Hans Streeder per direct weg bij Dames Rotterdam


Hans Streeder is met onmiddellijke ingang opgestapt als trainer van het damesteam van Hockeyclub Rotterdam. “De batterij is leeg. Ik kan me niet opladen om het seizoen tot een goed einde te brengen”, liet Streeder aan RTV Rijnmond weten.
De dames van HCR zijn momenteel verwikkeld in de strijd tegen degradatie. Afgelopen zondag ging het eerste play out-duel met De Terriërs met 3-2 verloren. Mocht er donderdag tegen de club uit Heiloo opnieuw een nederlaag worden geleden is Hockeyclub Rotterdam gedegradeerd. Bij winst is er zondag een derde en beslissende play out-wedstrijd.
De oorzaak van zijn vertrek legt Streeder niet bij de speelsters neer: “het is een fantastische groep meiden”. Wel zegt hij het de laatste maanden erg lastig te hebben gehad als technisch directeur van de club. Een functie die hij aan het eind van het seizoen eveneens neerlegt. Streeder nam de coaching van dames 1 in december over van de op non-actief gestelde Remco Hartgers.
Streeder wordt bij het damesteam opgevolgd door zijn assistenten Marijn Petermeijer en Juan Schot. Voormalig doelman Simon Zijp wordt aan de staf toegevoegd.

Comments (33)

 1. Vlugge Japie

  Je gunt een club toch altijd meer dan twee coachwissels en de druk van POs in een seizoen. Bij Rotterdam moet de gifbeker helemaal leeg zo lijkt het. Verliezen van Terriers is uiteraard schandalig, maar ik hoop dat het team de komende twee weken laat zien dat een club als Rotterdam in de Hoofdklasse hoort.

 2. Vlugge Japie

  Weken=wedstrijden natuurlijk. Nerd.

 3. Zelfcreatie

  Dhr. Streeder heeft eerst Remco pootje gelapt om zelf weer in de picture te komen. Zonde dat het zo gegaan is, want met Remco was een degradatie geen feit geweest. Nu waarschijnlijk wel. Met alle respect voor Terriërs, maar dit zegt wel heel veel over de onderkant van de hoofdklasse en de overgangsklasse.

 4. Tja, als coach/TD wil je liever geen degradatie uit de hoofdklasse achter je naam hebben staan…. Sommige coaches hebben het lef om wel te blijven zitten!

 5. Toe nou, wat een kort door de bocht commentaren!!! Prijs Hans Streeder dat hij het bestuur van Rotterdam nog uit de wind houd. De manier waarop HCR met mensen omgaat is misschien ook wel een reden???

 6. @hockey, daar is Meneer Streeder toch verantwoordelijk voor als TD, onder zijn bewind zijn er toch wel wat coaches gesneuveld bij de dames van Rotterdam, dus Hans Streeder is niet te prijzen maar loopt weg nu het lastig word.

 7. De enige woorden die mij te binnen schieten: laf en egoïstisch.
  En zichzelf zeker nog op zijn borst slaan ook straks als de dames het wel hebben gered, dat het een strategische zet is geweest…Streeder mag dan wel een prima trainer zijn maar met mensen omgaan is een kunst die hij zeker niet beheerst.

 8. @hockey: Achter de schermen wordt hard gewerkt aan een bestuur dat (met een duidelijke liefde voor de club) nadenkt over de toekomst. Hans Streeder kwam daar alleen zichzelf “waar”maken. Dat is met deze laatste actie nog maar eens onderstreept.

 9. Ab van der Wouden

  Terriers gaat promoveren naar de Hoofdklasse!!!

 10. Jan uit het bos

  Zullen we Hans S. Hier even niet beschadigen.
  Als er iemand altijd pro Rotterdam en pro kwaliteit is geweest dan is het Streeder wel. En tsja vergissingen zijn menselijk. Zo had Remco van mij niet weggehoeven. Maar ja, wie ben ik…

 11. @jan uit het bos, klets geen onzin, de man heeft zichzelf al volkomen belachelijk gemaakt.

 12. @ Vlugge Japie
  Waarom hoort “een club als R’dam in de hoofdklasse”?
  Vanwege de omvang? Vanwege de historie? Vanwege? Ja, vanwege wat?
  Er zijn zoveel clubs die “in de hoofdklasse horen”, maar daar niet allemaal spelen. Dat krijg je met een hoofdklasse van 12 clubs.
  Volgens mij hoor je in de hoofdklasse als je kwalitatief tot de beste clubs van Nederlands behoort. En het is aan R’dam om aan te tonen dat ze dat doen.

