Highlights: Hoofdklasse dames speelronde 14

Oranje Zwart – Den Bosch 0-1 (0-0)

In de eerste competitiehelft won Den Bosch in eigen huis met 3-0 van Oranje Zwart. Vandaag kwam de koploper eveneens als winnaar uit de strijd. Merel de Blaey maakte het eerste en enige doelpunt van de wedstrijd uit een strafbal.

Hurley – Amsterdam 1-2 (1-2)

Van de negentien voorgaande duels tussen beide partijen, won Amsterdam er maar liefst achttien. Toch hield Hurley vandaag op eigen veld redelijk stand tegen Amsterdam, maar wist desondanks niet te winnen. Kelly Jonker opende in de eerste minuut de score voor Amsterdam. Carlijn Welten maakte vervolgens de gelijkmaker. Amsterdam ging er uiteindelijk toch met de overwinning vandoor door een eigen doelpunt van Kimberley Thompson.

Kampong – SCHC 1-1 (0-0)       

In september won SCHC in eigen huis nog met 3-1 van Kampong. Vandaag eindigde het duel in een gelijkspel. In de tweede helft vielen beide doelpunten. Maike Stöckel opende de score voor SCHC. Julia Müller maakte de gelijkmaker uit een strafcorner.

Laren – HDM 0-3 (0-1)

Hoewel Laren de laatste dertien Hoofdklasseduels van HDM won, was de formatie van Maarten Gehner vandaag in eigen huis niet sterk genoeg om de Haagse vrouwen te verslaan. In de eerste helft kwam HDM op een 1-0 voorsprong dankzij een doelpunt van Lauren Turner. In de tweede helft scoorde Pien van Nes uit een strafcorner. Vlak daarna deed Katie Froelin er nog een tandje bovenop met een velddoelpunt.

MOP – Nijmegen 2-1 (2-0)

Hoewel MOP in de eerste competitiehelft slechts één van de elf thuisduels won, rekende de ploeg vandaag in eigen huis af met Nijmegen. Sophie Bray en Floor van Bergen troffen in de eerste helft doel voor MOP. In de tweede helft liet Kim van Roosmalen Nijmegen nog terugkomen tot 2-1, met een doelpunt uit een strafcorner.

De Terriërs  – Pinoké 1-3 (0-2)

Een strijd tussen de onderste ploegen uit de competitie, waarin Pinoké uiteindelijk als winnaar van het veld stapte. In de eerste helft kwam de ploeg uit Amsterdam op een 2-0 voorsprong dankzij treffers van Rebecca Herbert. In de tweede helft verkleinde De Terriërs de achterstand met een doelpunt van Nikki Schutte. Pinoké liet het daar niet bij. Tessa de Haas maakte de 3-1.

Reageer