
  Wens De Snaaijer alles wat goed is. Als hij überhaupt nog komt, kan me namelijk zo maar voorstellen dat hij een degradatieclausule in het contract heeft opgenomen.
  Aan alle vervelende arrogantjes van HCR wil ik graag meegeven: niet zo’n grote mond hebben. Dat keert zich altijd tegen je.

 5. Lachende Kabouter

  Whahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

 6. Terriers van harte gefeliciteerd!!! Geniet vooral van dit behaalde resultaat.
  Ze doen daar toch iets heel erg goed in Heiloo. Chapeau Jisse Waasdorp. Down to earth, topcoach!

 7. willem jansen

  @jan uit het bos, en is Streeder dan als TD niet verantwoordelijk dat er zo,n zwakke ploeg staat en matige buitenlanders worden aangetrokken?
  Natuurlijk heeft de Snayer geen degradatieclausule hij heeft voor zekerheid gekozen met een 3 jarig contract en kan nu blanco op nul beginnen wat misschien wel het allerbeste is.

 8. amsterdammer

  Ongekend succes! geweldige prestatie. Dak eraf in Heiloo!
  Jisse en je ploeg: van harte gefeliciteerd!!

 9. Lachende Kabouter

  Whahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

 10. Jan uit het Bos

  @ Willem Jansen, dan moet je wel de mogelijkheden daarvoor krijgen van de club. Zonder speculatief te zijn kan je concluderen dat de heren afdeling meer aandacht en budget krijgt. Dan blijft er voor de dames weinig over. Het was voor iedereen duidelijk dat HCR dames 1 een lastig seizoen tegemoet zou gaan met zo weinig échte toppers.
  Dat kan je Streeder absoluut niet aanrekenen. En zeker niet op de manier waarop HCR fans dat de afgelopen weken hebben gedaan.
  En mbt De Snaayer… we zullen zien.

 11. Terriers, echt heel erg van harte gefeliciteerd!! Een heel erg knappe prestatie. Geniet van het feest.

 12. Wat een weekend voor De Snaaijer! gisteren met Laren onderuit en nu dit.

 13. Lachende Kabouter

  De Snaaijer? Die zit gewoon komend jaar weer bij Laren op de bank hoor. . . . .

 14. Lachende Kabouter

  Ps whahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahah

 15. Talenten

  Waar spelen Eva Bots en Fleur van Dooren komend seizoen?

 16. Ab van der Wouden

  Gefeliciteerd Terriers! Zuid Holland nu nog maar 1 club in de Hoofdklasse volgend jaar. En die zijn ook aan het verjongen….

 17. Eva Bots, Fleur van Dooren, Maria Verschoor verwacht dat zij allen zullen gaan. HDM misschien?

 18. willem jansen

  @Jan uit het bos, onder zijn bewind zijn meerdere coaches bij de dames gesneuveld en meerdere niks toevoegende buitenalnders gehaald, vervolgens neemt meneer het zelf over en wint geen wedstrijd en stapt dan maar op want stel dat hij degradeert dat zou een smet op zijn cv zijn.
  Voor de Snayer een mooie uitdaging om rustig te gaan bouwen, lijkt me veel beter dan ieder jaar spartelend onderin meedoen.

 19. Wat een afgang voor hcr. Zwalkend beleid, kijken wat ze van bij de heren gaan doen. Raken daar ook hun 2 belangrijkste spelers kwijt

 20. Lachende Kabouter

  Heerlijke visie Willem Jansen! Echt geniaal hoe je het beleid en de betaalde krachten de schuld geeft van de degradatie. Echt zo mooi hoor ik ze zelden. Zelfs een topcoach als Oltmans had het lastig bij Laren. Bij Hcr dames was exact hetzelfde gebeurt. Alleen die achterban he, net aandeelhouders of nog erger Henk en Ingrid die zich willen bemoeien met beleid. Ze zijn te dom om te poepen maar willen toch meepraten. Ja dan krijg je vanzelf gelazer. De hamvraag blijft: had hcr het wel gered met een betere coach? Ik denk het niet! Doei.
  Whahahahahahahahahahahaha Hcr verliest van De Terriers. Whahahahahahhahaha.