 13. Als je zondag tussen het HCRpubliek hebt gestaan, vervelende provocerende opmerkingen van keurig uitziende mensen, denk ik :veel geld weinig innerlijke beschaving.En nee, ik ben geen Bloemendaler. Dus misschien is Hans Streeder daar wel op afgeknapt.

 14. Groenenkan

  In 2007 werd bij KZ ook de coach er na de 1e playoff-wedstrijd tegen Voordaan eruit gegooid.
  Het resultaat is bekend.

 15. Frank Miereneiker

  Sowieso wordt je er als coach snel uitgegooid in Zuid Holland. Bij Rotterdam, bij KZ, en bij hdm hebben ze de laatste jaren de een na de ander gewipt. Hoe kan dat nou toch..?

 16. nummer 88

  De dames van R’dam zijn nu al jaren het ondergeschoven kindje, dus in alle jaren dat Hans TD was had hij daar al wat aan moeten doen. NIemand kan dat in een half seizoen ‘even’ recht zetten. Hij is net iets te lang doorgegaan en het is doodzonde dat dit ten koste moet gaan van dames 1.

 17. De Dames zijn al jaren het ondergeschoven kindje bij Rotterdam. Na de succesjaren met Fatima is het elk jaar steeds minder gegaan. Alsnog is dit een club die in de Hoofdklasse thuishoort en ik hoop dan ook van harte dat ze het alsnog redden tegen de Terriers. Met alle respect voor de prestatie van deze dames, het zou toch een afgang zijn als een club met zo’n structuur en een oud en versleten zandveld straks wekelijks mag acteren in de Hoofdklasse.

 18. @ludo, wat een onzin als Terriers straks 2x wint horen zij gewoon in de HK of jij de club wel of niet wat vind doet niet terzake.

 19. Laten we eerlijk zijn…. Na de komst van onze nieuwe voorzitter heeft de heer Streder de vrije hand gehad om Aeolus te wippen zodat er een ton vrij kwam om te investeren…. Dit is voor een groot deel naar meneer zelf gegaan!!!!! En als er dan klappen vallen er als een laffe haas vandoor gaan!!!! Ik ga de dames maar weer ns flink aanmoedigen…. Nu helemaal

 20. Hup Terriers!!

 21. Jan uit het bos

  Hcrfan, het is toch duidelijk dat de opvolging van Jan Hagendijk lastiger is dan ook maar iemand op voorhand kon bedenken.
  Vind het goedkoop dat je de achteruitgang van de dameslijn op Streeder afschuift. Er zijn verschillende redenen waarom de dameslijn minder presteert, erg zwak om alleen Streeder hierop af te rekenen…

 22. Jan uit het bos, de man was td mag je dan daar op afgerekend worden?

 23. @ jan uit t bos: Het is idd (voor niemand) niet mogelijk Jan Hagendijk op te volgen. Maar hij was dan ook al meer op de achtergrond getreden. En als je me goed leest heb ik het ook over Aeolus. En in zn verweer aangeeft dat ie al langer moeite had met andere bestuurders van Rotterdam had ie al veel eerder moeten opstappen. Hij laat nu op het belangrijkste moment de dames in de kou staan. We hebben gezien dat het “floppieeffect” niet altijd werkt.

