Julia Müller van Laren naar Kampong

Het eerste damesteam van Kampong wordt komend seizoen versterkt met Julia Müller. De Duitse international komt over van Laren, waar zij vijf seizoenen speelde.
De 26-jarige verdediger is alweer de derde grote aanwinst van de Utrechtse hockeyclub. Eerder kwamen de Zuid- Afrikaanse Masha Marescia en de Nederlandse keepster Floortje Engels al naar Utrecht.
Muller komt deze zomer in actie op de Olympische Spelen.

Comments (32)

 1. Merel de Blaey, Carlijn Welten, Jasmijn Oliemans, Anne Veenendaal en nu Julia Müller
  Dat is toch een behoorlijk verlies.

 2. @hokkie, Veenendaal heeft geen officiele wedstrijd voor de dames van Laren gespeeld, en oliemans was een wisselspeler die bij tijd en wijle meedeed. De andere 3 ben ik met je eens.
  En dan nog blijft er natuurlijk een geweldig elftal staan.

 3. De alwetende

  Het elftal van kampong krijgt weer een beetje body. Nu nog 2 spitsen om Verbruggen en drost te vervangen. Gelukkig hebben ze gerealiseerd dat versterkingen en routine broodnodig zijn om het R’dam scenario uit te sluiten

 4. 4 vd 20 op de spelerslijst, waarop ook nog 3x Smabers staat. 3 vd 10 basisspelers. Das wel een krappe selectie. Hopelijk kunnen die A-tjes dat opvangen.

 5. @alwetende. Helemaal mee eens. Deze aanwinsten hadden ze hard nodig. Met vertrek van Drost en Verbruggen verliezen ze meer dan de helft van hun doelpunten productie. Dus daar zal zeker nog wat bij moeten. Wordt wederom een lastig jaar voor ze. Bij deze alvast een voorschot op de eindstand:
  Den Bosch
  Amsterdam
  SCHC
  OZ
  Hurley
  Laren
  MOP
  Pinoke
  Kampong
  HDM
  Nijmegen
  Terriers

 6. Vlugge Japie

  Nog twee spitsen en het team kan inderdaad naar boven kijken. Complimenten voor de aankoop. Maar waar haal je nu die laatste spitsen vandaan? Althans; ervaring. Jong grut is er wel te krijgen, zoals Ned A spelers.

 7. Mirte jansen ook weg?!

 8. @jan b, kijk even wat Laren nog steeds overhoudt dan kan je die echt onmogelijk als 6e neerzetten , die halen weer met groot gemak de playoffs net als de andere 3 ploege die het dit jaar haalde.

 9. Laren krijgt het moeilijker als er niet iets bij komt.
  Ze houden over:
  Joyce Sombroek
  Willemijn Bos
  Renske van Geel
  Naomi van As
  Wieke Dijkstra
  Kim Lammers
  Miek van Geenhuizen
  Waarbij Wieke, Kim en Miek alleen maar achteruit gaan.

 10. Vlugge Japie

  @Paradis; mooi zaalhockeyteam met 8 man.

 11. Laren heeft natuurlijk nog steeds heel erg veel ervaring staan. En talenten als; De lange, Nix en de Ruiter. Daarachter zit een goed meisjes A team, dus een team kunnen ze wel op de been brengen. Maar er is een groot verschil in leeftijd en het is maar de vraag hoe goed de internationals gemotiveerd zullen zijn na de spelen. wetende dat het team er minder goed op is geworden en de concurrentie groter. Uiteraard nog steeds een groot kanshebber op playoffs, maar als de concurrentie een keer wil toeslaan dan nu!
  Kampong heeft zich behoorlijk versterkt met deze 3 aankopen, de rabo stopt er aardig wat geld in daar bij kampong. Nog in elk geval 1 goede spits erbij en men mag geen excuses meer aanvoeren voor een slecht eindresultaat.

 12. de alwetende

  De voorhoede van kampong kan wel routine gebruiken. Xan de Waard en Mirte Jansen zijn te jong om de kar te trekken en Chaimberlain kan dat niet alleen. Spitsen zullen wel uit het buitenland komen….

 13. Lisa van Baarren gaat naar kampong en kan in de spits uit de voeten. Ook Kiki van wijk gaat naar kampong maar die zal voornamelijk als wisselspeler gebruikt worden. Is wel een handige speelster maar nog niet van hoofdklasseniveau. Kampong doet goede zaken. Heeft rotterdam al wat versterkingen?

 14. Klopt idd Pien.

 15. @Paradis. daar ben je weer met je negativiteit over bepaalde speelsters bij Laren. Kim,Miek en Wieke hebben geweldig gepresteerd het afgelopen seizoen en behoorden zeker tot de top 20 van de beste speelsters van Nederland afgelopen jaar. Zijn absoluut niet achteruit gegaan. Grote onzin. Dat Miek en wieke niet meegaan naar de OS zegt helemaal,echt helemaal niets over hun niveau van spelen.Laren heeft nog steeds een fantastisch team en goede opvolging vanuit de jeugd. Menig club zal jaloers zijn op het niveau van dit team. Jij misschien ook wel! Anders kan ik die onzinnige opmerkingen van jou,Paradis ,niet verklaren. Zielig hoor !

 16. Eens te meer een bewijs dat die buitenlandse spelers totaal geen clubgevoel opbouwen. Die hoppen voor elke euro zo weer weg naar een andere club. Geef mij een goede reden waarom ze nu weg gaat bij Laren? Of heeft ze ruzie daar. Je gaat mij niet vertellen dat ze bij kampong ineens grote bedragen betalen voor dames hockey, het verschil is hoogstens een paar duizend euro…..

