Erik Wonink assistent bij Bossche Dames

Het begeleidingsteam van HC ’s-Hertogenbosch Dames 1 wordt komend jaar aangevuld met assistent trainer Erik Wonink. Wonink tekent een contract voor twee jaar bij de club en gaat de plaats innemen van Berry Jansen Schuiling die afgelopen jaar deel uitmaakte van de trainersstaf.
Berry Jansen Schuiling kan zijn trainerswerkzaamheden niet meer combineren met zijn vaste baan. Daarbij is Den Bosch juist op zoek naar een assistent trainer die naast het trainen van Dames 1 een grotere rol kan spelen in de opleiding van de top jeugd. Erik Wonink is een bekende van Den Bosch en Dames 1. Hij was van 2009 – 2011 ook al de assistent van Raoul Ehren. Afgelopen jaar heeft Erik gewerkt bij Mannheimer HC in Duitsland.
Bestuurslid Tophockey Dames, Mijntje Nierman – Donners: “We zijn erg blij met de terugkeer van Erik naar Den Bosch. Hij kent de club en het team goed en zijn manier van werken past bij ons beleid. Daarnaast kunnen Erik en Raoul goed samenwerken. Erik gaat naast het assisteren bij Dames 1 ook een rol spelen in ons jeugdbeleid.
Dat de komst van Erik betekent dat we afscheid moeten nemen van Berry Jansen Schuiling is heel jammer want we waren erg tevreden over Berry. Hij heeft zijn assistentschap afgelopen jaar goed ingevuld. Doordat Berry naast het trainen nog een fulltime baan heeft, is het voor hem niet mogelijk om meer uren te maken bij Den Bosch.”
Twee jaar geleden is HC ’s-Hertogenbosch gestart met een nieuw topjeugdplan. Met dit nieuwe beleid wordt de talentontwikkeling bij de jeugd en snelle doorstroom van talenten gewaarborgd. Om dit goed te begeleiden was de club op zoek naar een assistent die ook een rol kan spelen om dat beleid verder uit te voeren. “Met Erik hebben we hierin een geschikte kandidaat gevonden.”, aldus Nieman-Donners.

Reageer