De Jager nieuwe hoofdcoach vrouwen OZ


Met ingang van het seizoen 2013-2014 is Kai de Jager de nieuwe hoofdcoach van de vrouwen van Oranje Zwart voor een periode van 3 jaar.

De 36-jarige Bredanaar volgt na het lopende seizoen bij de Eindhovense hoofdklasser Ageeth Boomgaardt op, die hij nu al assisteert. De Jager tekent een contract voor drie jaar. Boomgaardt maakte eind oktober bekend fulltime bij de hockeybond aan de slag te gaan als assistente van vrouwenbondscoach Max Caldas. Het OZ-bestuur heeft daarop meerdere kandidaat-opvolgers bekeken en met twee kandidaten daadwerkelijk gesprekken gevoerd. Ook de spelersgroep werd in de keuze gekend. “Ik heb mijn ambitie uitgesproken en ben erg blij dat ik het geworden ben. In deze nieuwe uitdaging kan ik al mijn passie en energie kwijt”, aldus De Jager, die bij de vrouwen van OZ aan zijn tweede seizoen als assistent-coach bezig is. Die positie is vacant nu De Jager doorschuift. “Ik zal als nieuwe hoofdcoach wat nuanceverschillen aan gaan brengen, maar mijn visie sluit natuurlijk aan bij de lijn die Ageeth ook volgt. Een keer de play-offs halen blijft absoluut het doel en in deze spelersgroep is die potentie zeker aanwezig. Daar heb ik het volste vertrouwen in. Deze jonge groep is nog lang niet uitgeleerd en de jonkies moeten nog veel vlieguren maken.”
De Jager was eerder al drie jaar eindverantwoordelijke bij de mannen van HC Tilburg, de club waarmee hij als speler in de hoofdklasse uitkwam. “Dat waren zware jaren, ik was te jong als coach. Nu ben ik een stuk completer. Ik ben rustiger geworden en heb bij OZ geleerd alles wat meer van een afstandje te bekijken”, aldus De Jager.
Bron: Eindhovens Dagblad

Comments (23)

 1. Leon van Puffelen

  Dat wordt dus OZ Dames I in de OVK… 🙂

 2. Lekker vooroordeel Leon. Geef hem een kans ipv meteen zo negatief te doen.

 3. Goede beslissing van OZ. De lijn doortrekken waar ze mee begonnen zijn. OZ degradeert niet (terriers,nijmegen of pinoke) en hoort in de hoofdklasse thuis. Zo slecht is die Kai ook weer niet. zie ned b

 4. Leon van Puffelen

  Laat me niet lachen, met Ned. Meisjes B kampioen worden kan ieder willekeurig persoon die je voor die groep zet. Het niveau staat overall gelijk aan meisjes B op 1e klasse niveau, zie Litouwen (23-0??). Absoluut een overschatting om deze successen aan de technische staf toe te kennen. Als je een half jaar lang frikandellen en bier gaat nuttigen ter voorbereiding op dit toernooi, wordt je nog steeds met 2 vingers in de neus Europees kampioen.
  Niet voor niks heeft de KNHB besloten om de (dure) stekker hier uit te trekken, zolang de toernooien van dergelijk niveau zijn. Trainingsstages tegen Toplanden hebben veel meer meerwaarde.
  Kai verdient overigens een pluim voor zijn successen bij Forward en Tilburg (2x binnen een jaar gedegradeerd met 2 teams). Waarbij gezegd moet worden, dat het team van Tilburg van een bedroevend niveau was. Wat Kai niet in uis heeft zijn communicatieve vaardigheden en people skills, deze eigenschappen zijn vele maler belangrijker dan kennis van het technische/tactische spelletje. Met name bij dames is dit van doorslaggevend belang.
  Ik wens hem het allerbeste, maar heb zeer sterk mijn twijfels over de juistheid van deze beslissing van OZ om met hem in zee te gaan.
  Was getekend: Leon

 5. Van Puffelen is ongetwijfeld een gepasseerde, vergeten, veroverschatte, jaloerse, tikje achterbakse coach in de omgeving van Eindhoven.
  Kwalijk om je zo over iemand uit te laten.
  En dan nog anoniem ook!
  Kai, gefeliciteerd! en maak er wat van!