 17. @Hans, Muller heeft 5 jaar bij Laren gezeten dus met dat hopen valt het wel mee, ze kiest zoviel te lezen op hockey.nl voor een nieuwe uitdaging

 18.  Clubhoppen voor een paar mille?
  Wat zegt ze er zelf over:
  ‘Ik heb gekeken wat het beste is voor mij. Bij Laren ben ik ook belangrijk, maar ik ben daar één van de velen. Bij Kampong moet ik veel meer het voortouw nemen, wordt er meer van mij verwacht. Voor mijn eigen ontwikkeling is dit een goed moment die stap te maken’, vertelt de 26-jarige Müller, die zowel in de verdediging als op het middenveld uit de voeten kan. ‘Bij Laren stond op elke positie een international of oud-international. Kampong heeft misschien kwalitatief een minder team, dat maakt de uitdaging voor mij nu juist groter.’

 19. @ mama mia, Ik zeg niet dat ze dit jaar achteruit zijn gegaan. Ze gaan komend jaar achteruit. Kim is nu 31, Miek 30, Wieke 28. Het heilige moeten om de spelen te halen is er voor alledrie af volgend seizoen. En er zal ongetwijfeld een toenemende voorkeur zijn voor een carriere op de arbeidsmarkt.

 20. @paradis, wat klets je nou allemaal voor een onzin alle 3 zijn nog erg goed en zowel miek als Wieke zouden zo nog met Oranje mee kunnen doen.
  Verder heb je het over de spelen volgend seizoen? je bedoelt waarschijnlijk de playoffs, en die haalt Laren natuurlijk fluitend er zijn 3 basisspelers weggegaan en kijk wat er nog aan kwaliteit overblijft.

 21. @rick en phe, ik begrijp gewoon niet waarom je naar een andere club gaat als je het prima naar je zin hebt bij jehuidige club, al 5 jr nota bene. Het is de mentaliteit van tegenwoordig, het is even niet leuk of wat dan ook en hop weg gaan ze, op naar nieuwe club. Verkeerde mentaliteit, geen clubmens, buitenlander….

 22. @Hasn, denk dat de ouderwetse clubhockeyer op 1 hand te tellen is in de hoofdklasse, heeft ook niet zoveel te maken met of je buitenlander of Nederlander bent.
  Ze kiest voor een nieuwe uitdaging zegt ze, dat kan toch.

 23. @els, ik bedoelde niet de play-offs. ik bedoel dat best groots opgezette sportevenement op dat eiland niet ver van Nederland. En ja, ze zijn nog goed, maar worden komend jaar al minder.

 24. @paradis,maar lieve jongen jij weet toch ook dat de spelen er nu aan komen en niet zoals je schrijft volgend seizoen

 25. opdeplank

  Julia wil een belangrijkere rol gaan spelen. Met de klassespeelsters van Laren blijft ze een beetje ondergeschikt. Bij Kampong wordt ze juist één van de dragende speelsters, dat zal bij Laren niet gelukt zijn. Ze speelde in mijn ogen niet altijd een lekkere wedstrijd. Lieve meid, maar begrijpelijke keus en ik wens Julia veel geluk op de OS en bij Kampong.

 26. @rick, ik kan echt heel veel Nederlandse spelers opneomen die meer dan 5 jr bij dezelfde club hockeyen. ik kan echt heel weinig buitenlandse spelers opnoemen die dit doen. al die aussies, kiwi’s, engelsen, duitsers etc…we hebben er heel weinig aan als clubs, je bouwt er geen reet mee op als club, ze zijn weer weg voor je het weet, incl al die euro’s die meenemen

 27. @hans, denk dat het allemaal wel meevalt, er zijn meerdere buitenlandse voorbeelden die al langer bij dezelfde club spelen.

 28. Vlugge Japie

  Voor wie hunkert naar de tijd van clubliefde, moet maar gaan hockeyen bij HC Hunnebed.
  Hoofdklasse hockey is een serieuze aangelegenheid waar prestatie bovenaan staat. Het is mooi als een speler van ‘jouw’ club in het eerste komt en daar om heen moeten er uiteindelijk nog 15 staan.
  Al die hockeyers op dit forum die buitenlandse inbreng maar eng en spannend vinden, moeten maar weer terug in de tijd gaan leven. Want sporten als volleybal, handbal en basketbal zijn in mindset al mijlen verder.
  Het hockey moet zogenaamd een progressieve sport zijn. Ik merk er op dit forum maar bar weinig van.
  Accepté en doe er wat mee.

 29. @els, lief meisje, ik schrijf ook niet dat de spelen er volgend seizoen aan komen. dat is een verwijzing naar het afgelopen seizoen.

 30. @paradis, haha tuurlijk bedoelde je dat je schrijft alleen iets heel anders op lees je reactie van gister van 21.11 nou maar even goed na, dan lees je zelf ook de onzin die schrijft

 31. @els, ok, ik geef me helemaal gewonnen. je hebt helemaal gelijk.

 32. Laren heeft nog geen duidelijkheid over coach, TD en bestuur. Daarbij heeft Dijkstra nog niet getekend volgens de berichten.
  Bij kampong is duidelijk wat er staat wat betreft team en begeleiding. Haar rol bij kampong lijkt ook duidelijk. Met Engels en Marescia het team op sleeptouw nemen.

Reageer