 21. nu nog een waterveld in heiloo

 22. willem jansen

  @lachende kabouter, had jij maar een visie, dan zag je het ook, maar aan je verhaal te zien is tellen tot 10 al lastig.
  De man is verantwoordelijk voor het vertrek van meerdere coaches en vervolgens zal hij het zelf wel ff doen en jawel hij wint niet 1x en stapt op als het spannend word, nee Streeder heeft het geweldig gedaan.

 23. @willemjansen, heb het nu een tijdje lopen bekijken wat je schrijft, en hoewel lachende kabouter inderdaad schrijft als een drie-jarige, is zijn versie van het verhaal vreemd genoeg beter geinformeerd. Neem van mij als relatieve insider maar aan dat het probleem hem bij HCR inderdaad met name zit bij een aantal bestuursleden die zakelijk erg geslaagd zijn maar als commissieleden wat betreft tophockey er bar weinig kaas van hebben gegeten. Ordinaire types die hun macht hebben laten gelden door Streeder telkenmale het werken onmogelijk te maken in het besef dat het bommetje streeder uiteindelijk wel zou ploffen (wat het deed). Streeder is een beetje een schreeuwlelijk en een moeilijke man maar absoluut een vakman die in dit geval erg is beschadigd: hij is als zondebok gebruikt. Streeder had als TD weinig uitvoerende macht, een stichting voert het commando vanuit de schaduw. Streeder had meer een adviserende rol en verder een actieve rol in de dagelijkse gang van zaken op technisch gebied en kan dus niet hoofdzakelijk verantwoordelijk gehouden worden voor het zwalkende beleid van een aantal mannen die bewijzen dat geld een hoop garandeert maar meestal niet een bepaalde stijl of succes. Streeder, die in de beleidsmatige situatie waarin hij belandde ten onder is gegaan wordt nu de schuld gegeven van alles wat slecht was/is aan hcr, maar ondertussen worden de negatieve excessen gewoon doorgezet. Een asociale behandeling van een aantal van de professionals die er werken/hebben gewerkt. Een jeugdbeleid dat gericht is op het actief halen van spelers bij concurrerende clubs en een interne werksfeer die gezien kan worden als rattenhol: de glibberigste personen die bepaalde en genoemde bestuursleden te vriend houden en naar hun pijpen dansen die overleven. Of dit garant staat voor succes de komende periode: we zullen zien. Maar streeder telkens de zwarte piet geven gaat te ver en is kortzichtig (hoewel de man absoluut fouten heeft gemaakt).

 24. willem jansen

  @HCRr, Had Streeder dan niet veel eerder zijn taken moeten neerleggen als TD?
  Laten we eerlijk als TD ben jij voor de buitenwereld toch degene die aangekeken word op de resultaten

 25. Had hij zeker moeten doen ja. Maar op een gegeven moment gaan zaken zoals trots en tegendraads gedrag een rol spelen als een werkrelatie verziekt is. Bovendien was hij volgens de geluiden in de wandelgangen niet goedkoop en zomaar een contract voor onbepaalde tijd inleveren omdat bepaalde bestuurders je proberen weg te werken kan een principezaak worden. Nogmaals; streeder heeft absoluut fouten gemaakt, maar de grootste slangen in deze club acteren in de schaduwen. Voordeel is dat zulke types zodra er succes is meteen vooraan staan, voor de hele wereld om ze te zien. En dus ook voor de mensen die iets beter ingelicht zijn dan de gemiddelde leek.

 26. willem jansen

  @HCRr, dank voor je uitleg, maakt de zaken weer iets anders.

 27. Het is geen ‘one man show’. Het gaat teveel over een persoon terwijl er veel meer mensen betrokken zijn bij een team.
  Neem bijvoorbeeld de assistenten, Petermeijer en Schot. Wat hebben zij dan gepresteerd? Je mag best zeggen dat zij ook behoorlijk gefaald hebben. 2 hoofdcoaches sneuvelen en de assistenten gaan rustig door met… ja, met wat eigenlijk?
  Al met al een groot drama. Qua staf, qua selectie, qua organisatie. Zoiets verwacht je niet bij een mega club als HCR.
  Zoals de meneer of mevrouw van HCR eigenlijk wil zeggen: het is de hoogste tijd dat een aantal bobo’s even goed in de spiegel kijkt.