 24. Amsterdammer

  Beste mede reageerders,
  Met aandacht en soms met verbazing (pittig taalgebruik o.a.) lees ik jullie reacties. Ik, als oud-Terrier, lach wel een beetje in mijn vuistje als ik dat verbazingwekkende damesteam van deze, met alle respect, Heilooer dorpsclub inderdaad, wekelijks heel goed zie presteren op het veld als ook in de zaal! Want ook in de zaal, laten we dat nou niet vergeten, presteren Jisse Waasdorp en zijn unieke team al een aantal jaren op hoofdklasseniveau, zeer goed en doen ze echt niet voor spek en bonen mee. En met de structuur bij HV de Terriers zit het wat Dames 1 betreft echt wel goed. Hoe groot moet je zijn om op een zeker niveau te acteren dan? Ook zonder waterveld en superfaciliteiten kan je dus heel ver komen! Als die structuur en de aantallen leden wel groot zouden zijn, dan zouden, laten we zeggen MHC Fletiomare, of HC AthenA toch ook Hoofdklasse, of minimaal Overgangsklasse, moeten spelen met Dames en Heren 1? 2e en 3e klasse is hun deel. Deze clubs hebben respectievelijk zo’n 1700 en 1550 leden. Fraaie terreinen, die steeds beter worden. Hun jeugd doet het redelijk en ze zitten beide in zeer hockeyminded gebieden! Terriers bediend Noord-Holland (niet zoveel clubs en alle talent trekt als ze gaan studeren vaak weg naar de studiesteden).
  Terriers heeft een uitzonderlijke eigen lichting meisjes gehad die samen een hecht collectief vormen en bereid zijn om er veel voor te doen en vooral: ervoor te laten! (Veel wonen ook in Amsterdam en komen terug voor trainingen en wedstrijden).
  T.a.v. Hans Streeder kan ik het volgende zeggen: Ook hij is een oud clubgenoot (MHC Forescate) en zolang ik hem volg en af en toe spreek zie ik vuur, passie, gedrevenheid en ambitie in zijn ogen. Hij past als persoon prima bij Rotterdam, heeft een enorme no-nonsence benadering waarvan ik denk dat het uitstekend in Rotterdam thuishoort.
  En ja, ook hij is een mens, met tekortkomingen, aandachtspunten, sterke en minder sterke eigenschappen. Heel normaal dus.
  Hij gooit niet met modder, waarvan ik hoop dat hij dat ook niet gaat doen want dat zou ontsierend zijn voor deze gewaardeerde hockey/sport professional.
  “Hoge bomen vangen veel wind” lees ik in vrijwel alle reacties, dat ik ook wel heel erg “Hollandsch” en ook wel een beetje “petieterig”. De TD moet er dan maar “aan”, als de resultaten tegenvallen. We zagen het bij Bloemendaal, Den Bosch en andere clubs waar coaches vroegtijdig het veld moesten ruimen. Bij beide clubs heeft het, vooralsnog, nog niet tot het gewenste resultaat geleid!
  Soms ben je gewoon helemaal “klaar” bij een club, is de “batterij” leeg, je kan dat moment niet regisseren helaas. het lijkt er op dat welk moment je ook kiest, het eigenlijk altijd ongelegen komt. De HCR heeft hierop gereageerd door de assistenten van Dames 1 (vast goede trainers!) en Simon Zijp (ervaren man die vaker voor hete vuren heeft gestaan!) de klus, SAMEN met de speelsters, te klaren.
  Mijns inziens vormen de speelsters/spelers het hart van een club. Zoek er geschikte begeleiding bij en de kansen op succes worden groter.
  Terriers Hoofdklasse? De wonderen zijn de wereld nog niet uit: Zou wel grappig en dan zien ze wel weer verder daar in Heiloo. Misschien leidt dat wel tot een mooi waterveld?
  HCR hoofdklasse waardig? Moeten ze bewijzen in de volgende potjes. Succes beiden.

 25. Underdog

  Ben geen fan van Rotterdam evanals ik geen fan ben van Terríërs. Wel ben ik groot fan van de prestatie van de dames uit Heiloo. Er gebeuren in het hockeyland vaker wonderlijke dingen die neit gebaseerd zijn op immense budgetten of wegplukken bij andere verenigingen. Het systeem van zelf opleiden en jeugd vriendschappen geeft een speciaal elan en ik hoop vanuit alles dat die club het haalt.
  Wat ik erg jammer vind is dat prestaties van kleinere clubs(er zijn er meer met prachtige prestaties) vaak erg onderbelicht blijven in nationale hockey media. Zowel in jeugd als in senioren hockey. Er mag wat mij betreft nog een veel groter spotlicht op het verhaal van de Terriërs, want ik zal het in ieder geval met grote intresse bekijken!

