Giles Bonnet volgt Janneke Schopman op bij dames SCHC

Op de site van Stichtsche vermeldt de club dat Giles Bonnet is benoemd tot hoofdcoach van Dames 1 van SCHC. De Zuid-Afrikaan neemt volgend seizoen de taken over van Janneke Schopman. Bonnet, die tot de winterstop coach was bij de heren van Pinoké, heeft getekend voor een jaar met een optie voor nog een jaar.

Jos Frijters, bestuurslid Tophockey: “Met Giles hebben we een internationaal gelouterde en ervaren coach aangetrokken, die verder kan bouwen op het fundament dat Janneke heeft gelegd. Hij staat voor attractief, aanvallend hockey en is een echte winner.”

Bonnet is tot en met het WK hoofdcoach van de nationale vrouwenploeg van Zuid-Afrika. Daarvoor had hij onder meer de mannen van Pinoké en de vrouwen van Amsterdam onder zijn hoede. Als speler was Giles tien jaar Zuid-Afrikaans international.

Ook de coach zelf is blij met zijn nieuwe werkgever. “Ik ben onder de indruk van de manier waarop SCHC in een aantal jaren een sterk team heeft opgebouwd. Ik geloof in dit project en wil de komende jaren graag bijdragen aan successen.”

Comments (11)

 1. En nu een invasie van Zuid Afrikaanse hockeysters in Bilthoven? Is te hopen voor SCHC dat ie stopt met Zuid Afrika te coachen anders gaat dat niet goed komen. Wel jammer dat ze niet voor een talentvolle jonge coach hebben gekozen. De stap om destijds Janneke Schopman te nemen was geniaal, dit is toch een hele voorzichtige keuze. Of gaan ze dat bij de heren goedmaken?

 2. Inderdaad wat voorzichtig. Aan de andere kant, er staat een volwassen team dat toch wel betrikken zal zijn geweest bij deze keuze. Wat krappe selectie en talentvolle jeugd. Kan me wel voorstellen dat er speelsters bijkomen. Misschien stoppen er enkelen. Denk dat SCHC interessant is voor speelsters als De Waard en Leurink. Zal Kampong niet leuk vinden maar deze speelsters willen toch ook eens playoffs spelen.

 3. amsterdammer

  Wat een “zieners” zijn de voorgaande scribenten toch! Voorzichtige keuze?? SCHC heeft gewoon een zeer ervaren, betrouwbare, kundige vakman in huis met Gilles Bonnet. Ja, Gilles loopt al een tijd mee en heeft zijn sporen verdiend bij eerdere aanstellingen. Maar voorzichtig? Aan kwaliteit is toch geen leeftijd verbonden? De man is 49!
  Gilles, buitengewoon veel plezier en succes gewenst bij de dorpsclub uit Bilthoven.

 4. SCHC leeft boven haar stand, vrees ik
  Stockel DvdH en Drost zijn toppers. Maar daarachter zit weinig. Talenten ontwikkelen zich niet door: vd Pols, Siersma en Jaspers. En achterhoede en keepster zijn ronduit zwak. Bonnet kan ervaren spelers uitstekend managen, maar staat nou niet bekent om ontwikkelen/opleiden van talent.

  Ik verwacht dat Kampong, Hurley en OZ op korte termijn dicht tegen niveau van Laren SCHC en Den Bosch aan zitten.
  Amsterdam heeft zeker meer kwaliteit in huis.

  Ook wel leuk. Brengt de spanning terug in de dames HK!

 5. @Jan, dan Bonnet nou niet de man is onder wie talenten willen spelen, wat bij Schopman wel het geval was, ben ik met je eens maar dat SCHC een zwakke achterhoede en keepster heeft??? 20 tegendoelpunten in 18 wedstrijden dan doe je het als achterhoede niet slecht volgens mij. Inge Vermeulen is een van de betere keepsters in de Hoofdklasse en de achterhoede onder leiding van international Caia van Maasakker is behoorlijk sterk.

 6. Ik sluit mij aan bij vorige schrijver; hoezo een zwakke achterhoede en keepster, Jan R. ? Volgens mij spreekt de stand voor zich.

 7. SCHC een slechte keepster? nog steeds top 3 van Nederland denk ik.

 8. Boven stand leven bestaat in topsport niet. Je staat op de ranglijst waar je hoort te staan. Dat je Caia van Maasakker vergeet te noemen bij je toppers zegt genoeg over je beperkte kennis. Je onderschat de rest van de speelsters en ook de achterhoede. Sluit me aan bij de vorige schrijvers: keepster vermeulen bewijst al jaren bij de top drie keepsters van nederland te horen. Een mooi team voor Bonnet.

 9. tim de Toolmaker

  @Jan R, OZ? die vooraf riepen dat ze voor de playoffs gingen en nu kleurloos rechterrijtje staan, hou toch op.

  Daar vertrekken straks de beste speelsters.

 10. Inderdaad Jan R. Duidelijk dat je SCHC nooit ziet spelen. Misschien dat Hurley iets meer aansluiting heeft maar Kampong wordt minder sterk door vertrek Engels en OZ met alle zelfbenoemde talenten die door OZ-bondscoaches worden gekozen…. Nee, dat lukt nog niet.

 11. Feit: SCHC heeft op dit ogenblik de minste tegendoelpunten van de hoofdklasse. Conclusie: Inderdaad een bijzonder zwakke achterhoede……..

Reageer