 28. @john, lijkt me wat kort door de bocht, iemand moest het overnemen of niet? dan is het vaak wel het handigste als dat een vd assistenten is ipv weer geld uitgeven aan een nieuwe coach.
  Denk dat iedereen aan de stand kan zien dat Rotterdam qua selectie heel matig was.

 29. Dit is niet op 1 persoon af te schuiven, dit is het gevolg van jaren coaches wegsturen/laten gaan bij dames1 en jeugd, wanbeleid enz enz enz

 30. @HCRr je vergeet een belangrijk ding.
  De club heeft al jaren (en openlijk in de laatste vergadering) alle pijlen op de heren gericht. Streeder is hier als TD mede voor verantwoordelijk. Hoe moet dit bij de dames zijn overgekomen als juist hij de nieuwe coach wordt/is. Maar ja…. de heren brengen ook meer geld in kas.

 31. Lachende Kabouter

  Hcrr, dank je voor je ondersteuning.
  Mbt het contract en überhaupt de functie van TD het volgende; hockeyverenigingen die grotendeels bestaan bij de gratie van vrijwilligers hebben moeite en zullen de komende tijd moeite blijven houden met (semi en volledige) professionele en betaalde krachten. Vanuit dit perspectief is de functie van TD (die tegenwoordig noodzakelijk is binnen de extreem grote verenigingen) een van de lastigste posities. Hij wordt betaalt, veel anderen niet.
  Betaalde functies zorgen voor een scheve verhouding tussen een vrijetijds- en hockeyvereniging en anderzijds de zakelijke wereld. Want daar gaat het mis.
  – Willem, wanneer het bij jou op je werk niet helemaal lekker loopt, dien je dan ook je ontslag in?
  – Willem, wanneer derden vinden dat jij je ontslag in moet dienen, doe je dat dan?
  Nee! Natuurlijk niet.
  Streeder, een absolute vakman wordt afgefikt door mense die daar geen recht toe hebben. Ja, hij heeft ongetwijfeld dingen gedaan die hij achteraf beter anders had kunnen doen, maar dat heb jij ook. Net als ik en de rest.
  Het toont geen enkel respect dat Streeder zo wordt aangepakt door buitenstaanders die geen flauw benul hebben wat de realiteit is geweest.
  Ik irriteer mij mateloos aan de houding van vele Hcr fans en hieruit ontstaat een bepaalde afgunst. Te bizar voor woorden maar zo is het wel gegaan. David won van Goliath en ik vind het prachtig!

 32. kabouter….. ik kan me met veel uit je betoog vinden…. Ik als echte HCR hockeyer erger me al jaren aan de afstand die er tussen de hockeyer en de apparte status van Heren en Dames 1 is ontstaan.. En dat wij er werkelijk niets over te vertellen hebben over wat er daar allemaal gebeurd!!! Ook heb ik me ongenoegen persoonlijk kenbaar gemaakt over de manier van omgang met de Heren en Dames van Aeolus…. Maar ook daar hadden we niets over tezeggen… Voor mij was de heer Streder daarna niet meer geloofwaardig. En ik twijfel er niet aan dat hij (en de voorzitter) in eerste instantie goede bedoelingen heeft gehad.
  ps: over mij persoonlijk…. ik maak geen fouten 🙂 hooguit schrijffouten

 33. Lachende Kabouter

  Het blijft een immens lastig verhaal. Recreanten en professionals in 1 schuitje is moeilijk te handhaven. Je geeft hier een mooi voorbeeld over Aeolus. Hierover kan ik als oud (een tijdje terug) Aeolus heren 1 speler deels over meepraten.
  Recreanten die professionals afrekenen is op zich al een rare situatie. Nog veel gekker wordt het wanneer recreanten contributie betalen, het onduidelijk is hoe deze contributie wordt gebruikt en er een TD rondloopt die een bovenmodaal salaris van de vereniging ontvangt. De discrepantie tussen de recreanten en professionals wordt nog verder gesterkt door de onduidelijkheid wat de TD nu eigenlijk moet doen. En op dat moment beginnen

 34. Lachende Kabouter

  Mensen die van de hoed noch de rand weten beginnen te blaten. Erg jammer.
  Streeder is een held. In het verleden heb ik enkele jaren onder hem mogen trainen. Hij is gewoon goed, leeft voor het spelletje en verwacht 100% inzet en discipline. Heb je dat niet, dan heb je een groot probleem. Ben bang dat daar iets is misgegaan in zijn laatste functie.

