Giles Bonnet stopt per direct als hoofdcoach bij SCHC

Giles Bonnet heeft besloten zijn taken als hoofdcoach van Dames 1 van SCHC per direct neer te leggen, zo meldt de Bilthovense club op hun site. 

Giles Bonnet

Giles Bonnet wil de speelsters van Dames 1 ruimte geven om na de winterstop een nieuwe start te maken met het team. Hij ziet hier voor zichzelf geen rol in. Na het plotselinge overlijden van Inge Vermeulen heeft het team in zijn visie een andere coach nodig, aldus het bericht.

Bonnet: “Het team heeft een enorme opdonder gehad. Het enige wat het nu nodig heeft, is iemand die hen goed kent en die dit proces goed kan begeleiden. Ik zie mezelf  deze ingewikkelde taak, na slechts vier maanden met het team, niet vervullen”.

Het bestuur van SCHC begrijpt en respecteert zijn besluit. Voorzitter Stephan van der Vat: “Deze extreme situatie kon niemand voorzien. Giles heeft persoonlijk een afweging gemaakt en heeft geconcludeerd dat hij op dit moment, in deze uitzonderlijke situatie, niet de juiste persoon is. Dat is moedig en verdient groot respect.” Wie de functie van hoofdcoach nu op zich zal nemen is nog niet bekend.

Comments (8)

  1. erg moedig van bonnet maar wie moet het doen?

  2. Was misschien al sprake van mismatch? Ik zou dit seizoen uitspelen met mensen van de club en dan voor volgend seizoen iemand zoeken die aan alle gestelde eisen voldoet. Geen haast.

  3. brinkman

  4. Interim en daarna Rick Mathijssen, lijkt me beste optie voor die groep.

  5. Janneke Schopman, als ze bereid is de groep op te vangen. Zij kent ze (bijna) allemaal en is mijns inziens in staat ze weer op te pikken.

  6. Die is geëmigreerd naar usa en bezig met het halen van de OS, is natuurlijk geen optie. Mathijssen lijkt mij ook een goede optie volgend jaar. Boomgaard anders misschien?

  7. Toon Siepman volgend jaar

  8. Bas Bogaard.

Reageer