 6. Goede keuze van OZ. Getuigd van visie en lange termijn denken. Zowel club als team kennen Kai en weten wat ze met hem in huis hebben.

 7. Ab van der Wouden

  Arme jongen die Leon van Puffelen. Baalt waarschijnlijk dat hij het zelf niet geworden is.
  Kai lijkt mij een prima keuze. Zeer gedreven en ambitieus. Ben benieuwd wie zijn assistent wordt.

 8. Rob Haantjes als assistent?

 9. Ja, ik weet het niet. Hij zal ongetwijfeld geleerd hebben van de 2 degradaties, dus geef hem een kans. Wordt het nu weer niks, dan zit het er mogelijk gewoon niet in.
  Toon Siepman, had dus geen zin?

 10. Geloof niet dat Haantjes naast Kai gaat zitten. Haantjes minimaal opzelfde niveau. Als Haantjes assistent wordt dan bij een toptrainer.

 11. Ben het wel eens met Leon van Puffelen. Wens Kai overigens alle succes van de wereld.

 12. Leon, beetje zwakjes om als Hokkie proberen je gelijk te halen!

 13. Ben het wel eens met Leon van Puffelen

 14. Als kanttekening: ieder MB1 uit de landelijke competitie was europees kampioem geworden. Welke speesters of welke staf je naar zo’n toernooi stuurt maakt echt niet uit… (Idee voor de Ned B staf om ook eens buiten de brabantse grenzen te kijken?)

 15. Het is je gegund, heel veel succes toegewenst!

 16. peter@Idee voor de Ned B staf om ook eens buiten de brabantse grenzen te kijken? dat neemt inderdaad lachwekkende vormen aan. Maar hun baas prins Arno blijft stil in zijn hok zitten en laat ze hun gang gaan.

 17. Wat een Rob Haantjesgedrag van die Leon van Puffelen.
  Al ben ik het eens met de stelling dat Meisjes B geen juiste graadmeter is voor OZ dames 1.
  Maar goed, succes Kai.

 18. Hij is nu toch assistent bij OZ? Zegt niet alles natuurlijk, maar neem aan dat men bij OZ wel een goed beeld van hem zal hebben. Het is niet de eerste de beste random coach die ergens vandaan komt waaien!
  Neem aan dat hij zich ook ontwikkeld heeft sinds zijn vorige banen als hoofdcoach.
  Succes met de job!

 19. Rob Haantjes

  Beste allemaal,
  Als ik op een forum wat aan een discussie zou willen toevoegen dan zou ik dat wel op eigen titel doen.
  Bij deze:Kai, succes met de meiden de komende jaren, maak er iets moois van.
  Rob Haantjes

 20. Klasse Rob.
  En o ja, ik ben ik en niet ook Leon van Puffelen.

 21. Het is je gegund, heel veel succes toegewenst!
  @Theo: waarom komt de naam Toon Siepman nu weer naar voren.
  wat weet jij wat wij niet weten…..

 22. @Rob Haantjes,
  ben benieuwd waar je komend jaar terecht komt. Het zou zonde voor hockeyend NL zijn als je talenten niet benut werden.
  @ontopic, vind Kai een grappig kereltje maar ben bang dat hoofdcoach niet helemaal zijn ding is. Maar goed, de tijd zal het leren…

 23. Kai heeft idd niet het beste trackrecord, maar volgens mij leer je meer van dat soort ervaringen, dan enkel van succes.
  (wat hij genoeg heeft met MB1). Volgens mij sluiten een aantal meiden van zijn lichtingen nu al aan bij het NED XI, dus ze zullen toch wel iets geleerd hebben…..
  Kai is nu al assistent van OZ dames 1 en dames als Marilyn Agliotti, Tina Bachmann, Daphne van der Velden zullen echt wel naar hun mening zijn gevraagd…. Of ongevraagd hebben gegeven.
  Goede keuze van OZ om een coach te kiezen, die veel vertrouwen van de (kritische) spelersgroep heeft!
  En tot slot weet iedereen, die Rob kent, dat hij niet zulke achterbakse streken uithaalt, dus al die suggesties kunnen de prullenbak in!
  Rob succes met je nieuwe uitdaging, welke club dat ook zal zijn!

Reageer