 35. Lachende kabouter

  @robbie, niet mee eens! Veel clubs hebben welwillende toppers die graag willen bijspringen en dit vanuit clubliefde vaak ook nog eens kosteloos doen. Hcr heeft dat niet omdat ex-spelers en ex-coaches vaak met modder zijn en worden besmeurd. Wellicht iets over the top maar feit blijft dat er geen jongens als Lammers, Bovelander of Oltmans klaar staan bij Hcr. Hoe zou dat toch komen…..

 36. @Robbie, ik kijk naar het hele seizoen. De coaching staf, dus hoofdcoach(es), assistenten, specialist trainers, zijn er niet in geslaagd om deze jonge groep in bijna een jaar tijd naar een hoger niveau te tillen. Dan heb je het niet goed gedaan en ik vind dat je dan je verantwoordelijkheid moet nemen ipv zelf voor de groep te gaan staan.
  Geld speelt geen rol bij HCR, zeker niet als je de ambitie hebt om de dames in de HK te houden. Beetje pech dat Aal Leonidas uit een moeras aan het trekken was, maar wellicht dat Wessel Verhoef, of Gijs van Heumen, of Sonja Thoman, ik noem zomaar wat namen, net even wat meer los hadden kunnen maken bij de dametjes van Rotterdam.

 37. @John; daar ga je dus al: een Wessel verhoeff bv gaat echt niets doen op hcr zolang een bepaalde despoot in de stichting top de lakens uitdeelt op de club.. Neem dat maar even van mij aan. Ambitie is er, geld ook, maar een totaal verkeerd klimaat om op consistente basis topprestaties te leveren of jeugdig talent te ontwikkelen. Hoe graag sommige goedwillende (jeugd) coaches bv ook willen.

 38. Nou, dan vind ik het nu wel tijd dat je zegt wie die despoot is.
  Aangezien je onder een schuilnaam reageert hoef je niet bang te zijn geroyeerd te worden…

 39. Lachende kabouter

  John, niet alles (en iedereen) is te koop. Alle drie de namen snijden geen enkel hout! Verhoeff is al besproken hierboven en de andere twee hebben geen enkel ander belang dan financieel. En daar was het huidig dames 1 gewoonweg niet goed genoeg voor.
  Hartgers is een prima coach, Streeder idem dito en over Petermeijer hoor ik van mensen die een mening mogen hebben (omdat ze dit aanzien hebben verdient) dat het een rising star is. Wat denk je dan dat bijv Max Caldas ervan had gemaakt??
  Het maximale is uit dit team gehaald en helaas was dat onvoldoende voor het hoogste niveau.
  Ik ben er niet rouwig om. Hoge bomen vangen veel wind, dat kan ik handlen. Maar niet als deze hoge bomen een irritante vorm van misplaatste arrogantie vertonen. En daar hebben we hem weer: afgunst en wantrouwen.

 40. Lachende kabouter

  @john, het is toch aan alle kanten duidelijk wie deze stoorzenders zijn.. Ik ga mij alleen niet verlagen tot gedrag van zogenoemde Hcr aanhangers die de zwarte piet aan Streeder hebben gegeven. Hoop dat Hcrr deze zelfde houding heeft, dat siert hem.
  Ja lekker anoniem brullen, ik weet het. Het is alleen de enige manier waarop je bepaalde lieden aan het denken kunt zetten zonder direct mensen aan te vallen. Het rommelt bij Hcr, maar zoek zelf maar uit wie de wespenkoningin is…

 41. Ik geloof niet dat het maximale uit dit team is gehaald. Misschien hebben de trainers het maximale uit zichzelf gehaald en is dat helaas onvoldoende voor het hoogste niveau.
  Rising star?

