De Margriet Zegers energie


Gisteren werd bekend dat Max Caldas nieuwe ervaring aan zijn staf heeft toegevoegd. Margriet Zegers is de komende twee jaar manager van de Olympisch kampioen.
Zegers (58) won als speelster in 1983 de wereldtitel en pakte een jaar later goud op de Spelen in Los Angeles. Nu werkt ze als ‘manager nieuwe producten’ voor het bedrijf van Ivo Niehe en is ze bij de vrouwen van Laren teammanager. Zegers zegt in het AD dat ze op het mentale vlak een rol kan spelen.
Pas geleden werd Zegers gebeld door de oefenmeester van de Oranjevrouwen en het werd snel duidelijk waarom: “Max (bondscoach Caldas, red.) belde mij een paar dagen geleden. Toen hij me vroeg als manager van Oranje zei ik meteen: ‘natuurlijk wil ik dat.’ Daarna begon ik pas te denken of ik het kon combineren met mijn werk,” aldus Zegers in het AD.
Zegers volgt Clarinda Sinnige op, die haar huidige baan niet langer kon combineren met het teammanager schap. Zegers heeft ook een drukke baan én is manager bij Laren. Op de vraag of zij het wél kan combineren reageert ze: “Ik heb fantastisch werk, maar gelukkig wilde de directie meedenken over de combinatie met de functie bij Oranje.”
Zegers houdt ervan om te organiseren en om ervoor te zorgen dat een team het leuk heeft. Het zijn de eigenschappen die een manager in ieder geval nodig heeft. Daarnaast wil Zegers de ‘Margriet-energie’ overbrengen: “als hockeyster haalde ik nooit een tien op het hockeyveld. Ik scoorde wel altijd tussen de zeven en de negen door in elke wedstrijd tot het gaatje te gaan. Die instelling wil ik meegeven.”
Behalve dat heeft Zegers ook nog een ander idee over hoe zij die ‘Margriet- energie’ wil overbrengen. In het AD zegt zij: “Je moet niet gekunsteld drie jaar vooruit kijken. Leven bij de dag. Geniet van wat je doet en zorg ervoor dat je het maximale uit jezelf haalt.”

Reageer