 26. amsterdammer

  @underdog. (en ook anderen) Hear hear!! Mooi gezegd, het gaat er niet om van wie je nou “fan” bent, sport (en hockey in het bijzonder) is als vehikel/metafoor veel meer dan alleen maar het spel.
  In Argentinië bijvoorbeeld komt het in de hoofden van spelers absoluut niet op om van club te veranderen. (Dat heeft overigens ook met de algemeen heersende landsmentaliteit en de traditie te maken hoor, dus mijn opmerking gaat niet helemaal op). Maar het geeft ook wel een beetje aan dat trouw, vriendschap, sociale cohesie, je “goed” of “thuis” voelen heel belangrijk is om goed te kunnen presteren. Wat dat betreft snap ik het succes van HV de Terriers heel erg goed. Terriers straalt die verbondenheid, eenheid en clubtrouw uit, en Jisse Waasdorp is een echte zoon van die club, heeft nooit ergens anders gespeeld of gecoached. (Doen veel meer clubs hoor!)
  Dat speelt een belangrijke rol bij het succes van dit team.
  Helaas merk ik dat het hockey, en dat is een maatschappelijk verder ook zichtbaar verschijnsel, net als het voetbal, een opportunistische zaak is geworden.
  Ik zeg het maar zo: de “kleur” van het shirt dat men op zondag draagt maakt feitelijk voor heel veel (senioren) hockeyers niet veel uit. Heb je een leuk team en organiseren ze leuke feestjes dan speel je bij X en als het niet meer leuk is bij club Y.
  Voor jeugd is dat anders, je wil “erbij” horen, je voelt je een “Terrier”, die spelen in een Geel shirt en daar ben je trots op! Je bent echt samen.
  Kijk nou eens naar het “clubhoppen” in de Hoofdklasse. Ieder seizoen is er weer die tombola van spelers/speelsters die, op zoek naar verbetering, hoger salaris, nog meer sportieve uitdaging etc. weer van club veranderen. Nu is club “X” sterk, omdat ze “die en die” op de loonlijst hebben staan, dan weer club “Y” etc. etc.
  De club waar je bent groot geworden heeft vaak het meeste waarde bij iemand.
  Je puberjaren bepalen het meeste. Zie Ruud van Nistelrooij, net gestopt als topspits. Hij doneert elk jaar 50.000 euro aan de jeugdopleiding van de club waar hij het meeste mee heeft: FC Den Bosch. Dat vind ik erg mooi.
  Overigens denk ik dat clubtrouw toch wel bestaat, ook in de Hoofdklasse. Okay, Robert van der Horst is een professionele topspeler, die bereid was om een paar keer per week in de file van Eindhoven naar Rotterdam te gaan, maar nu (samen met andere toppers) weer voor “zijn” OZ gaat spelen.

 27. Trieste bedoeling daar bij HCR het rommelt al een hele tijd daar, Hans heeft niet alleen zich zelf buitenspel gezet maar ook vele goede jeugd trainers of doet dat de heer van Gent allemaal een zeer geliefde HCR TC bestuurder (haha)
  Jammer dat de bobo’s op deze mooie club de boel zo laten zakken.

 28. Van Nistelrooij als voorbeeld van clubtrouw?! Het moet niet gekker worden; de man heeft overal gespeeld. Prima hoor. En dankzij dat lucratieve clubhoppen kan hij nu geld overmaken. Ook prima. Maar laten we nu eens stoppen met die onzin discussie over spelers en speelsters die van club wisselen om zich te verbeteren. Je zult als talent maar opgroeien in limburg, twente of Friesland … Mag je dan niet op een goed voorstel ingaan als daarmee je ambitie wordt waargemaakt? Kom op zeg.
  Alle topclubs in alle teamsporten zijn vooral goed in scouten. Zie dames DB en kijk waar ze allemaal vandaan kwamen de afgelopen 15 jaar! Dat is een pijler onder het succes.
  Ik misgun niemand zijn sportieve en financiele verbetering. Kun je elders 20% meer verdienen? Daar denk je over na en meestal doe je het. Iedereen die dit forum leest zou hetzelfde doen in het werkend leven.

 29. Not amused

  Wat jammer dat hcr publiek. Altijd maar iemand anders aanwijzen als schuldige. De scheids en nu weer Streeder. Wat een zielig gedoe.
  Ik gun de terriers alleen al om deze zwakke vervelende houding af te leren de winst en dus promotie ten koste van hcr!
  Trieste bedoeling!

 30. Jan uit het Bos

  Not amused, het is toch Nederlands dat de beste stuurlui aan wal staan?! Ben het overigens met je eens dat op Rdam wel heel veel stuurlui rondlopen.

 31. Begrijp niet dat Streeder het zo lang bij deze vervelende hcr lieden is gebleven… Lekker dat mes in zijn rug.

 32. vlieland

  @texel, mes in zijn rug? hij heeft het gewoon slecht gedaan als damescoach en stapt op op het moment dat het lastig is, een laffe actie dus.

 33. Rottummerplaat

  Als je wint heb je vrienden en bij Rdam heb je bij verlies het tegenovergestelde. Wel erg triest om zo met je coaches om te gaan. Zal voor de toekomst wel mee helpen bij het (niet) binnen halen van nieuwe trainers.

Reageer