 42. Lachende Kabouter

  John, kijk even naar de vorige clubs van Hartgers en Streeder. Als jij vindt dat ze tekort schieten op het hoogste niveau dan hebben al deze clubs zeker fouten gemaakt. Beetje vreemd hè.
  Misschien had jij het moeten doen. Heb je je kandidaat gesteld? Misschien kan je De Snaaijer na de herfst vervangen…

 43. Ik zeg niet dat Streeder en Hartgers geen goede coaches zijn. Heb Hans Streeder net als jij zeer hoog zitten. Maar hij kan het niet alleen… ik zeg het nog maar een keer: Petermeijer en Schot zijn blijven zitten waar ze op hadden moeten stappen. Hebben ze niet gedaan en zijn net zo verantwoordelijk voor de degradatie als iedere andere coach die dit seizoen bij de dames van HCR betrokken was.
  Mag ik je nu het advies geven een fles wijn open te trekken en daar je frustratie mee weg te spoelen?

 44. Lachende kabouter

  John, dank je ik draaf soms wat door… Was zoals je merkt nogal geïrriteerd.
  Ik drink op een mooie zomer en een niet minder mooi volgend seizoen!

 45. Kamponger

  Bij Kampong dreigt hetzelfde te gebeuren bij de Dames als bij HCR.
  Hopelijk kunnen we dat nog voorkomen.

 46. huidige kamponger

  @kamponger, dat denk ik niet want als ik naar de bovenstaande reacties kijk(glibberige, asociale bestuursleden) dan lijkt het erg op elkaar.

 47. Vlugge Japie

  Laten we nu niet doen alsof bestuurders een pesthekel aan besturen en/of een club hebben. Uiteindelijk zitten zij er omdat ze echt wel het beste met de club voor hebben.
  Sommige bestuurders willen daarin slagen om zelf op een voetstuk te kunnen staan, anderen hebben het clubbelang verheven boven zichzelf. Desalniettemin zijn dat mannen en vrouwen (moeten er meer van zijn overigens) die het clubbestuur als parttime baan hebben. Bepaalde kwalteit mag jedan wel verwachten. Vrijwillig is niet vrijblijvend bij dit type sportvereniging en daar moet een bestuur met hoofdverantwoordelijkheid zich aan conformeren.
  Ton Boot zegt altijd: bestuurders zijn per definitie niet goed, behalve degenen die bewezen hebben dat wel te zijn.

 48. @vlugge Japie, juist dat zichzelf op een voetstuk zetten, een kunstje flikken en snel weer vertrekkennaar de volgende uitdaging op je CV gaan scoren, daar gaat de sportwereld aan ten onder. Echte clubmensen zijn er nog maar heel weinig.

 49. Het gaat niet om “echte clubmensen”. Dat zijn juist de grootste amateurs zijn die enorme fouten maken. Probleem is, en dat wordt hierboven ook beschreven, dat amateurs en recreanten de professionals moeten ‘aansturen’ danwel vinden dat ze dat moeten. Op het veld staan spelers en coaches die fulltime aan de slag zijn, meegaan met de nieuwste ontwikkelingen, resultaatgericht zijn, etc. In de besturen zitten dan amateurs die denken dat ze er ook verstand van hebben, omdat ze vroeger ook wel eens in H1 hebben gespeeld, of het op hun werk ook goed voor elkaar hebben. Zelfoverschatting.
  Hockey zit in een overgangsfase naar echte professionalisering. De verenigingen met hun echte clubmensen en recreanten moeten het tophockey ‘loslaten’. Niet te veel meningen en meninkjes zonder dat je echt weet waar het over gaat, en vooral niet denken dat je eenmaal in het bestuur de boel wel even regelt in de avonduren.
  Het is de wet van de goede bedoelingen met averechtse effecten die steeds weer parten speelt.

 50. Klaas Vaak

  Blij toe dat de trieste HCR vereniging is afgedaald. Nu de heren nog en we kunnen weer een fijne competitie opzetten. Kampong gaat echt niet degraderen. De vereniging heeft het geluk een aantrekkingskracht op studenten te hebben. Studenten die kunnen hockeyen. Het bewijs daarvan komt naar voren in de vele teams die in de reserve hoofdklasse spelen. Kampong zal altijd die aantrekkingskracht hebben. HCR heeft dat niet. Al is het alleen al om de ligging, te ver uit de stad, te ver fietsen.

