Dames Den Bosch kampioen na shoot-outs


Foto: Roel Ubels
7’ Vorstenbosch 0-1, 35’ Lammers 1-1
Laren kreeg na enkele minuten spelen een strafcorner die met een variatie naar aangeefster Naomi van As op de lat belandde. Het spel golfde op en neer en na een snelle spelhervatting door Margot van Geffen, ze profiteerde uitstekend van de zelf-pass, kwam de bal voor bij Vera Vorstenbosch die de 1-0 in-tipte. De toon was gezet. Laren wilde graag aanvallen maar was slordig in balbezit en Den Bosch dat dynamischer speelde, probeerde via counters gevaarlijk te worden. Margot van Geffen haalde 10 minuten voor tijd een corner door de bal op de voeten van Wieke Dijkstra te spelen. Maartje Paumen scoorde via de eerste uitloper. De treffer werd echter afgekeurd vanwege gevaarlijk spel. Even later verdiende Den Bosch opnieuw een corner door slordig verdedigen van Julia Müller. In plaats van een direct schot soleerde Paumen, naar links maar raakte de bal half met haar backhand waardoor keepster Joyce Sombroek van Laren eenvoudig redding bracht.
Willemijn Bos, die een sterke wedstrijd speelde, paste vlak voor rust Carlijn Welten aan die wegdraaide naar haar backhand en Kim Lammers voor de goal vond, 1-1.
Na de rust bleef het spelbeeld hetzelfde. Laren probeerde vooral via solo’s van Naomi van As en Miek van Geenhuizen de aanval te zoeken, waar Den Bosch met verzorgder veldspel naar voren trok. Veel kansen werden echter niet gecreëerd. Uit een spaarzame corner, Lizzy Koeten speelde de bal opzettelijk over de achterlijn, wist Wieke Dijkstra niet te scoren. Aan de andere kant werd Sabine Mol in kansrijke positie uitstekend verdedigd door Laren-verdedigster Renske van Geel. De onverzettelijk spelende Laren-aanvoerster Wieke Dijkstra trok steeds vaker naar voren maar ook haar aanvallende impulsen mochten niet baten. De verlenging was een feit.
Laren had een veldoverwicht, maar kon de bal niet makkelijk in de Bossche cirkel krijgen. Den Bosch kwam er twee keer gevaarlijk uit door een hoge bal van Paumen, maar Margot van Geffen wist deze niet tot doelpunt te promoveren. Aan de andere kant kreeg Kim Lammers de bal oog in oog met Lizzy Koeton die kon redden, en ook Macey de Ruiter wist niet te scoren in kansrijke positie. Den Bosch kreeg nog een corner die Joyce Sombroek met haar teen wist te redden. De rebound kwam via scheidsrechter van Olphen bij Margot van Geffen die ver voor langs schoot.
In de shoot-outs leek Laren aan het langste eind te trekken. Lidewij Welten miste de tweede Bossche poging. De spanning liep op en Lammers en Karlijn Welten misten, waardoor Vera Vorstenbosch als laatste mocht aanleggen. Zij dribbelde op Laren-goalie Joyce Sombroek af, leek even de bal te verliezen waardoor Sombroek te vroeg naar de grond ging, maar scoorde de verlossende laatste shoot-out. Den Bosch werd hiermee voor de 14de keer in vijftien jaar kampioen.
Later Meer.

Comments (8)

 1. Iman Trafo

  En weer flikt Den Bosch het! Gefeliciteerd!

 2. Zo knap. Het is een bepaalde gen denk ik. Die titels met Kruis waren veelal makkelijker dan de laatste 2. Wellicht niet met de allerbeste speelsters, zeker niet de beste goalie maar een teamspirit en een “opvoedcultuur” waar je U tegen zegt. Jammer voor Laren want dit jaar waren ze echt goed maar de medailles worden aan de meet verdeeld en als er 1 team is die dat beter weet dan ieder ander dan is het DB dames 1. Van harte gefeliciteerd.

 3. Zeer spannende wedstrijd. Als Laren had gewonnen, was dat verdiend geweest. Hing wel in de lucht. Over de hele wedstrijd was Laren (iets) beter. Heel andere wedstrijd dus dan vorige week, vooral ook door tactisch andere insteek: Van Geenhuizen als 4e, hangende spits zorgde voor opbouw en hield tegelijkertijd Paumen tegen die daardoor meer achterin moest blijven. Je ziet ook dat Laren minder wisselmogelijkheden heeft. Over 2 wedstrijden DB terechte winnaar, maar over hele competitie ….? Maar goed, ben niet zo fan van het play off-systeem.
  En oh ja, nu geen commentaar op de scheids.

 4. Hoezee deebee

  Gaaf dat den bosch nr 14 binnen heeft. Erg knap. Laren ook goed gespeeld, als het eens zou moeten lukken was het dit jaar. Jammer.
  Als neutrale toeschouwer wil ik wel nog kwijt dat ik de mannelijke scheids zwak en warrig vond. Kan hier niet iets aan gedaan worden?

 5. En nu afwachten of de roddels waar zijn, of er ook echt zoveel speelsters weggaan bij Laren. Sowieso benieuwd naar de verhuizingen. Totnutoe Hurley leuke aankopen en ook SCHC met Stockel.

 6. Wel ergerniswekkend dat De Snaijer maar blijft praten over gebrek aan geluk. Laren heeft een schitterende ploeg, maar als je het drie finales op rij aflegt is dat niet alleen geluk van DB en moet je ook je meerdere kunnen erkennen.
  @gerrit: Goderie, van Geffen, Welten en Paumen zijn basisspeler bij Oranje. Daarbij nog 5 anderen in de selectie, Koeton is een solide keepster, niet zo goed als Sombroek en Engels, maar goed, die zijn buitencategorie. Zonder kwaliteit wordt je niet elk jaar kampioen.

 7. hockeyfan

  Ik heb afgelopen zaterdag genoten van de finale tussen Laren en den Bosch.Laren misschien de ploeg met de betere individuele speelsters doch den Bosch heeft het betere collectiief .
  Als Brabander ben ik trots op den Bosch en vind ik deze titel verdiend.
  Wel moet me van het hart dat ik me geergerd heb aan een groep zeer vervelende Bossche supporters die de meest verschrikkelijke verwensingen naar het hoofd van de larense speelsters slingerden.
  Dat past niet bij den Bosch en zeker niet op een hockeyveld,Ik schaamde me als trotse supporter van den Bosch.
  Mevr. Lathouwers hier moet u echt tegen optreden.Dat kan echt niet.

 8. @hockeyfan: Ben blij dat u er een keer vanuit Den Bosch over begint. Want helaas was dit niet de eerste keer dat de Bosche
  ‘supporters’ zich zo misplaatst uiten. Ze staan om het onsportieve gedrag bekend. Ik en vele anderen storen zich er al jaren aan. Om een beetje van zo’n wedstrijd te genieten kun je het best ver uit de buurt van geel-zwarten blijven.

Reageer