 51. Jan uit het Bos

  Wellicht dat het ‘cellenprincipe’ van Eckart Wintzen ook in de hockeybestuurswereld zou kunnen werken..
  Ik heb genoten van het afgelopen weekend. Hoogtepunten in Amsterdam, Den Bosch en Heiloo. Dieptepunten bij de meisjes van HCR en Laren.
  Wel een pluspuntje aan deze nieuwe spannende promotie/degradatie regeling is dat de overgangsklasse toch dichterbij de hoofdklasse komt. Gaaf dat Almere heren dichtbij is gekomen. Prachtig dat De Terriers (wie??) ineens promoveren.
  Ik ga lekker op zomervakantie en genieten van alle speculaties voor komend seizoen. Leegloop bij Laren? Leegloop bij HCR? Ik denk het wel…

 52. Hup Terriers!

 53. trainertje

  Beetje jammer dat er wel Rotterdam degradeerd staat maar haast nergens Terriers promoveerd.
  We kunnen het beter hebben over het goede beleid wat Jisse Waasdorp heeft gevoerd met dit als gevolgd. Ik heb de eer gehad om op de B cursus bij Jisse in het jaar te zitten en toen was al duidelijk de deze jongen zeer getalenteerd en inderdaad gewoon down to earth!!!!
  keep on going the good work en ik zeg Jisse voor bondscoach

 54. Toeschouwer

  Terriers? Gewoon een warm nest met goede hondentrainer…. Puppies koesteren tot ze groot genoeg zijn zo simpel is dat.. Heel erg trots!

 55. Hup Terriërs.

 56. Blijft terriërs team compleet? Komen er aanvullingen? Zijn er al aanmeldingen van buitenlandse toppers binnengekomen in heiloo?

 57. Gele brigade

  Terriers komend jaar Europa in.

 58. Ik heb de Terriers (beetje categorie “HC de Kikkers”) afgelopen donderdag zien hockeyen…Jezus, wat een drama is dat zeg. Vraag me niet hoe ze van Rotterdam hebben kunnen winnen (oh ja, dat lekkere veldje daar) maar op een normaal waterveld konden ze duidelijk niet uit de voeten. Gebrek aan techniek, inzicht, balgevoel en fitheid.
  Mijn voorspelling? Terriers halen volgend jaar geen punt. Zero Points. Tenzij ze nog het zandveld hier en daar kunnen inschakelen.
  Toegegeven, Rotterdam was ook niet best dit jaar (is al enkele jaren aan het leeglopen) maar alles beter dan de Terriers. Pff.

 59. Trabantje

  Zeg kwibus. Als Terriers (categorie kikkers, reigers, strawberries en andere vreemde namen) kan winnen van een club die al 20 jaar in de hoofdklasse actief is dan is dat gewoon terecht dat ze promoveren. wat is dan het drama? de hele onderkant van de hoofdklasse is zwak. het verschil tussen deze terriers en rotterdam is echt niet zo heel erg groot. kz was toch aan zwakker dan zwak dit jaar. daar hebben we er komend jaar ook weer 2 of 3 van. Niet huilen dus t.n. rotterdam verdient verloren. terriers wat zwak maar ook weer niet zo zwak want ze zijn wel gepromoveerd.

 60. “Zeg kwibus” / “niet huilen”, ook weer van die trieste uitspraken bij gebrek aan beter…
  Terriers zwak is een understatement.Maar goed, komen we volgend jaar wel op terug als ze inderdaad op 0 punten zijn geeindigd. Rotterdam ook zwak, maar potentieel meer in zich. Jong Oranje speelsters etc.

 61. Misselijk makend en falend bestuur daar in Rotterdam (zie hier onder). Terriers van harte gefeliciteerd! Succes volgend seizoen.
  Een grijzige dag, zo typeert Rotterdam-voorzitter Dick van Yperen afgelopen zondag in AD/Rotterdamse Courant. Toen degradeerde de ploeg uit de Maasstad naar de Overgangsklasse. De preses bekijkt samen met tophockeybestuurslid Rob Goverts was er misging bij Rotterdam.
  ‘De degradatie ligt aan de intrinsieke kwaliteit van het team en niet aan trainerswisselingen’, zegt Van Yperen. Rotterdam had dit seizoen maar liefst drie verschillende hoofdcoaches. Het seizoen werd begonnen onder Remco Hartgers, die in december het veld ruimde voor Hans Streeder. Die stapte – in overleg met het bestuur – vlak voor de play-offs op, zodat assistent Marijn Petermeijer de laatste duels als eindverantwoordelijke op de bank zat.
  Goverts geeft aan dat het team moeilijk over een bepaald punt heen is te tillen. ‘Ze zouden af en toe net die extra tien procent moeten geven.’ De bestuurder stipt in de krant een keuze aan die de club twee jaar geleden maakte. ‘We hadden Janneke Schopman toen kunnen aantrekken als hoofdcoach. We hadden echter een contract met Caroline van Nieuwenhuyze.’
  ‘We zijn toen misschien iets te netjes geweest en hebben besloten met Caroline verder te gaan. (…) Als Schopman was gekomen, hadden Margot van Geffen en Ireen van den Assem waarschijnlijk nog bij ons gespeeld en hadden we er anders voorgestaan’, zegt Goverts

 62. Royeren?

  Zou er een mogelijkheid bestaan in de statuten van de knhb deze club te royeren? Hockeyend Nederland is beter af zonder dit soort wokkels.

 63. Goed idee

  Goed idee dat Royeren. Weg met deze randgroepering.

 64. Denkt hij dat echt?

  Die 2 forward meisjes misten brabantse gezelligheid en winnaarsmentaliteit. Ook met schopman zou dat er niet zijn!
  Vreselijk trieste opmerking over schopman/van nieuwenhuijze. Bah.

 65. Ongelooflijk dit zeg, schop nog even lekker Nieuwenhuize na, wat een wanbeleid daar zeg. Hoe kun je dit doen, alsof Nieuwehuize de schuldige is ineens, echt adsurd. Die van Yperen en Govers zijn toch niet meer houdbaar op deze manier, schandalige actie dit. Neem zelf verantwoordelijkheid als beleidsmakers, bescherm je mensen, wat een koekebakkers zeg!! Ga lekker zo door Rotterdam, waar een grote club heeeeeeel klein in kan zijn……

 66. Kunnen we niet een handtekeningenactie houden zo dat er kamervragen gesteld kunnen worden over het kakkersniveau bij hc Rotterdam! Ik zie het al voor me, Wilders in debat met dibi over her functioneren van van yperen. Schitterend!

 67. Wat straalt hier een machteloosheid uit. slecht besturen heet dat. HCR Hockey Club (door) Ruzie

 68. Breinaald

  Zoudem deze rotterdambestiurders ooit in de spiegel kijken? Wat een zwakke bestuurders. Hoe kunnen we de hockeywereld helpen en deze twee laten aftreden?

 69. Jan Bernard

  Ik hoop van harte dat het hcr bestuur deze site leest en eens gaat nadenken bij wat ze doen?!

 70. Dat leest Hcr echt wel. Daarvoor hoef je ze niet uit te nodigen…

 71. Florisss

  Is er uberhaupt nog een reactie vanuit het HCR bestuur gekomen na alle negatieve pers van de afgelopen weken?

 72. Dat komt wel nadat de wedstrijd van vanmiddag wordt verloren. Wat al bijna is gelukt. Amsterdam scoort net 1-0.

 73. Hockeykakker

  Gelukt!! Voor de zoveelste keer op rij wint AHBC van hcr. Heeft hcr boven zijn stand geleefd door de competitie als nr UNO af te sluiten? Ik denk van wel.

 74. Terrrriërs!

 75. Potverdrie wat een sukkelig seizoen draaien die Rotterdamse hockeyers.
  Dames degraderen.
  Heren verliezen finale playoffs.
  Heren verliezen halve finale ehl.
  Heren verliezen kleine finale ehl.
  Waar komt dat toch door?

 76. @hofnar,beetje rare opmerking maar de heren speelde zowel in de competitie als in de Ehl niet tegen bal op het dak 7 dus ja als je tegen andere topteams speelt kan je weleens verliezen, en daarbij zijn de verschillen zoals wel vaker in topwedstrijden minimaal.

Leave a Reply